Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 14:25

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Favorit 
Autor Zpráva

Příspěvek Favorit
Nazdárek všeci..no mám takový problém..respektive 2.. :(

Mám favorita 135L z roku 1990 a včera jsem vyjel..všecko ok..ale najednou začala lítat ručička, která měří teplotu vody..zejména při sešlápnutí plynu..pokud neutrál je ok..pak jsem zaparkoval..a už jsem nenastartoval..baterka je ok..startér vůbec netočí..nic se neozve..ani cvaknutí..roztáhl jsem auto a za jízdy vypl motor..pak zkusil nastartovat..startér se sem tam otoči ale pak zase ticho..navíc zhasly kontrolky co se při zapnutí klíče rozsítí..no a aby toho nebylo málo tak po cestě mi přestalo dobíjet..respektive signalizuje že nedobíjí. I na volnoběh a plný plyn..prosím o radu..je podezřelí že by se vyjebal altec nebo startér takhle za sebou..

co se týče druhé záležitosti..mám přetěsněnou převodovku protože z ních chcal olej..i všecky gufera a z motoru olej taky neteče..ale jak zaparkuju udělá se pod autem olejová skvrna a ne zrovna malá..ubývá oleje z motoru trocha..šmouha je mezi převodovkou a motorem..je možný aby někde u spojky chcal olej??

6.12.08, 14:10
Pspvek Reklama

Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
ukostření motoru :wink: měděnej pásek pod alternátorem

6.12.08, 14:13
Profil ICQ

Příspěvek 
Sadra17 píše:

no to vezerá na kostru motora.

k tomu oleju, zrejme ti bude tiecť gufero kľukovky pod zotrvákom, najlepšie robiť zo spojkou nakoľko musí prevodovka von, rsp. motor oddeliť od prevodovky, a potom preventívne vymeniť aj gufero s prevodovky, ale tie málokedy tečú... inak ak to rozoberieš (alebo v servise) tak uvidíš na 100% kadiaľ to tečie...

6.12.08, 14:21

Příspěvek 
Sadra17 píše:

Ukostření to nejspíš bude, ale u Fav do r.v.93 je měděným páskem spojená převodovka s nápravnicí.

6.12.08, 14:35

Příspěvek 
Jo díky všem..máte pravdu..sem lehl pod auto a ten měděnej pásek držel tak na 1 mm..takže díky chlapy..jo a je opravu spojenej od převodovky k nápravnici..

6.12.08, 16:19

Příspěvek 
michalkatka píše:
Sadra17 píše:

no to vezerá na kostru motora.

k tomu oleju, zrejme ti bude tiecť gufero kľukovky pod zotrvákom, najlepšie robiť zo spojkou nakoľko musí prevodovka von, rsp. motor oddeliť od prevodovky, a potom preventívne vymeniť aj gufero s prevodovky, ale tie málokedy tečú... inak ak to rozoberieš (alebo v servise) tak uvidíš na 100% kadiaľ to tečie...

čo je to za olej, to by si mohol rozoznať aj čuchom..a podľa toho vieš, kade to ide...ale ak to ide ozaj v spoji prevodovka-motor, tak ťa aj tak demotáž prevodovky neminie a potom naozaj uvidíš, či je to prevodovka, alebo motor...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

6.12.08, 17:03
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]