Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 20:50

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Tak kolik? 
Autor Zpráva

Příspěvek 
zostrojiť, alebo zohnať nejaký jednoduchý hoci aj mechanický prietokomer, aby si vedel koľko benzínu ti pretečie do karbu...

28.11.08, 21:03
Pspvek Reklama

Hluchoň

Příspěvek 
o tom jsem dnes taky přemýšlel, nějaký průtokoměr bych dal na hadičku co vede od toho odbublinkovávače (nebo jak se tomu plastovýmu kelímku nadává) ke karburátoru, tím by mělo být změřeno jen to, co jde skutečně do motoru, dát to před ten dobublinkovávač, tak změřím nejspíš špatně, protože tam je ta vracečka. Mám pravdu ?

28.11.08, 21:23
Profil ICQ

Příspěvek 
michalkatka píše:
nieje lepšie natankovať plnú, prejsť nejakú vzdialenosť, na tom istom stojane dotankovať plnú znova a spotrebu má jasnú...
myslím že je to lepšie ako ísť do prázdnej nádrže, zdochne ti to niekde na železničnom priecestí :shock:

Psal, že plnou tankovat nechce...

Šemik píše:
Spíš vyhodím palivoměr úplně a na jeho místo dám třeba teploměr oleje. Pro informaci o stavu benzínu postačí kontrolka :P

No jasně, už se těším až se vypálí a pak zůstaneš na tom přejezdu ty...Tohle se stalo známému ve Fiatu Punto (tam je kontrolka na teplotu) a už hodněkrát vyvařil.

28.11.08, 23:52

Příspěvek 
¨gokralik píše:
No jasně, už se těším až se vypálí a pak zůstaneš na tom přejezdu ty.

LED rulezz 8)

29.11.08, 09:51
rejpal

Příspěvek 
Na fávu jsem to měl naopak, kontrolka nesvítila, takže jen podle ručičky. Ukazovala docela dobře, když se odmítala pohnout i v zatáčkách, zbývalo do zdechnutí motoru jen pár desítek km. :)

29.11.08, 10:03
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Hluchoň

Příspěvek 
mě když se rozsvítí kontrolka a odmítá alespoň chvílemi zhasínat, tak pak u pumpy beru i 45 litrů, cili to uz mi taky moc paliva asi nezbývá :)

29.11.08, 12:04
Profil ICQ

Příspěvek 
gokralik píše:
Majlanky píše:
Nebudu tankovat plnou aby mi ten benzin nekdo ukrat jenom kvuli tomu abych zjistil kolik o zere :? Myslim si ze ten budik ukazuje porad stejne +-litr od kazdyho kusu. Tudiz musis existovat nejaka informace kolik kterej ukazatel je litru...

No jestli to chceš spočítat jen kvůli tomu, kolik ti to žere, tak to udělej takto:

Natankuj si do kanystříku 10l a hoď to do kufru. Jezdi než ti chcípne motor, pak dolej z kanystru těch 10l a jezdi zase než ti chcípne motor (samozřejmě v kufru už máš zase kanystr s benzínem). Pak si vem kalkulačku napiš tam 10/[počet ujetých km ve stovkách] a spotřebu máš hotovou. Ale pro přesnější počty to nestačí.

JJ, a ešte, pokiaľ to chceš presnejšie, tak vyjazdi do prázdna, najadi nejakých 1000 km a zasa do prázdna (nezabúdaj na ten benzín v bandaske...) Spočítaj litre, ktoré si prejazdil a podeľ to stovkami kilometrom, ktoré si prešiel...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

29.11.08, 19:35
Voditelj brodice

Příspěvek 
michalkatka píše:
zostrojiť, alebo zohnať nejaký jednoduchý hoci aj mechanický prietokomer, aby si vedel koľko benzínu ti pretečie do karbu...

ani to nie je az tak presne, aspon to co mam ja

29.11.08, 20:58
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Moderátor

Příspěvek 
no já jsem s ručičkou pod červeným polem vesele jezdil dál s tím že naleju benzín z kanistru až mě to někde nechá, chtěl jsem si prostě zjistit kdy dojde, no po asi 50 km mě to přestalo bavit a natankoval jsem normálně jelikož jsem druhej den potřeboval uskutečnit důležitou cestu takže to že je to měření nanic můžu potvrdit :) jedna věc mi ale vadí a to jak se to hýbe podle přelévání benzínu v nádrži, bez toho bych si to dokázal představit....

30.11.08, 22:38

Příspěvek 
chemer píše:
no já jsem s ručičkou pod červeným polem vesele jezdil dál s tím že naleju benzín z kanistru až mě to někde nechá, chtěl jsem si prostě zjistit kdy dojde, no po asi 50 km mě to přestalo bavit a natankoval jsem normálně jelikož jsem druhej den potřeboval uskutečnit důležitou cestu takže to že je to měření nanic můžu potvrdit :) jedna věc mi ale vadí a to jak se to hýbe podle přelévání benzínu v nádrži, bez toho bych si to dokázal představit....

medzi polovice nádrže by sa nedala dať klapka ako je v hadici Favo tesne pred nádržou ? ona je to plechová klapka ktorá zabráni rýchlemu preliatiu benzínu smerom k hrdlu napr. v zákrute, ale nezabraňuje benzínu pritekať do nádrže pri tankovaní. Ak by sa takáto klapka dala medzi polovice nádrže na 742... smerom od hrdla aby to nebránilo pri tankovaní, smerom na druhú stranu by sa benzín prelieval pomaly nakoľko tá klapka nieje 100% tesná, možno by to trocha pomohlo.

1.12.08, 07:45

Příspěvek 
Nad tím už jsem přemýšlel, ono by bylo super dát kolem toho plováku jakýsi válec. Ale bohužel ten plovák má takový blbý pohyb, že by ten válec musel mít velký průměr.

A vlastně vůbec, je mi to jedno :lol: jezdím na LPG a ručička benzínu se mi válí na konci červeného pole....ale štve mě ta pitomá žárovička rezervy, asi půjde ven.

1.12.08, 11:43

Příspěvek 
gokralik píše:
Nad tím už jsem přemýšlel, ono by bylo super dát kolem toho plováku jakýsi válec. Ale bohužel ten plovák má takový blbý pohyb, že by ten válec musel mít velký průměr.

A vlastně vůbec, je mi to jedno :lol: jezdím na LPG a ručička benzínu se mi válí na konci červeného pole....ale štve mě ta pitomá žárovička rezervy, asi půjde ven.

mne preventívne kontrolka rezervy nefunguje...

1.12.08, 11:51

Příspěvek 
michalkatka píše:
mne preventívne kontrolka rezervy nefunguje...

Já blbec ji právě spravoval. :roll: :lol:

1.12.08, 15:17
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2