Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 14:49

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 1.0MPi 37kW AER 
Autor Zpráva

Příspěvek 1.0MPi 37kW AER
Dobry den,

Zakoupil jsem do mesta Seat Arosa s vyse uvedenym skodovackym motorem. Motor jede pomerne dobre a je velice zivy, ma najeto 106tis km (pokud to nestocili). Ale po pripojeni ctecky chyb. kodu mi to hlasi chybu 00533. Volnobeh po zahrati drzi krasne lehce pod 800ot. Kdyz jsem rozdelal sani a dal novy vzduch filtr, tak jsem mrknul na klapku a neni moc spinava, nanosy minimalni a chod klapky normalni. Co me ale udivilo, ze zespod boxu se vzduchovym filtrem jsou tedy krom hadice od EGR take dve malinke hadicky. Jedna vede do potrubi sani vzduchu do mista, kde je asi termostat, co steluje michani tepleho vzduchu od svodu, se studenym z venku. No a druha hadicka je k memu udivu strizena hned u boxu s filtrem a za boha nemuzu prijit na to, kam by mela vest..

Byl bych velice rad kdyby mi tu nekdo zkusenejsi a chytrejsi poradil

Diky :)

7.12.08, 11:22
Pspvek Reklama

Junior TW team

Příspěvek 
Asi sem trotl ale nevim o zadnym skodovackym motoru kterej by byl 1.0 MPI 37kW a uz vubec ne v nejakym SEATu. Jak si prisel na to, ze je to skodovackej motor?

7.12.08, 11:35

Příspěvek 
http://www.auta5p.eu/muzea/muzeum_skoda_2005/mb_37.htm

tyhle mpicka byly v arosach, v omezene mire v ibizach a pak fabia junior..

7.12.08, 11:37

Příspěvek 
to ma zdvih 61.5... :shock: daval se do junioru no..ale ne moc dlouho...

7.12.08, 12:11
Profil ICQ

Příspěvek 
Taky jsem byl dost prekvapen ze se jedna o skodovackej motor. Myslel jsem ze v tom bude vw :lol:

7.12.08, 12:16
Pan Kapitán

Příspěvek 
Ja sem u Juniora 1.0 videl nekde udaj kolem 1040ccm, motor VW DOHC... tohle sem ani nevedel ze by se vyrabelo...
Takovyhle MPi by mohlo bejt docela zajimavy misto karbu... :-)

Cvokárium: Youtube Instagram

7.12.08, 13:00
Profil ICQ YIM

Příspěvek 
jo je to mozny. 1040 DOHC byl myslim vw motor s vykonem 33kW, teda pokud je to ten co si myslim..

Nikdo nic neporadi ? s tou tenkou hadickou, kam by mela vest? :) btw u feldy 1.3MPi takova hadicka neni ? Vzdyt jsou to skoro stejne motory..

7.12.08, 14:20

Příspěvek 
ta hadicka bude asi ovlaldani klapky ve filtr boxu..je to podtlak takze vede ze saciho potrubi nekam do filtr boxu tam je termospinac ktery podle teploty vzduchu ve filtr boxu otevre nebo zavre a tim podtlakem ovlada tu klappku jak si pasl....prepina teply vzdyuch od svodu a nebo studeny zvenku...pokud to ma sodpojene muze ti to tam prisavat....podivamse jeste na cislo te chyby ..jestůli neco najdu..jakej to as rok toho seata

7.12.08, 14:28
Profil ICQ

Příspěvek 
takze chyba 00533 idle speed control...problem s rizenim volnobehu...muze byt spuisobeno prave tou odpojenou hadickou..mam tu primo moznost falesneho sani vzduhcu coz by odpovidalo...taks e podivej ..projdi saci potrubi nekde tam by mela byt ta mala hadicka pripojena.....je to jak sem psal..od sani do filtrboxu--a pak k te klapce

7.12.08, 14:36
Profil ICQ

Příspěvek 
Jiri : Diky no asi jsi me spatne pochopil :) Bohuzel to nemam ted moznost nafotit takze se to budu snazit popsat..tu chybu 0533 jsem uz taky nasel, ze je to idle air control, v ceskym vagu zase spatne volnobezne otacky nizke/vysoke..Napadla me jen skrtici klapka, ktera jsem cekal, ze bude hodne zaprasena ale neni to nic hroznyho..klapka je totozna s octavii nebo felicii 1,6MPi..mel by tam byt nekde senzor tlaku a teploty vzduchu tak jeste ten je moznou zavadou te hlasky chyby..ale auto jezdi dobre, neskube, nic takovyho no..

