Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 14:02

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
 Co s karbonem? Nechci ho tam! 
Autor Zpráva

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
Příspěvek 
v.kalandra píše:
trady píše:
V malych otackach neudelas poradny kompres, Jako teoreticky bys mel udelat normalni kompres jako pri chodu, ale to bys musel mit 100% kruhy, pisty, valce, tesneni pod hlavou, tesnost ventilu. A nektere uniky jsou obcas nevyresitelne

Jasny ale ja jenom ze sem tlacil a sotva to slo a najednou "mezera" kdy se mi auto pohlo skoro samo. tak jen jestli treba tam neni nejaka netesnost. ze by to mohli byt i ty kroužky nebo tak

No to nevypada dobre, nechej si zmerit kompresy

26.10.08, 19:31
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
trady píše:
v.kalandra píše:
trady píše:
V malych otackach neudelas poradny kompres, Jako teoreticky bys mel udelat normalni kompres jako pri chodu, ale to bys musel mit 100% kruhy, pisty, valce, tesneni pod hlavou, tesnost ventilu. A nektere uniky jsou obcas nevyresitelne

Jasny ale ja jenom ze sem tlacil a sotva to slo a najednou "mezera" kdy se mi auto pohlo skoro samo. tak jen jestli treba tam neni nejaka netesnost. ze by to mohli byt i ty kroužky nebo tak

No to nevypada dobre, nechej si zmerit kompresy

Mam to v planu, ale jeste nikde mi nerekli ano změříme vám to a rikaji ze na to nemaji vybavení. budu muset jinam no

26.10.08, 19:33

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
Příspěvek 
Dyt kompresomer mivaj v servisech snad standartne... jak by jinak opravovali motory kdyby ani nemeli merak na kompres? nechapu... ale urco nekde sezenes kde by meli

26.10.08, 19:37

Příspěvek 
trady píše:
Dyt kompresomer mivaj v servisech snad standartne... jak by jinak opravovali motory kdyby ani nemeli merak na kompres? nechapu... ale urco nekde sezenes kde by meli

Jo když se měří komprese tak kolik by tam mělo být? Měří se to v místě jedné svíčky a necha se motorem jen otačet starterem ne? Kolik by mel ukazovat ten manometr? plus minus

26.10.08, 19:40

Příspěvek 
v.kalandra píše:
trady píše:

Jo když se měří komprese tak kolik by tam mělo být? Měří se to v místě jedné svíčky a necha se motorem jen otačet starterem ne? Kolik by mel ukazovat ten manometr? plus minus

měří kompresní tlak, komprese se musí spočítat
tlak y ve valcích kolem 12? rozdíl je 1atm mezi válcema?
jinak přijedeš, vyndáš svíčky maník skočí s metrem, ti šlápneš plnej plyn, točíš startérem

26.10.08, 20:21

Příspěvek 
Tu mas par odkazu s uzitecnych odkazu :wink:
Snad tam najdes kolik maji byt tlaky ale taky myslim ze neco pres 10 atm
Jaroslav Andrt http://rapidshare.com/files/101677038/01Skoda.rar

Mario Cedrych http://rapidshare.com/files/101677933/02Skoda.rar

Jiří Mach http://rapidshare.com/files/101678757/03Skoda.rar

Bořivoj Plšek http://rapidshare.com/files/101679201/04Skoda.rar

Mario Cedrych http://rapidshare.com/files/101679622/05Skoda.rar

Petr Koucký http://rapidshare.com/files/101679973/06Skoda.rar

26.10.08, 20:24

Příspěvek 
spartra píše:
v.kalandra píše:
trady píše:

měří kompresní tlak, komprese se musí spočítat
tlak y ve valcích kolem 12? rozdíl je 1atm mezi válcema?
jinak přijedeš, vyndáš svíčky maník skočí s metrem, ti šlápneš plnej plyn, točíš startérem

Počkej, tam je nutný vstřikovat palivo? ja jenom ze kdyz tam nejsou svicky aby se to neprechlastalo. Jinak ja mam vstrikovani tak jestli to ma nejakej smysl slapat na plyn chapes. do knižek se podivam vecer. Ja zitra rano prave jedu na reklamaci protoze mi dali spodní uložení motoru obráceně, takovy to sluchatko. a vyskocil mi z nej ten silentblok. tak se jich jeste jednou zeptam. tam je pokazde skoro jinej chlap tak uvidime

26.10.08, 20:31

Příspěvek 
nač palivo? jen šlápneš na plyn k podlaze
má cenu šlapat na plyn otevřou se klapky karburátoru. kvůli měření.

26.10.08, 20:47

Příspěvek 
Tak jsem si nechal změřit kompresi a mam ji tam 7. 7,5. 8. 7.
Takze to neni zrovna nejlepsi co mi rekli prej:-( mozna je cas udelat generalku motoru. dat motor do odborných rukou, co ví co dělají,případně trochu poupraví a vyladí motorček. Nevíte někdo o někom?? Do servisu se mi to davat nechce, tam to odbydou určitě. potrebuju nekoho kdo má rád škoda motory a má k nim nějakou citovou vazbu a je pečlivý a nevidi v tom jen kus kovu :cry:

27.10.08, 12:23

Příspěvek 
No uz sme se dostali od dekarbonizace k generalce motoru :)
Pokud nemas nejakyho znamyho co ti to udela za hubicku nebo si to neudelas sam tak to nema cenu nikam davat bo se nedoplatis.. A tobe to zere i olej?

27.10.08, 12:38

Příspěvek 
trady píše:
No uz sme se dostali od dekarbonizace k generalce motoru :)
Pokud nemas nejakyho znamyho co ti to udela za hubicku nebo si to neudelas sam tak to nema cenu nikam davat bo se nedoplatis.. A tobe to zere i olej?

Ne, po tehle strance je to zatim dobry. Ale kdyz by se to rozebiralo kvuli pistnim kroužkum a nebo kvuli ventilum, tak by se to mohlo i trochu upravit. jako dat jinou kliku, písty ktery nejsou vybraný, vyčistit to v kyselině aby se to Dekarbonovalo a tak :-) rovnou s tim vymněnit rozvody a spojku. Protoze ja to delam vsechno na etapy a to sou strasny penize. takhle by se to mohlo udelat sakumprásk a mohl by byt klid. Proste novy motor no :lol: Ja to fávo chci mít jeste tak 4 roky nejmin! takze myslim ze mne to stejne ceka driv nebo pozdeji

27.10.08, 12:47
Pan Kapitán

Příspěvek 
Ted mne tak napadlo, nemate nekdo v okoli ten meric? Docela by mne zajimalo jak na tom Eda je.

Cvokárium: Youtube Instagram

27.10.08, 13:11
Profil ICQ YIM

Příspěvek 
Viky píše:
Ted mne tak napadlo, nemate nekdo v okoli ten meric? Docela by mne zajimalo jak na tom Eda je.

Kachnis ma :)

27.10.08, 13:18

Příspěvek 
Viky píše:

Zmeri ti to v kdejakym servisu, nebo rozkuchej svicku a dej na ni merak na tlak v pneumatikach pro kamiony, at je alespon do nejakych 15atm

27.10.08, 14:56
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4