Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 15:36

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Problém s nastartováním 
Autor Zpráva
Moderátor

Příspěvek 
Dedous píše:
kabeli jsou vsechny novy... a rozedelovac z vrakace ma palec dobrej...:(

Rozdělovač z vrakáče má palec dobrej? Určitě? :P

22.11.08, 11:50
Pspvek Reklama

Moderátor

Příspěvek Re: Viky
Dedous píše:
hele a da se tam dat to kontaktni zapalovani??? to deda rikal ze kdyby bylo mozny tak ze by to bylo vubec nejlepsi.. diky

Kontaktním zapalováním se zhorší provozní vlastnosti motoru. A spolehlivější určitě není. Děda toho napovídá... :P

Jak má být zapojené celé zapalování je nakresleno na elektronickém spínači (ETZ).

22.11.08, 11:53

Příspěvek 
Jiří Čech: Je fakt že ETZ není zrovna přesný název pro elektronický spínač, ale myslím že se to natolik vžilo, že když se tahle zkratka řekne nebo napíše tak už každý ví o co běží. Já sám jí taky někdy používám (jako teď) i když vím že to není přesné. Jinak se chci zeptat slyšel jsem názor že je dobré zakapat vinutí cívky v rozdělovači voskem kvůli tomu že kde jaký větší otřes jí může poškodit. Prý že nejčastěji odchází vinou mechanického poškození, ale to je v rozporu s tím co vím já a sice že jednou odešla při jízdě mě a jednou mému známému. Co si o tom myslíte?

22.11.08, 11:57

Příspěvek 
A skús to, čo tu už niekto písal - daj najdlhší VN kábel (pre 4 valec) napriamo z indukčky a daj do fajky sviečku...a skúšaj štartovať...ak bude hádzať iskru bude chba niekde vo víku rozdeľovača, resp. v palci...ak Ti nepôjde iskra ani priamo z indukčky, potom:

4) snímací cívka v rozdělovači
5) elektronický spínač (jinak nepřesně zvaný ETZ)
6) zapalovací cívka

Ale čudné je, že ste menili už rozdeľovač a rovanko aj indukčku...jediné, čo ste nemenili je ETZ...tak, však?

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

22.11.08, 11:58
Moderátor

Příspěvek 
Neex píše:
Jiří Čech: Je fakt že ETZ není zrovna přesný název pro elektronický spínač, ale myslím že se to natolik vžilo, že když se tahle zkratka řekne nebo napíše tak už každý ví o co běží. Já sám jí taky někdy používám (jako teď) i když vím že to není přesné. Jinak se chci zeptat slyšel jsem názor že je dobré zakapat vinutí cívky v rozdělovači voskem kvůli tomu že kde jaký větší otřes jí může poškodit. Prý že nejčastěji odchází vinou mechanického poškození, ale to je v rozporu s tím co vím já a sice že jednou odešla při jízdě mě a jednou mému známému. Co si o tom myslíte?

Vosk se teplem rozteče. Je tam i přes 100°C. Pokud vím, tak se výstupní kablík z rozdělovače uklepe přesně v místě vývodu z cívky, těsně u vinutí. Není to jedním otřesem, ale nedodržením technol. postupu při výrobě a také nevhodným chováním mechaniků, kteří rozdělovač nějak opravují a kablík správně neumístí tam, kde má být. Pak nemá kablík správné uchycení a uklepe se.

22.11.08, 12:10

Příspěvek 
Jiří Čech: Dobře, díky za odpověď... taky mi to přišlo trochu divné. Jinak o tom káblíku vím.

22.11.08, 12:30

Příspěvek 
Neex píše:
Jiří Čech: Dobře, díky za odpověď... taky mi to přišlo trochu divné. Jinak o tom káblíku vím.
muzu se zeptat jak to vypadalo kdyz ti ta civka v rozdelovaci odesla za jizdy?? ja jen jestli to treba neni muj problem... dik

22.11.08, 12:38

Příspěvek 
Dedous píše:
Neex píše:
muzu se zeptat jak to vypadalo kdyz ti ta civka v rozdelovaci odesla za jizdy?? ja jen jestli to treba neni muj problem... dik

Jel jsem si něco vyřídit do 30 km vzdáleného města... pak se vracím a asi 2 km před domem mi auto začalo trochu cukat... přijedu před garáž otevřu vrata a mírně prošlápnu plyn a z ničeho nic otáčkoměr vyletí nakonec stupnice a motor chcípne. Pak už jej nebylo možné nastartovat. Zkus proměřit odpor té cívky rozdělovače musí mít 3100-7500 ohmů :wink:

22.11.08, 12:43

Příspěvek 
Neex píše:
Dedous píše:
Neex píše:

Jel jsem si něco vyřídit do 30 km vzdáleného města... pak se vracím a asi 2 km před domem mi auto začalo trochu cukat... přijedu před garáž otevřu vrata a mírně prošlápnu plyn a z ničeho nic otáčkoměr vyletí nakonec stupnice a motor chcípne. Pak už jej nebylo možné nastartovat. Zkus proměřit odpor té cívky rozdělovače musí mít 3100-7500 ohmů :wink:
ok.. jsem ted marod a auto mam u dedy tak hned jak to pujde vlitnu na to... jinak zatim diky za rady... no a ja mel problem podobnej akorat mi to jelo najednou pomaleji (asi jako kdyz mam u stadiona spatne serizenej predstih) a pak to neslo nastartovat.. takze pokud to bude ta civka tak parada

22.11.08, 12:52

Příspěvek 
Když o tom tak přemýšlím tak je fakt že úplně za jízdy to nebylo ale to cukání tomu předcházelo i když bylo jen neznatelné...

22.11.08, 12:53
Moderátor

Příspěvek 
Dedous píše:
Neex píše:

Nejdřív začne motor vynechávat a pak chcípne definitivně a nejde nastartovat, protože spínač nedostává základní signál, prostě nesepne proud do cívky.

22.11.08, 13:20

Příspěvek 
ferrari píše:
A skús to, čo tu už niekto písal - daj najdlhší VN kábel (pre 4 valec) napriamo z indukčky a daj do fajky sviečku...a skúšaj štartovať...ak bude hádzať iskru bude chba niekde vo víku rozdeľovača, resp. v palci...ak Ti nepôjde iskra ani priamo z indukčky, potom:

4) snímací cívka v rozdělovači
5) elektronický spínač (jinak nepřesně zvaný ETZ)
6) zapalovací cívka

Ale čudné je, že ste menili už rozdeľovač a rovanko aj indukčku...jediné, čo ste nemenili je ETZ...tak, však?

tak tak

22.11.08, 15:02

Příspěvek 
Davulus píše:
ferrari píše:

tak tak

Elektronický spínač zkoušeli měnit taky...

Dedous píše:
tak jsme zkusili vymenit rozdelovac kterej byl z vrakace takze nevim jak je to s funkcnosti... i tu krabicku co u toho je jsme vymenili a meli tam 3 civky a porat nic...

22.11.08, 15:23

Příspěvek 
takze to bylo civkou v rozdelovaci... dal jsem celej novej a sup jelo to.. nejvic mi pohla rada ohledne toho jestli tam pujde jinej rozdelovac.. narvali jsme tam nejdriv ze 120 a chytlo to napoprve:) takze diky vsem.. MOC

3.12.08, 00:00
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2