Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
mám taky záhadu na 1.3 MPi když dám do serie žárovečku sulfitku u akumulátoru tak nic blikne centrál žárovečka nesvítí vlákno nežhaví, přesto se aku vybyje za dva dny, altík nový 14V, aku taky nový,
jedině u toho dva dny sedět kdy odběr nastane rádio i páté dveře odpojeny miloš
|
29.11.08, 08:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
ferrari píše: Poprosím vás (nechce sa mi rozmýšľať), ako mám zmerať odber z baterky v kľudovom stav? mám jednoducho sériovo pripojiť ampérmeter? T.j. sundať + z baterky a medzi kontakt baterky a +ový kábel napojiť ampérmeter? -ový kontakt ampérmetra na bat a +ový na kábel?
Ano
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
29.11.08, 09:46 |
|
|
ferrari
|
Šemik píše: ferrari píše: Poprosím vás (nechce sa mi rozmýšľať), ako mám zmerať odber z baterky v kľudovom stav? mám jednoducho sériovo pripojiť ampérmeter? T.j. sundať + z baterky a medzi kontakt baterky a +ový kábel napojiť ampérmeter? -ový kontakt ampérmetra na bat a +ový na kábel? Ano
Super, dík, musím to skúsiť, bo keď mi auto stojí 2 týždne, je už problém naštartovať...a to mám novú baterku...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
29.11.08, 19:22 |
|
|
Ondras83
|
já si chci občas rádio pustit i bez klíčku, takže sem přeťal ten napájecí kabel, na palubku sem si dal vypínač a vypínám to rádio mojem vypínačem a ne tim na rádiu...takže to je bez proudu, ale pameť zůstává
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
30.11.08, 14:53 |
|
|
Nepér
|
A není lepší mít chytrý rádio, co je výkonově napájený z trvalýho a spínaný napětí bere jen jako informaci, že se má zapnout? Takový rádio nemá, když je vypnutý, žádnej odběr, když ho chceš pustit bez klíčku, tak se pustí a když ho třeba necháš bez klíčku hrát, samo se za hodinu vypne...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
30.11.08, 19:34 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Nepér píše: A není lepší mít chytrý rádio, co je výkonově napájený z trvalýho a spínaný napětí bere jen jako informaci, že se má zapnout? Takový rádio nemá, když je vypnutý, žádnej odběr, když ho chceš pustit bez klíčku, tak se pustí a když ho třeba necháš bez klíčku hrát, samo se za hodinu vypne...
Presne tak pane kolego
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
30.11.08, 19:50 |
|
|
Kristensen
|
Nepér píše: A není lepší mít chytrý rádio, co je výkonově napájený z trvalýho a spínaný napětí bere jen jako informaci, že se má zapnout? Takový rádio nemá, když je vypnutý, žádnej odběr, když ho chceš pustit bez klíčku, tak se pustí a když ho třeba necháš bez klíčku hrát, samo se za hodinu vypne...
Jo tak takový jsem měl Blaupunkt Helsinki RTM 125 radiotelefon
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
30.11.08, 20:34 |
|
|
milosh1
|
JanM píše: Kristensen píše: Normálně to rádio je bez CD a vypne ho tlačítkem a sundá panel, ale jakmile to rádio odpojim tak je to bez odběru proslavení žrouti jsou Sencory, není to on? Taky mi vycucnul baterku, vyreklamoval jsem ho a koupil Pioneera. Ten má funkci SAVE, která šetří baterku - radio po vypnutí tlačítkem ON/OFF nemá takřka žádný odběr. Nemám radio připojený přes klíček, ale i přesto má spotřebu stejnou jako hodiny - tj. skoro nic. (měřeno přímo na baterce)
tak ja mam tak isto sencor a ked necham auto 2-3 dni ,tak mam smolu...takze rada znie,vymena radia?????
|
2.12.08, 13:33 |
|
|
Petr105
|
Nebo ho přepoj, aby v klidu nemohlo brát... Ale ten výše psanej nápad s vypínačem se mi docela líbí... Asi si to taky udělam...
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
2.12.08, 18:53 |
|
|
Petr105
|
Znáte nějakej fígl, kterým zjistím, že baterii něco vybíjí? (pomocí žárovky a tak...) Nemám totiž ampérmetr...
|
2.12.08, 19:00 |
|
|
Šemik
|
Než žárovku spíše LEDdiodu super svítivou, zapojit jí namísto ampérmetru a podle jejího svitu lze +- odhadnout odběr, ale moc přesné měření to není
|
2.12.08, 19:03 |
|
|
Petr105
|
Šemik píše: Než žárovku spíše LEDdiodu super svítivou, zapojit jí namísto ampérmetru a podle jejího svitu lze +- odhadnout odběr, ale moc přesné měření to není
Pokud odběr není, tak nesvítí vůbec? Žárovkou by to opravdu nešlo? LEDku asi nemám
|
2.12.08, 19:08 |
|
|
Šemik
|
Pokud odběr není, tak by svítit neměla, ale je to relevantní - současné LEDky jsou schopny alespoň minimálně svítit při neskutečně malém proudu, odhadem silně pod 0.5mA, a to už můžou být svody izolace a pod, takže trošku svítit může pokud to bude zrovna nějaká ta nenáročná
žárovka je zcela mimo hru, i 2W žárovkou teče jmenovitě asi 160mA, a to už je dost velký proud na klidový odběr. Kup tu LEDku, stojí 20kč nejvíce
|
2.12.08, 19:13 |
|
|
Petr105
|
Aha... Dík
|
2.12.08, 19:16 |
|
|
Petr105
|
Tak jsem to zkusil a paráda... LEDka svítila jako blázen, po odpojení rádia svítila taky, ale skoro neznatelně... Takže mi to dost pomohlo
|
4.12.08, 21:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|