Autor |
Zpráva |
Majlanky
Junior TW team
|
Tak kolik?
Uz me to pekne s..e. At hleda mjak hledam furt nemuzu najit popis budiku palivomeru na sdruzenych budicich. Je tam cervenej ctverecek, pak carka, z pulky plnej ctverecek atd. Ten cervenej by mel byt 5L ale nevim kolik je ta carka. Vite to nekdo? Zalezi na vas moje zdravi pac sem strasne vytocenej...
_________________ Rapid r.v. 1989 s legalnim 781.136
|
28.11.08, 17:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Vít
Hluchoň
|
to ja te vytocim jeste vic, ukazuje to stejne blbe a neco jako litry bych z palivomeru v zivote neodcital, to je budik dobrej tak akorat na informaci málo hodně
|
28.11.08, 17:57 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Vít píše: to ja te vytocim jeste vic, ukazuje to stejne blbe a neco jako litry bych z palivomeru v zivote neodcital, to je budik dobrej tak akorat na informaci málo hodně
No... lepci nez strkat klacek do nadrze jako u trabanta.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
28.11.08, 18:00 |
|
|
Šemik
|
Jak píše Vít.. Z palivoměru skutečně neodečteš kolik litrů tam ještě máš, je to opravdu hodně informační budík (plná/neplná )
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
28.11.08, 18:00 |
|
|
škodař
|
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
28.11.08, 18:25 |
|
|
Kristensen
|
No co na hrubo by se to dalo asi takhle: červenej čtvereček je oněch cca 5 litrů, první čárka je čtvrtka (i s rezervou) prostředek je půlka, další čárka je třičtvrtě a pak už jen plná ne?
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
28.11.08, 18:37 |
|
|
elegant
|
Jedine čo som reálne ohýbanim palivomeru docela fajn nastavil je ten červený štvorček na takých 7 litrov. Inak je to velmi nepresné.
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
28.11.08, 19:06 |
|
|
Kristensen
|
Jinak taky nevim co tam chceš honit, tak holt jezdi tak že jak se rezerva na rovině rozsvítí trvale tak máš tak 30km a jinak jestli chceš zkoumat spotřebu tak tankuj plnou na třeba tři vycvaknutí pistole s dvouvteřinovou prodlevou, ujeď nějakej ten km a zase dotankuj stejným způsobem do plnej, pak si to spočítej. Pokud se budeš řídit podle palivoměru tak se moc přesných výsledků nedopočítáš, já třeba na plnou nádrž najedu s feldou 750km bez problémů dlouhou trasu když jedu jako člověk.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
28.11.08, 19:16 |
|
|
Majlanky
Junior TW team
|
Nebudu tankovat plnou aby mi ten benzin nekdo ukrat jenom kvuli tomu abych zjistil kolik o zere Myslim si ze ten budik ukazuje porad stejne +-litr od kazdyho kusu. Tudiz musis existovat nejaka informace kolik kterej ukazatel je litru...
_________________ Rapid r.v. 1989 s legalnim 781.136
|
28.11.08, 19:55 |
|
|
gokralik
|
Majlanky píše: Nebudu tankovat plnou aby mi ten benzin nekdo ukrat jenom kvuli tomu abych zjistil kolik o zere Myslim si ze ten budik ukazuje porad stejne +-litr od kazdyho kusu. Tudiz musis existovat nejaka informace kolik kterej ukazatel je litru...
No jestli to chceš spočítat jen kvůli tomu, kolik ti to žere, tak to udělej takto:
Natankuj si do kanystříku 10l a hoď to do kufru. Jezdi než ti chcípne motor, pak dolej z kanystru těch 10l a jezdi zase než ti chcípne motor (samozřejmě v kufru už máš zase kanystr s benzínem). Pak si vem kalkulačku napiš tam 10/[počet ujetých km ve stovkách] a spotřebu máš hotovou. Ale pro přesnější počty to nestačí.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
28.11.08, 20:27 |
|
|
michalkatka
|
gokralik píše: No jestli to chceš spočítat jen kvůli tomu, kolik ti to žere, tak to udělej takto:
Natankuj si do kanystříku 10l a hoď to do kufru. Jezdi než ti chcípne motor, pak dolej z kanystru těch 10l a jezdi zase než ti chcípne motor (samozřejmě v kufru už máš zase kanystr s benzínem). Pak si vem kalkulačku napiš tam 10/[počet ujetých km ve stovkách] a spotřebu máš hotovou. Ale pro přesnější počty to nestačí.
nieje lepšie natankovať plnú, prejsť nejakú vzdialenosť, na tom istom stojane dotankovať plnú znova a spotrebu má jasnú...
myslím že je to lepšie ako ísť do prázdnej nádrže, zdochne ti to niekde na železničnom priecestí
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
28.11.08, 20:46 |
|
|
Šemik
|
Majlanky píše: Nebudu tankovat plnou aby mi ten benzin nekdo ukrat jenom kvuli tomu abych zjistil kolik o zere Myslim si ze ten budik ukazuje porad stejne +-litr od kazdyho kusu. Tudiz musis existovat nejaka informace kolik kterej ukazatel je litru...
+- litr to skutečne není, mě když na rovině klesne ručička na nulu, tak je Pastelka schopna ujet ještě tak 100km..
|
28.11.08, 20:49 |
|
|
michalkatka
|
Šemik píše: Majlanky píše: Nebudu tankovat plnou aby mi ten benzin nekdo ukrat jenom kvuli tomu abych zjistil kolik o zere Myslim si ze ten budik ukazuje porad stejne +-litr od kazdyho kusu. Tudiz musis existovat nejaka informace kolik kterej ukazatel je litru... +- litr to skutečne není, mě když na rovině klesne ručička na nulu, tak je Pastelka schopna ujet ještě tak 100km..
a čo tak na vstup do karbu nahodiť vodomer, rsp prietokomer...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
28.11.08, 20:54 |
|
|
kwiko
|
Vodomer
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
Naposledy upravil kwiko dne 28.11.08, 20:57, celkově upraveno 1
|
28.11.08, 20:56 |
|
|
Šemik
|
Spíš vyhodím palivoměr úplně a na jeho místo dám třeba teploměr oleje. Pro informaci o stavu benzínu postačí kontrolka
|
28.11.08, 20:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|