Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 14:26

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 zvýšení výkonu felicie 1.3 LXI + LPG 
Autor Zpráva
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
Bolthorn píše:
jako myslíš si, že motor z výroby má stejný výkon jako v techničáku? třeba 1.6 55kw že má opravdu v realu 55kw? má třeba 58kw když jí necháš změřit na brzdě.. a s tím právě operujou ti co dělaj chiptuning..

u cimbu majihodnoty před i po 8)

1.12.08, 19:22
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Kristensen píše:
Bolthorn píše:
Tak samotné nachipování řídící jednotky žádné koníky nepřidá, pouze se upraví hodnoty RJ tak, aby auto jelo co nejoptimálněji.. je to takové vylepšení továrních hodnot.. to že to zvýší 10% výkonu je jenom propagační blábol.. když už výkon směrem nahoru, tak chip s vačkou... jinak jestli chceš mít větší výkon, tak prodej feldu a kup něco silnějšího..

Heh :lol: kdepak jsi to vyčetl? jakto že se na 1,6 feldě přehráním jednotky dosáhne 64kW a přidáním vačky k jednotce dokonce 75kW (teď nemyslím cimbu ten má myslím že 61kW s jednotkou a jednotka s vačkou má myslím že 69 nebo tak nějak)

nech si změřit výkon před výměnou a po výměně RJ, a pak budeš asi čumět..

1.12.08, 19:25
Profil ICQ

Příspěvek 
Sadra17 píše:
Bolthorn píše:
jako myslíš si, že motor z výroby má stejný výkon jako v techničáku? třeba 1.6 55kw že má opravdu v realu 55kw? má třeba 58kw když jí necháš změřit na brzdě.. a s tím právě operujou ti co dělaj chiptuning..

u cimbu majihodnoty před i po 8)

dobře, ty jsi byl u toho měření? každý kdo něco prodává, tak si svůj produkt zveličí..

1.12.08, 19:27
Profil ICQ

Příspěvek 
Bolthorn píše:

Jo ale taky ta samá 1,6 felda může mít klidně i jen 52kW od výroby a dostane se na trh(nebo spíš dneska už vlastně dostávala se na trh)

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

1.12.08, 19:37

Příspěvek 
jak to je s tim plynem????

1.12.08, 19:38
Profil ICQ

Příspěvek 
Bolthorn píše:
Kristensen píše:
Bolthorn píše:
Tak samotné nachipování řídící jednotky žádné koníky nepřidá, pouze se upraví hodnoty RJ tak, aby auto jelo co nejoptimálněji.. je to takové vylepšení továrních hodnot.. to že to zvýší 10% výkonu je jenom propagační blábol.. když už výkon směrem nahoru, tak chip s vačkou... jinak jestli chceš mít větší výkon, tak prodej feldu a kup něco silnějšího..

Heh :lol: kdepak jsi to vyčetl? jakto že se na 1,6 feldě přehráním jednotky dosáhne 64kW a přidáním vačky k jednotce dokonce 75kW (teď nemyslím cimbu ten má myslím že 61kW s jednotkou a jednotka s vačkou má myslím že 69 nebo tak nějak)

nech si změřit výkon před výměnou a po výměně RJ, a pak budeš asi čumět..

Pozdě synku, je spousta zákazníků kteří nevěří ale chtěj to takže se nechaj změřit před a po a dokonce ne u nich ale uplně někde jinde a když ti řeknu že na nezávyslím měření je rozdíl +- 0,5 kW od toho co uvádí dodavatel úpravy tak dokud to taky neuvidíš tak neuvěříš, podstatný je zachovat podmínky před a po úpravě

1.12.08, 19:40

Příspěvek 
Kristensen píše:
Bolthorn píše:

Jo ale taky ta samá 1,6 felda může mít klidně i jen 52kW od výroby a dostane se na trh(nebo spíš dneska už vlastně dostávala se na trh)

no teď mi vysvětli jak v tom případě se dostane felda s 52kw na garantovanou hodnotu firmy co upravuje rj.. říkám jdi s autem na brzdu se seriovou RJ a pak s upravenou, budeš se asi docela dost divit jak je to doopravdy.. prostě realita se, od někým napsaných hodnot, podstatně liší..

