Autor |
Zpráva |
ja05
|
Nízká teplota motoru
Zdravím,
omlouvám se, pokud se tady už někdy něco podobnýho řešilo, ale při vyhledávání se mi objevila
hrozná spousta topicu.....
Mám problém s tím, že když je teď chladněji, tak motor má nítkou teplotu. Teplota se drží cca v polovině políčka, které je pod políčkem,
které je celé bílé....Topení jde okay, řekl bych....Jde o Favorita 135L....
Myslíte, že jde o závadu termostatu, že bych byl pořád otevřenej??
Díky moc za reakce
|
24.11.08, 15:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
ak to topi tak by to nemal byt termostat, ale naozaj to topi jak ma?
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
24.11.08, 15:06 |
|
|
ja05
|
deekay píše: ak to topi tak by to nemal byt termostat, ale naozaj to topi jak ma?
toť otázka - je to můj "novej" bourák, takže těžko posuzuju, ale myslím, že to není zlý...ale ruku
do ohně bych za to, že to topí tak jak má nedal
|
24.11.08, 15:11 |
|
|
Šemik
|
Zkus tu teplotu změřit nějak jinak, jestli máš třeba budík teploty ze Š120 připoj ten, má stupnici...
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
24.11.08, 15:29 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
nebo stůj na místě až ti seone ventilátor chladiče a jestli bude při sepnutí ručička skoro v červením tak termostat miloš
|
24.11.08, 15:37 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
slovacek.milos píše: nebo stůj na místě až ti seone ventilátor chladiče a jestli bude při sepnutí ručička skoro v červením tak termostat miloš
presne tak
...alebo ked sa ti pusti ventilator a teplomer bude ukazovat stale pod biele policko tak je zle pravdepodobne cidlo alebo teplomer
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
24.11.08, 15:43 |
|
|
gokralik
|
Máme stejný problém. Auto normálně topí, ale teplota nevyleze výš jak do třetiny stupnice. Možná je to tím, že celou dobu jedu bez zastavení. Jdu nahodit před chladič karton.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
24.11.08, 16:52 |
|
|
Kukyn
Příspěvky: 360 Bydliště: Lipovec,okres Blansko,kraj Jihomoravský,stát ČR
|
Mně se taky ventilátor spíná až na začátku červenýho pole ale teplota se mi zvedá normálně.Taťka má Formana 93 a teplota mu nikdy víc jak do půlky nevyleze.Má nový čidlo,spínač ventilátoru a termostat takže nevím jestli máš sříkajdu tak to neřeš pač to je celkem normální.
_________________ Škoda Favorit 136L 46kW
|
24.11.08, 17:03 |
|
|
ja05
|
tak jsem udělal test....
po nastartování (samo, že přes kabely ) jsem nechal motor běžet čtvrť hoďky (a to nekecám)
s tím, že tak pul času sem držel otáčky 1500 - 2000 a půl času volnoběh....
za tu dobu se mi podařilo dostat teplotu tak do 1/3 (od spodu) bílýho políčka....
topení celou dobu uplně stažený....
takže nevím jestli je to okay, nebo ne....je pravda, že je venku kosa, ale nevíim....
ale asi si vezmu příklad z gokralika a jdu shánět kartón
ne, nechci to vyřešit takhle, pokud vás napadá, že je něco špatně a víte co , tak díky za rady
|
24.11.08, 17:33 |
|
|
Šemik
|
A chladič byl teplý nebo ne?
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
24.11.08, 17:37 |
|
|
Ondras83
|
no...změř ještě teplotu vody až to vohřeješ, bude špatný čidlo...
dej tam karton
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
24.11.08, 17:51 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Ondras83 píše: no...změř ještě teplotu vody až to vohřeješ, bude špatný čidlo... dej tam karton
to je blbost, ak mas vsetko ok a tak do 2km mas zohriaty motor (max do 5)
ak sa ti nepustil ventilator tak by som to videl na termostat.
hoci ja by som to nechal dlhsie, aj 30 minut.
dalsi problem moze byt ze mas zle cidlo (nove-favo/feldove namiesto 120/stare-favo)
|
24.11.08, 17:57 |
|
|
Ondras83
|
deekay píše: Ondras83 píše: no...změř ještě teplotu vody až to vohřeješ, bude špatný čidlo... dej tam karton to je blbost, ak mas vsetko ok a tak do 2km mas zohriaty motor (max do 5) ak sa ti nepustil ventilator tak by som to videl na termostat. hoci ja by som to nechal dlhsie, aj 30 minut. dalsi problem moze byt ze mas zle cidlo (nove-favo/feldove namiesto 120/stare-favo)
zajímavý, že mám novej termostat, novej chladič, nový chladicí medium a do 7mi km to mám furt studený...ale topí to po 1km
|
24.11.08, 18:08 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
felda topi aj po 500m to je dane kurenim
ja mam tiez vsetko nove (okrem chladica)
|
24.11.08, 18:11 |
|
|
Ondras83
|
deekay píše: felda topi aj po 500m to je dane kurenim ja mam tiez vsetko nove (okrem chladica)
jo, to je fakt, mě už jde teplo u obecního úřadu (500m asi)...já mám úplně všechno nový, ale nemám tam karton no, tak proto se to vohřejvá tak dlouho
|
24.11.08, 18:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|