Autor |
Zpráva |
Ondras83
|
kwiko píše: michalkatka píše: hadicu pod sedačkou odpojiť, pretlačiť úplne druhú popri nádrži a napojiť ju na trubku čo ide dopredu, nový filter namontovať niekam k motoru... nešlo by to? Vstrekovanie ma palivovy filter umiestneny vedla nadrze, na dost nepristupnom mieste. Ale podobne riesene to maju snad vsetky automobilky.
nemaj, maj vevedenou trubku pod pravej práh a tam filtr, takže jak někde hupsneš, už neodjedeš, protože prorazíš filtr a benzín teče na zem a ne do motoru ...zlatá felda, sice špatnej přístup, ale 100%ntní krytí
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
25.11.08, 16:25 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Ondras83 píše: kwiko píše: michalkatka píše: hadicu pod sedačkou odpojiť, pretlačiť úplne druhú popri nádrži a napojiť ju na trubku čo ide dopredu, nový filter namontovať niekam k motoru... nešlo by to? Vstrekovanie ma palivovy filter umiestneny vedla nadrze, na dost nepristupnom mieste. Ale podobne riesene to maju snad vsetky automobilky. nemaj, maj vevedenou trubku pod pravej práh a tam filtr, takže jak někde hupsneš, už neodjedeš, protože prorazíš filtr a benzín teče na zem a ne do motoru ...zlatá felda, sice špatnej přístup, ale 100%ntní krytí
a vadilo by keby sa ten filter pichol do predu pred klapku , predsa v predu je prístup aj priestor...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
25.11.08, 17:46 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
nevadilo ale kolikrát za životnost auta ho měníš ?
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
25.11.08, 17:47 |
|
|
michalkatka
|
Sadra17 píše: nevadilo ale kolikrát za životnost auta ho měníš ?
3-4x
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
25.11.08, 18:13 |
|
|
Drak
|
NOVON píše: DRAK: Proč by se mu investice do lpg neměla vrátit??Třebas já najedu 35 tis.km za rok a tankuju plyn za 14.80kč se spotřebou teď v zimě 8,7l/100km,oproti benzínu za 26.50kč litr a spotřebu 7,5l/100km...tak si to spočítej..
No pokud dobře čtu tvůj podpis, tak máš LPG na audi...
a ne každej nalitá 35 tisíc km ročně, průměr je tak těch 10.000 km ročně, při ceně benzínu 25,- (7,5/100) a plynu 15,50 (9/100), kdy benzín klesá a plyn stagnuje, nebo mírně stoupá by se investice vynulovala po šesti letech a pak by se teprve začala vracet. Musíš brát v potaz taky zkrácený intervaly u svíček, oleje, filtrů, nutnost seřizovat 2 systémy namísto jednoho, nutnost revize a další výdaje navíc. U tak starýho auta se to prostě nevyplatí předělat, ale koupit i stím.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
25.11.08, 18:36 |
|
|
NOVON
|
DRAK: No mám sice plyn v Audi,ale ta spotřeba je stejná jako na feldě..Plyn se oplatí při nájezdu 20 tis.km a více ročně,to je jasné,teda pokud započítáváš i cenu přestavby..Určitě bych dneska volil už sekvenční vstřik i přes jeho vyšší cenu..Pak bych jej nechal vymontovat a dát do dalšího auta..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
28.11.08, 00:21 |
|
|
Felicia
|
Huraaaaa
Tak jsem dnes konečně vyměnil ten palivový filtr. Ale je to strašná pakárna. Jako automechanik bych si nevydělal. Sem to dělal(včetně výměny chladící kapaliny a důkladného čištění klapky) asi 4hodiny!!!! Ale je fakt, že jsem to dělal podstivě a zároveň jsem vyzkoušel profouknout starý(což byl docela problém a svitla naděje že auto pojede líp) a nový který šel lehce... Musel jsem si hadici povolit až na čerpadle a vytáhnout to i s ní... Ke sponce u nádrže sem se prostě nemohl dostat...
No tak jsem si pohrál, pak jsem to jel projet a ejhle, ono to nepocukává
Takže ještě jednou huráááá
Jinak k tomu LPG... To že teď je benzín za 25 a LPG za 14 neznamená, že se Lpg nezaplatí. Vždy je sice v zimě LPG kvůli jinému poměru směsi propan-butan cca o 1-1,5Kč dražsí, přesto nevim jak vy, ale já v zimě najezdím nejmíň z celého roku. A přes léto berme 33Kč BA(kombinace 7.5l/100km) LPG 17Kč(kombinace 9l/100) a to máme úsporu 0.95Kč/km. Když vezmu cenu za LPG podtlak 17500Kč s toroidní nádrží a roční revize za 100-200Kč, lepší svíčky NGK nebo Denso(které bych stejně dal kvůli lepším vlastnostem)tak je to i tak nejpozději za cca 20000km zpátky. A pokud budu jezdit naložený nebo s vozíkem(na stavbě), tak berme spotřebu 12l/100 BA a 14l/100 LPG. A to jest úspora 1,6Kč na 1km Navíc beru výhody LPG v tom, že motor na LPG má krapet tišší a klidnější běh a taky zvětšuje max. dojezd auta. Zůstatková hodnota s LPG po cca 4-5letech provozu je taky ještě zajímavá. A ropa nebude dlouhodobě dole. Takže proč nešetřit
To jest moje filozofie zatím hrubě podložena zkušenostmi jiné Felicie 1.3MPI Combi na LPG. Jediné co ještě nemám vyzkoušeno je úprava řídící jednotky, obzvlášť zvýšení předstihu. Přesto to risknu(nejspíš od Cimbu)Na Rapid 136 se SEDR karburátorem a klasickým podtlakem mi to se sníženou hlavou na KP zhruba 11:1 , vyšším předstihem a dobře seřízeným mixérem s 2 trubky jezdilo lépe na LPG než BA. I v porovnání s jinými BA 136 auty to jelo na LPG lépe...
|
29.11.08, 20:09 |
|
|
NOVON
|
FELICIA: Tak tak,tohle je pozitivní nahled na věc..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
1.12.08, 10:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|