Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 20.6.26, 21:12

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 Výměna posilovače škoda 120 
Autor Zpráva

Příspěvek Výměna posilovače škoda 120
zdarec.co všechno obnáší výměna posilovače brzd??zvládnu to sám?brzdy vyměním odvzdušním vpoho....může mi někdo popsat postup výměny a cenu dílů co musim koupit?Díky

16.11.08, 12:40
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
jo a slyšel sem že se dá posilovač nějak nastavit.prej to mám vyzkoušet než ho nadobro odepíšu...jak se nastavuje?

18.11.08, 12:35
Moderátor

Příspěvek 
pod hbv je tycka a na ni zavit, to je myslim jediny stelovatko...jinak vymena posilovace,nevim co presne chces menit..ja bych menil celou pedalovou konzolu, jsou to 4 matky do kastle, + 2x2matky na hbv a hsv

http://kachnis.techsajt.cz

18.11.08, 15:29
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
Příspěvek 
Co se tyce vymeny posilovace tak potrebujes jenom novy posilovac (nebo starsi funkcni). V kufru povolis HBV (2x M8) a odehnes ho. U pedalu povovis dve M8 matky a mas posilovac ven (jo a oddelat podtlakovou hadici) tot vse ;-) ale lepsi je to vytahnout cely.. Lepsi pristup ke spodku posilovace

18.11.08, 18:38
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
trady píše:
Co se tyce vymeny posilovace tak potrebujes jenom novy posilovac (nebo starsi funkcni). V kufru povolis HBV (2x M8) a odehnes ho. U pedalu povovis dve M8 matky a mas posilovac ven (jo a oddelat podtlakovou hadici) tot vse ;-) ale lepsi je to vytahnout cely.. Lepsi pristup ke spodku posilovace

jo to sem potřeboval vědět díkec...

18.11.08, 22:18

Příspěvek 
pozor!!! je lepší si sundat HBV, pumpu spojky, pak konzoli a na ní to vyměnit, jinak se to dělá hrozně blbě, ale neříkám že tonení možný. novej posilovač musíš nastavit na výšku pedálu na čepu koukajícím dolů z posilovače. pak musíš vymezit vůli mezi HBV a posilovačem, je na to přípravek, lze to odměřit... vůle musí být minimálně taková, aby HBV dosedl na dno při povolení pedálu, ale zároveň minimální, protože se tím strašně prodlouží krok, brzdilo by to u podlahy, nebo na částečnej výkon.....

jinak HBV a spojku z trubek sundavat nemusíš, jde to opatrně vyndat bez sundavání... odpadne ti odvzdušňování okruhů.

šrouby pedálový konzole jsou přístupný z interieru, jsou 4 a pozor, 12ky matky mají...

18.11.08, 23:22

Příspěvek 
Mňa asi tiež čaká toto, nakoľko mi to posiľňuje úplne slabo...musím dupať ako taký kôň :lol: ale najskôr skúsim vymeniť podtlakovú hadicu...ak to nepomôže, tak bude musieť ísť aj posilovač...ale je to také čudné, lebo mi to nikde nefučí, nemám ani problém s voľnobehom - tesa sa mi nezdá, žeby to bolo netesné...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

19.11.08, 10:52

Příspěvek 
no mě to právěže fouká u pedálu jako svině! :cry: podtlakovku mam nejspíš OK páč volnoběh je good-

19.11.08, 12:20

Příspěvek 
Pech. píše:
pozor!!! je lepší si sundat HBV, pumpu spojky, pak konzoli a na ní to vyměnit, jinak se to dělá hrozně blbě, ale neříkám že tonení možný. novej posilovač musíš nastavit na výšku pedálu na čepu koukajícím dolů z posilovače. pak musíš vymezit vůli mezi HBV a posilovačem, je na to přípravek, lze to odměřit... vůle musí být minimálně taková, aby HBV dosedl na dno při povolení pedálu, ale zároveň minimální, protože se tím strašně prodlouží krok, brzdilo by to u podlahy, nebo na částečnej výkon.....

jinak HBV a spojku z trubek sundavat nemusíš, jde to opatrně vyndat bez sundavání... odpadne ti odvzdušňování okruhů.

šrouby pedálový konzole jsou přístupný z interieru, jsou 4 a pozor, 12ky matky mají...

a jak s tou brzdovou kapalinou vzdyt vytece ne?mám odpojit i ty hadicky od nadobky a odchytit ji?

19.11.08, 12:26

Příspěvek 
Pech. píše:

Dělal jsem to v erku, kde mám pedálovou konzoli napevno zavařenou a jde to i bez vyndání konzoli, ale blbě...

Jak je popsáno výše, jenom zde nebylo zmíněná některá úskalí:

1) existují dva typy HBV podle průměru 19 mm a 22 mm. ke každému patří odpovídající posilovač, nelze zaměnit, protože pak se to blbě montuje zpět a můžeš poškodit HBV, ale pokud je to originál 120, má HBV 19 mm. Posilovače se liší tloušťkou a délkou pístku co jde do HBV...

2) Nejlepší je vyndat HBV a na posilovači vyšroubovat pístek a postupně nasazovat HBV a dotahovat pístek tak, aby HBV dosedl na plochu posilovače, ale zároveň byla vůle mezi HBV a pístkem posilovače minimální. Pozor, pod HBV patří fíbrové tesnění. Až usadíš správně usadíš tak

3) Posilovači namontovat na konzoli a doladit krok pedálu, pokud máš konzoli venku, je to jednoduší, ale jde to i v autě. Až to doladíš, celé namontovat do auta.

4) Napustit brzdovkou a odvzdušnit...

19.11.08, 12:36
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]