|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
Autor |
Zpráva |
ogre
|
starter
Caute vsichni, prosím o radu v jedne veci. Privezl jsem auto ze servisu asi pred 14 dny, pak mi klekla baterka takze nebyl cas zkusit. Ted mam novou 55 a dneska asi pri tretim startovani slysim pri otoceni klickem takovy divny vrceni, ale motor se netoci, asi pravdepodobne jen starter. Prave starter mi menili v servisu za nejakej repasovanej. Takze si rikam co to je, je to takovy. Cvhilku to startuje normalne, pak zase to dela jen tenhle avuk a na druhy nastartovani to zatim chyta. Kdyz jsem to ukazoval servismanovi, tak to jak napotvrou chytlo pokazdy na prvni otoceni. Takze ted total nevim cim to muze byt, na co sahnout jako prvni. Znamej mi rika ze civka, ze mi tam neco nezapada... total nevim, diky moc za radu...
Mira
|
11.11.06, 19:32 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Martin
|
Pokud slyšíš, že se točí startér, tak to cívka nebude. Musí být nějak vypadnutý pastorek, třeba tam chybí ten kolíček páčky, která vysouvá pastorek.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
11.11.06, 19:47 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Asi nekdy nezaskoci pastorek do vence setrvaku. No repasovanej starter evidentne stoji za velky H ...
Deda takhle vystridal asi 3 repasovany startery, pak se nasral a koupil novej
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
11.11.06, 21:13 |
|
|
paradio
|
Měl jsem ten samý problém, repasovaný starter není jako nový a tím, že jsem dal novou a silnější baterku, stávalo se, že kolečko starteru se roztočilo dřív než se zasunulo do věnce. Já osobně jsem opravil původní starter / nová cívka - uhlíky/a potom byl klid.
_________________ ___________________
|^^^^^^^^^^^^^^| ,, _\_
|**** PARADIO***** '|""";.||.___.
|_..._...______==== ___|__|..., ] |
"(@ )'(@ )""""*|(@ )(@ )*****(@)
Škoda 120GL 1987 - VW PASSAT 1.8T/110kW
Naposledy upravil paradio dne 12.11.06, 19:32, celkově upraveno 1
|
12.11.06, 06:45 |
|
|
kozina
|
tento problem mam taky ale nepíšeš jak jsi to opravil
|
12.11.06, 09:42 |
|
|
Belial
|
imho uz je horsi civka na starteru, nestiha vysunout pastorek dostatecne rychle/silne... takze koupit novou civku jinak imho starter prezije vsechno, staci akorat jednou za nakou dobu vymenit uhliky, vycistit, promazat a starter vas prezije
|
12.11.06, 10:51 |
|
|
ogre
|
Belial píše: imho uz je horsi civka na starteru, nestiha vysunout pastorek dostatecne rychle/silne... takze koupit novou civku jinak imho starter prezije vsechno, staci akorat jednou za nakou dobu vymenit uhliky, vycistit, promazat a starter vas prezije
Mno civku vymenim jakmile to bude mozne, kolik stoji nova??
Diky za odpoved.
Mira
|
12.11.06, 10:55 |
|
|
Pech.
|
cívka to není, protože jinak by se nesepnul motor starteru, je to protáčející se volnoběžka starteru, musí se vyměnit,
já jsem si při tomto problému koupil fungl novej startér, protože podruhý ho rozebírat jsem neměl náladu
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
12.11.06, 15:34 |
|
|
ogre
|
Pech. píše: cívka to není, protože jinak by se nesepnul motor starteru, je to protáčející se volnoběžka starteru, musí se vyměnit,
já jsem si při tomto problému koupil fungl novej startér, protože podruhý ho rozebírat jsem neměl náladu
Super, takze to necham opravit nekde v servisu... Holt me asi ceka dalsi tyden bez vozidla...
Mira
|
14.11.06, 09:21 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
civka stoji mezi 300 a 450Kc podle mototechny a cena starteru na vrakarne je 150.. ja sem sel na vrakac
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
14.11.06, 13:53 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
kachnis píše: civka stoji mezi 300 a 450Kc podle mototechny a cena starteru na vrakarne je 150.. ja sem sel na vrakac
když máš známý tak ani to ne
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
14.11.06, 17:55 |
|
|
ogre
|
Zdravim, mel to nejakej servisman doma a byl to prej spatnej pastorek, takze doufam ze to uz bude OK a ne doasne a ze to asi 18 let stare vozitko uz bude startovat tak krasne jako pred zasahem me neznameho predchoziho servismana kterej nemohl auto zkusit nastartovat protoze jsem mel v haji baterku... takze ho radsi roztlacili... takhle se zkousi funkcni starter...
Mira
|
15.11.06, 10:05 |
|
|
cyz
|
paradio píše: Měl jsem ten samý problém, repasovaný starter není jako nový a tím, že jsem dal novou a silnější baterku, stávalo se, že kolečko starteru se roztočilo dřív než se zasunulo do věnce. Já osobně jsem opravil původní starter / nová cívka - uhlíky/a potom byl klid.
Co je to za kravinu? Dokud kotva cívky nedorazí na dno (tedy pastorek je již v setrvačníku) tak se ti startér nemůže roztočit, protože ta cívka zároveň funguje jako stykač. Musela to být špatná volnoběžka v pastorku.
|
15.11.06, 14:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|