Nepravidelný pokles otáček motoru při sešlápnutí spojky.
Autor |
Zpráva |
Pylod
|
Nepravidelný pokles otáček motoru při sešlápnutí spojky.
Čím by to mohlo být? Dopředu píši, že se to stává nepravidelně, ale intevaly se zkracují. Motor funguje normálně, normálně drží volnoběh atd. Při dojezdu na křižovatku nebo ve městě stylem plyn-brzda+spojka se stane, že otáčky motoru spadnou až třeba 500 i míň a pak se zpět vyhoupnou na cca800. A někdy to úplně zhasne. Ten prokmit bych bral, ale to zhasnutí????? Díky za případné rady.
|
24.10.08, 11:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Pylod
|
???
Sakra, zapomněl jsem napsat, že mám karburátor, auto je 1990.
|
24.10.08, 12:00 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Jsi si jist ze je to reakce na spojku a ne na brzdovy pedal? Podobne se chova auto kdyz je posilovac brzd v riti...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
24.10.08, 12:10 |
|
|
škodař
|
asik favorit že?
a jinak když je to zahřátý a nehcáš to neutrál chvilu brčet tam drží stejný otáčky?
nepadaj ti ty otáčky když sešlápneš brzdu? viděl byhc to spíš na posilovač zkus nastartovat a šlapej na brzdu a pozoruj chování motoru
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
24.10.08, 12:11 |
|
|
ventYl
|
napadaju ma 2 veci:
a) spojkove oblozenie po smrti, uplne nerozopne a motor sa zadusi?
b) elektricky kontakt pre ventil volnobehu?
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
24.10.08, 12:16 |
|
|
Pylod
|
Matthes píše: Jsi si jist ze je to reakce na spojku a ne na brzdovy pedal? Podobne se chova auto kdyz je posilovac brzd v riti...
S tou vazbou na brzdu si nejsem tak úplně jistej. Já spolu s brzdou vždy mačkám spojku a při řazení to nejde poznat, jestli to padá. Ale je to možné. No ale jak by to fungovalo, kdyby byl posilovač v řiti? Bere sice podtlak ze sání ale co se stane? To by to snad dělalo stále, kdyby byla nějaká chybka v posilovači, ne? Ten můj dědeček je samá záhada. Já bych tipnul něco u karbecu, ale nevím co, nejsem zase tak kovanej.
|
24.10.08, 12:54 |
|
|
Pylod
|
škodař píše: asik favorit že? a jinak když je to zahřátý a nehcáš to neutrál chvilu brčet tam drží stejný otáčky? nepadaj ti ty otáčky když sešlápneš brzdu? viděl byhc to spíš na posilovač :arrow: zkus nastartovat a šlapej na brzdu a pozoruj chování motoru :wink:
Jo, je to Fanouš. Já mám ještě jednu špécialitu a to mechanické vypínání sytiče. Zahřátej se mi nezdá, že by to kolísalo, ikdyž možná nějaký běh ve vlnách s neznatelnou změnou otáček by tam mohl být. A tu brzdu zkusím, jen nevím tu vazbu s poruchou či něčím prasklým, třeba membrána v posilovači. Psal jsem to již v odpovědi na dalšího mého pomocníka výše.
|
24.10.08, 13:00 |
|
|
Pylod
|
ventYl píše: napadaju ma 2 veci:
a) spojkove oblozenie po smrti, uplne nerozopne a motor sa zadusi? b) elektricky kontakt pre ventil volnobehu?
A ten kontaktík se jako kde najde a ten ventilek???:-) Bude to někde na karbecu, ale kde. Opravoval jsem na něm už kde co, ale do karbecu jsem ještě nešahal, zatím fachal jak má.
Spojka je dobrá a asi by to dělalo furt.
|
24.10.08, 13:04 |
|
|
ventYl
|
Pylod píše: ventYl píše: napadaju ma 2 veci:
a) spojkove oblozenie po smrti, uplne nerozopne a motor sa zadusi? b) elektricky kontakt pre ventil volnobehu? A ten kontaktík se jako kde najde a ten ventilek???:-) Bude to někde na karbecu, ale kde. Opravoval jsem na něm už kde co, ale do karbecu jsem ještě nešahal, zatím fachal jak má. Spojka je dobrá a asi by to dělalo furt.
jeden borec s podobnymi symptomami tu uz bol a myslim, ze nakoniec sa zistilo, ze mal ciastocne odlepene oblozenie na spojke. kym bola spojka v zabere, tak to bolo ok, lebo bolo oblozenie stlacene a jak to rozpojil, tak tomu zacalo harasit.
u toho ventilu je jedina myslitelna vada nejako zalomeny / skratovany kablik, ze pri brzdeni sa nejako pretoci a koniec, ale zasa u fava ten kabel volne nevisi na motore, takze neviem...
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
24.10.08, 13:08 |
|
|
Pylod
|
Dělá to stále
a nesouvisí to s brzdou. Prokmit, kdy pustím plynový pedál a sešlápnu spojku, tak tehdy, velmi nepravidelně otáčky klesnou tak, že motor zdechne. Treba tak jednou denně, jewdnou za dva dny, někdy jen klesnou tak, že začne svítit dobíjení. A v tu dobu nic nedělám s brzdou.????????????????????????
|
20.11.08, 18:42 |
|
|
mikypeak
|
Mam podobni problem na Felde
Mam Feldu 1.3, rv 2000, a mam podobny problem. V lete som si to nevsimol, ale dnes som presiel cca 300 km a 2 x mi to skapalo.
|
22.11.08, 22:13 |
|
|
Nepér
|
No a ten ventil volnoběhu si zkoušel nějak prozkoumat? Třeba je na něm jen zoxidovaný kontakt.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
22.11.08, 23:01 |
|
|
fatal
rejpal
|
Pokud poklesnou otáčky motoru po brždění motorem a následném šlápnutí na spojku (vše bez plynu), mohou to být i tyto příčiny (osobní zkušenost):
-u karburátorového motoru může být nevhodně seřízená směs, stačí seřídit lépe.
-u vícebodového vstřiku může být zasviněná klapka, stačí pořádně vyčistit.
|
22.11.08, 23:17 |
|
|
Nepér
|
A nebo když máš Nepérovu krabičku, co při brždění motorem zavírá ventil volnoběhu, máš špatně nastavený mezní otáčky otevření ventilu
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
23.11.08, 01:17 |
|
|
fatal
rejpal
|
Nepér píše: A nebo když máš Nepérovu krabičku...
Dobrá poznámka. To mám taky a měl jsem s tím stejný problém.
|
23.11.08, 09:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|