Autor |
Zpráva |
chemer
Moderátor
|
Sadra17 píše: má tou pružinou k motoru oráceně snad dát nejde akorá ten malej nejtek musí bejt nahoře
zajímalo by mě z jakýho důvodu to tak musí být?
|
5.12.08, 02:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
to je jednoduchý ta pružina ovládá otevírání termostatu a ten nejtek musí bejt nahoře kvuli ovzdušňování
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
5.12.08, 07:42 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
ja len doplnim ze ide dat aj opacne aspon an fave, a skodovka ma skoro taky isty domcek takze asi aj tam
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
5.12.08, 12:48 |
|
|
Šemik
|
gokralik píše: ...když se ta ručička dostane tam nahoru, tak už se moc nehýbá. A to můžu jet po dálnici nebo stát v koloně a je zhruba pořád na stejném místě.
To je snad dobře, ne?
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
5.12.08, 12:55 |
|
|
gokralik
|
Šemik píše: To je snad dobře, ne?
No jo, ale kdyby ta ručička byla uprostřed. Takhle je jenom kousek od červeného pole. Už jsem ho zase rozmontoval. Takže teď ho otočím tím otvůrkem s ventilkem nahoru a pokud nepříjde změna, zaměřím se na budík nebo na čidlo. Případně půjde ven ještě jednou do hrnce s teploměrem....
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
5.12.08, 13:06 |
|
|
chemer
Moderátor
|
Sadra17 píše: to je jednoduchý ta pružina ovládá otevírání termostatu a ten nejtek musí bejt nahoře kvuli ovzdušňování
aha, díky
|
5.12.08, 15:24 |
|
|
gokralik
|
Ten váš "nejtek" u nás nýtek je nahoře ale pořád to dělá neplechu. jsem se v tom neměl vůbec hrabat a dát před chladič karton. Třeba se to ještě nějak odvzdušní nebo si to sedne a pak uvidím.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
5.12.08, 15:35 |
|
|
Šemik
|
Zkus tu teplotu změřit nějak jinak.
A ono je normální že teplota je nyní vyšší když tamten termostat nedovíral..
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
5.12.08, 16:24 |
|
|
gokralik
|
Šemik píše: Zkus tu teplotu změřit nějak jinak. A ono je normální že teplota je nyní vyšší když tamten termostat nedovíral..
Ale zas tak vysoko to není normální. Jasně vezmu jiné čidlo a jiný budík a zkusím nějakou kombinaci při které to bude ukazovat podle mých přání. To ještě není jisté že nedovíral, právě že vypadal celkem pěkně. Možné je všechno.
|
5.12.08, 16:39 |
|
|
ja05
|
tak sem se o víkendu pustil do výměny termostatu.....
rozšrouboval sem šrouby a čumím jak péro z gatí....termostat tam byl obráčeně, myslím pružinou od motoru...
myslíte, že to mohl bejt důvod proč byl studenej motor???
teď jse termostat tak jak má bejt a jezdím v půlce bílýho pole, to se mi zdá dobrý.......
co vy na to???
|
7.12.08, 19:02 |
|
|
michalkatka
|
ja05 píše: tak sem se o víkendu pustil do výměny termostatu.....
rozšrouboval sem šrouby a čumím jak péro z gatí....termostat tam byl obráčeně, myslím pružinou od motoru... myslíte, že to mohl bejt důvod proč byl studenej motor??? teď jse termostat tak jak má bejt a jezdím v půlce bílýho pole, to se mi zdá dobrý.......
co vy na to???
keď je termostat opačne teplota dosť prudko kolíše, ale zásadne studený motor? neviem, dal si tam nový, alebo di dal poriadne ten čo tam bol obrátene?
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
7.12.08, 19:11 |
|
|
ja05
|
michalkatka píše: keď je termostat opačne teplota dosť prudko kolíše, ale zásadne studený motor? neviem, dal si tam nový, alebo di dal poriadne ten čo tam bol obrátene?
no dal jsem novej a správně a myslím že už je to okay, jezdím cca v 1/3 až polovině bílýho políčka
|
16.12.08, 09:17 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|