A ted teda k te hadicce..zespod boxu s filtrem jsou dve velice tenke hadicky (prumer tak do 5mm i s gumou) jedna ta tenka hadicka je napojena na plast. potrubi sani vzduchu, kde je ten ventil ovladajici regulaci tepleho vzduchu od vyfuk. svodu..to je OK..

Ale pak vede z boxu s filtrem hned vedle ni totozna druha hadicka, na kterou jsou jakoby udelane drzacky, aby vedla nekam doprava ..ale je hned asi po 7cm strizena a nezjistil jsem kam by mela vest..nebo jestli je to tak schvalne :D

Pokud ucpu rukou sani vzduchu do boxu s filtrem tak se mi lehce snizi otacky (napr pod plynem z 2000ot na 1800ot,ale ne volnobezne, ty drzi konstantne lehce pod 800) a je slyset siceni ze vzduch se nasava jinudy..ale fakt nevim jestli by se nasal tak tenounkou strizenou hadickou.. a kolem usti hadice od EGR to taky myslim neunikalo..to siceni se nedalo lokalizovat odkud jde.. A hrdlo klapky ma klasicky ten gumovej tesnici natrubek..

7.12.08, 15:16

Příspěvek 
ta chyba muze znamenat ze je prekrocena nejaka mez prave v regulaci volnobehu a kontrolka motoru ti nesviti? k tem hadickam jestli tam jde jeste jedna volna odnekud...jako podtlak tak to musi eco ovladat...nebo to ma byt zaslepene..ja ted nevim jak to vypada....nemamatuju si vsehcny auta a motroy...musel bych to asi videt...zkontroluj jestli to nedke nesaje vzduch..pak mozna lambda jestli to nedela...to ma uz dve asi ne...i za katem v jakem stavu je vyfuk..tohle dela i deravej vyfuk..pak ty sondy zkresluji a skacou tam chyb ..ze je neco prekroceno...chtelo by to kouknout na aktualni hodnoty co se tam deje

7.12.08, 15:36
Profil ICQ

Příspěvek 
Jiri : Ok diky..jak bude cas tak na to mrknu..Auto je r.v. 98. Vyfuk je asi trosku deravy..krapet to brumla ale to bude deravy az ten koncovej dil nejspis. O tom motoru se strasne spatne shani tech. informace a to samo o aute jako celku..ma katalizator a nechci kecat ale nekde jsem cet ze jen s jednou lambda sondou u svodu(tu jsem videl).no musim to zvednout..jeste nebyl poradne cas a dostupna garaz.. :(

edit : kontrolka motoru nesviti..jeste zmerim spotrebu...pokud na tu chybu neprijdu a spotreba bude ok a auto bude jezdit normalne tak se na to asi vykaslu :lol: zadna tezka zavada to snad nebude

7.12.08, 16:13

Příspěvek 
Necital som to podrobne, ale Felicia ma hadicky dve. Jedna vedie cez bimetal a pomaha otvarat klapku tepleho vzduchu v airboxe, a druha smeruje na regulator tlaku paliva.
A vidim to i na tvojich obrazkoch
Obrázek

7.12.08, 17:23

Příspěvek 
aha rok 98 ja sem pocital ze tak neco pres 2000...tak to asi bude jeste jen jedna sonda ten regulator tlaku paliva by mohl byt..jak pise kwiko...to se podiej jestli tam je pripojene..ja si to proste z hlavy nepamatuju co tam ma a nema byt..chtelo by to videt...

7.12.08, 17:41
Profil ICQ

Příspěvek 
ok mrknu na to..ta hadice na obrazku je ale tlustsi..ja tam mam tu ustrizenou fakt titernou..az sem se divil..jak rikam ma to tak do 5mm i s gumou.. zatim diky :)

7.12.08, 18:04
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další