POMOC- Svítí mi kontrolka mazání v nízkých otáčkách
Autor |
Zpráva |
milalof
|
POMOC- Svítí mi kontrolka mazání v nízkých otáčkách
Svítí mi kontrolka mazání v nízkých otáčkách při ohřátém motoru. Nevím co s tím..
Olej na měrce ukazuje dostatečnou hladinu. Když jsem odklopil víko pro dolévání oleje, vypadalo uvnitř vše jakoby tuhé.
Bojím se s tím jezdit.
_________________ Favorit 135L
|
12.12.08, 12:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
škodař
|
Re: POMOC- Svítí mi kontrolka mazání v nízkých otáčkách
milalof píše: Svítí mi kontrolka mazání v nízkých otáčkách při ohřátém motoru. Nevím co s tím.. Olej na měrce ukazuje dostatečnou hladinu. Když jsem odklopil víko pro dolévání oleje, vypadalo uvnitř vše jakoby tuhé. Bojím se s tím jezdit. vytáhni čidlo oleje a propláchni ho v benzínu a prošprtej případě nahod manometr a jukni se kolik ti to maže jinak je to normální u škodovek
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
12.12.08, 12:49 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
nastastie byva castejsi pripad ze sa pokasle samotne cidlo ako mazanie
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
12.12.08, 12:52 |
|
|
MATTESS
|
škodař píše: ... jinak je to normální u škodovek
normální?? To snad ne. Pokud je vše v pořádku, musí to mazat i na volnoběh.
milalof: dělal jsi něco s motorem? Nemáš pod olejovým čerpadlem těšnění, které tam být nemá?
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
12.12.08, 12:55 |
|
|
škodař
|
MATTESS píše: škodař píše: ... jinak je to normální u škodovek normální?? To snad ne. Pokud je vše v pořádku, musí to mazat i na volnoběh. milalof: dělal jsi něco s motorem? Nemáš pod olejovým čerpadlem těšnění, které tam být nemá? tak když už to má něco za seobu tak jo mě na starým rapudu motor 120ls svítilo mazání když se zahřál i ve 25000 a jezdil jsme stím a v poho i 105ka zachovalá a taky problikávala a dělá to vetšina motorů na volnoběh pokud ho náš tech 750 a není to novej motor možná jsem to trošku přehnal stím že je to normální ale prostě se to stává
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
12.12.08, 12:59 |
|
|
MATTESS
|
co jsem přišel do styku s eMkama, tak to nedělá u žádný (my máme najeto cca 150t, kamarád měl 210t,.......). Pamatuju, že na 100ce to občas dělalo, ale s tou jsem ani moc nejezdil.
Dneska ty čidla stojí za starou bačkoru
|
12.12.08, 13:04 |
|
|
milalof
|
MATTESS píše: škodař píše: ... jinak je to normální u škodovek normální?? To snad ne. Pokud je vše v pořádku, musí to mazat i na volnoběh. milalof: dělal jsi něco s motorem? Nemáš pod olejovým čerpadlem těšnění, které tam být nemá?
Tak to opravdu nevím. Dával jsem to auto k někomu na opravu. Dřive to nedělalo. Ani po té opravě, až včera.
Kontrolka při zapínání svítí. Po nastartování zhasne a zachvilku se zase rozsvítí a prakticky pořád svítí na volnoběh. Až zhruba ve 2500 zase zhasne. Nevím , kde je olejové čerpadlo. Ten motor by neměl mít mnoho najeto.
|
12.12.08, 13:05 |
|
|
MATTESS
|
zkus to čidlo. To těsnění by se projevilo hned
|
12.12.08, 13:08 |
|
|
milalof
|
MATTESS píše: zkus to čidlo. To těsnění by se projevilo hned
OK. Kde to čidlo najdu? Jak se k němu dostanu a co potřebuji za nářadí.
Jak by se projevilo to těsnění?
|
12.12.08, 13:11 |
|
|
MATTESS
|
Že to problikávalo hned a ne až po nějaké době
lepší foto momentálně nemam
|
12.12.08, 13:18 |
|
|
milalof
|
MATTESS píše: Že to problikávalo hned a ne až po nějaké době lepší foto momentálně nemam
Nevím, jestli problikává. Mám pocit spíš že ta kontrolka svítí. Mám skoro podezření, že by to mohlo být i něco s olejem. Nepřipadal mi příliš hustý. Ta fotka je docela velmi dobrá. Jen nevím jestli se nebudu muset dostat pod auto a jestli mám vůbec nářadí. Mohlo by to jít klíčem 21?
|
12.12.08, 13:28 |
|
|
MATTESS
|
klíč už si nepamatuju (a asi jsou 2 velikosti?). Pod auto nemusíš, dostaneš se na něj horem. Trošičku oleje může vytéct
|
12.12.08, 13:34 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Doufám že debata je o té 120. Jinak vyměň čidlo, k němu se dostaneš z vrchu, klíč je na to nějakej obří, ale sikovky pomůžou ( ) a šoupni nové (já dával Vernet, prý je dobré a není moc drahé) a pokud to bude pořád, tak je asi zanesený redukční ventil tlaku mazání. Pokud máš obtokvou filtraci, tak si zalehneš pod auto a máš za chvilku hotovo. Pokud máš plnoprůtokový filtr oleje tak to bude sundání vany, tam je totiž ventil přímo v sacím koši.
Ještě k debatě: Měl jsem motor, užovka naběhaných 143 000 a ani neproblikl volnoběh. Teď mám motor taky užovka 120, najeto 54 000 při 400 otáčkách pořád maže.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
12.12.08, 13:34 |
|
|
milalof
|
MATTESS píše: klíč už si nepamatuju (a asi jsou 2 velikosti?). Pod auto nemusíš, dostaneš se na něj horem. Trošičku oleje může vytéct
Díky. Určitě to zkusim. Snad mi nevyteče všechen olej, když to neucpu
A pak to proleju benzínem a našroubuju zpátky.
Bojím se co bude, jestli bude v oleji voda?To bych by se mi při 16cti kilometrové jízdě už zadřelo.
|
12.12.08, 13:42 |
|
|
milalof
|
Carlos píše: Doufám že debata je o té 120. Jinak vyměň čidlo, k němu se dostaneš z vrchu, klíč je na to nějakej obří, ale sikovky pomůžou ( ) a šoupni nové (já dával Vernet, prý je dobré a není moc drahé) a pokud to bude pořád, tak je asi zanesený redukční ventil tlaku mazání. Pokud máš obtokvou filtraci, tak si zalehneš pod auto a máš za chvilku hotovo. Pokud máš plnoprůtokový filtr oleje tak to bude sundání vany, tam je totiž ventil přímo v sacím koši. Ještě k debatě: Měl jsem motor, užovka naběhaných 143 000 a ani neproblikl volnoběh. Teď mám motor taky užovka 120, najeto 54 000 při 400 otáčkách pořád maže.
Kdepak problém mam s Favoritem, 120ku 5ti kvalt mam a je provozu schopná, ovšem shnilá, tak se ji musim nějak zbavit. Kdyby ji někdo chtěl, dám mu ji, ale jen když už budu mít pokoj s úřady. Nepřihlásil jsem ji na sebe a ted nevim jak ji odhlásit:-) Z evidence ji někdo odhlásil na bazar co mi ji prodal a já s ní jezdil bez přihlášení do skonce STK.
|
12.12.08, 13:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|