1.12.08, 19:45
Profil ICQ

Příspěvek 
Bolthorn píše:
Kristensen píše:
Bolthorn píše:

no teď mi vysvětli jak v tom případě se dostane felda s 52kw na garantovanou hodnotu firmy co upravuje rj.. říkám jdi s autem na brzdu se seriovou RJ a pak s upravenou, budeš se asi docela dost divit jak je to doopravdy.. prostě realita se, od někým napsaných hodnot, podstatně liší..

Ti to řeknu uplně jednoduše protože uváděj takový hodnoty na jaký jsou opravdu schopni se dostat se spodní hranicí tolerance seriovýho auta.

1.12.08, 19:58

Příspěvek 
:lol: jj fajn.. tak nic no, bojuju tu s větrnými mlýny..

1.12.08, 20:10
Profil ICQ

Příspěvek 
jak LPG a čip???

1.12.08, 20:15
Profil ICQ

Příspěvek 
Ondras83 píše:
jak LPG a čip???

To ti nepovím zatím nikdo takovej v mém okolí to nemá, zeptej se Jandy

1.12.08, 20:19

Příspěvek 
poptej se na felicia klubu jak je to s lpg..

1.12.08, 20:20
Profil ICQ

Příspěvek 
Ondras83 píše:
jak LPG a čip???

seriová ŘJ nedokáže zvětšit předstih pro více jak 95 oktanový benzin. Spíše má za úkol snížit rozsah při použití benzinu s menším OČ, například 91.
A tak když se povolí větší rozsah, a využije se oktanů LPG, tak to prostě znát být musí! Ovšem je otázka do jaké míry umí BMM vs MPI nastavit předstih...

Ondras-jaké jsi měl tlumiče při natáčení toho videa? :) Na CB jsme si vždy přáli kolečkama dolu, anténkou nahoru a u tebe to chvílema vypadalo, že to bude obráceně ;)

Jinak koukám, že jsem tu rozpoutal vášnivou diskusi na téma kolik koní vlastně přibude. No je škoda, že nikdo nemůže ukázat natočený video z brzdy před a po výměně ŘJ... Ale jak tu už někdo psal. Přeci jde taky o tu odezvu na sešlápnutí plynu, ktérá je u série mizerná. Když to pojede odspodu jak karburátor, tak to bude mnohem lepší...

1.12.08, 20:34

Příspěvek 
Felicia píše:
Ondras83 píše:
jak LPG a čip???

seriová ŘJ nedokáže zvětšit předstih pro více jak 95 oktanový benzin. Spíše má za úkol snížit rozsah při použití benzinu s menším OČ, například 91.
A tak když se povolí větší rozsah, a využije se oktanů LPG, tak to prostě znát být musí! Ovšem je otázka do jaké míry umí BMM vs MPI nastavit předstih...

Ondras-jaké jsi měl tlumiče při natáčení toho videa? :) Na CB jsme si vždy přáli kolečkama dolu, anténkou nahoru a u tebe to chvílema vypadalo, že to bude obráceně ;)

Jinak koukám, že jsem tu rozpoutal vášnivou diskusi na téma kolik koní vlastně přibude. No je škoda, že nikdo nemůže ukázat natočený video z brzdy před a po výměně ŘJ... Ale jak tu už někdo psal. Přeci jde taky o tu odezvu na sešlápnutí plynu, ktérá je u série mizerná. Když to pojede odspodu jak karburátor, tak to bude mnohem lepší...

serie podvozek bez stabiku, zadní péra z kombajna...jinak na převrácení to mělo ještě kuuuurva daleko :wink: až na seriovym podvozku zvedneš vnitřní zadní kolo, tak už letíš :wink: :lol: takže 8) 8)

2.12.08, 18:39
Profil ICQ

Příspěvek 
Jeden mechanik, co montuje LPG, mi říkal, že u sériové řídící jednotky felicie Mpi, je možné pomocí vagu zvýšit rozsah předstihu. Nevím s tímhle zkušenosti nemám. Nebo to opravdu nejde?

4.12.08, 13:25
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2