Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 16:19

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 Uvařený motor 
Autor Zpráva
Junior TW team

Příspěvek 
No hele neni co resit. Kup jinej.

1. Rozhodne to bude min prace(kdyz jsem poprvy menil motor s kamaradem co uz to delal trvalo to pul dne, kdyz pak podruhy s tatou kde on to nedelal nikdy a ja jednou tak nam to trvalo asi 8 hodin)

2. Budes mit motor kterej si muzes rozebrat prozkoumat a prodat do srotu popr. kdyz budes chtit tak totalni GO kdyz to nebude uplne v cudu

3.I casove to vyjde lip jelikoz nez bys nakoupil vsechno co je potreba a vyndal to , GO a pak zpet

4.I financne :lol:

Jinak stane se no. Rozhodne ti to nepreju ale budes mit pak pocit ze si poradis se vsim kdyz zmaknes vymenu motoru

:wink: :lol:

19.12.08, 08:03
Pspvek Reklama

Hluchoň

Příspěvek Re: Uvařený motor
kwiko píše:
Jad píše:

Spravit sa to da, ale zozen iny.
a jaká je šance, že sežene jiný DOBRÝ ?

19.12.08, 08:34
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek Re: Uvařený motor
Vít píše:
jaká je šance, že sežene jiný DOBRÝ ?

Malá. Viděl bych to asi takto: Pokud má Jad auto na denní provoz a nemůže tedy ztrácet čas, doporučuju sehnat jiný motor. Sice na tom motoru bude stejně muset něco opravit, ale časově to vyjde lépe, bude jezdit. Pokud je auto a jeho servisování spíše koníčkem, bude lepší nejprve zjistit následky a poté se rozhodnout, zda motor částečně či úplně zgenerálkovat nebo sehnat jiný (a ten pak částečně či úplně zgenerálkovat).

19.12.08, 08:45
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
ja sem znal pripad kdy se zadrel altik a taky jela porad dal az to zacalo ztracet vykon..pak teda zastavila....no ale odtahli to ja sem tam dal alternator nalil fridex novej.....a motor jezdil normalne dal..chce to nejdriv zkouknout co se kde stalo...

taky znam pripad meli sme tady zakaznika jel s omegou...a popsal nam zavadu takhle...jedu ..najednou zacala jit para z pod kapoty...pak se neco rozsvitilo....pak zacalo neco smrdet....pak zacal jit cernaj kour z pod kapoty....a pak to prestalo jet :lol: no a prijel na odtahovce... :lol:

19.12.08, 09:36
Profil ICQ

Příspěvek 
Samozrejme, aspoň by bolo dobré zhodiť hlavu a kuk, či nie je evidentne popraskaná...ak nie, tak nahodiť nové tesnenie, zmontovať a modliť sa...ale pokiaľ sa jazdilo až do zastavenia motora, nebude to asi bohviečo...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

19.12.08, 10:02

Příspěvek 
ja bych nic nesundaval na tom uz nic nezkazis kdyz tak nalej tam vodu nastartuj....nech to zahrat uvidis jestli to bude tlakovat...varit znova tak minimalne tesneni..taky krouzky se mohli zapect to zase bude kourit..pak to ude brat olej....ja bych to zkusil nejdriv co to bude zac...co se stalo teda no a pak uvidis

19.12.08, 10:29
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak jo, pánové, moc díky všem za rady. Vodu jsem dolil na místě když to vychladlo, i natočit jsem ho zkoušel, ale baterka byla KO (už předtím byla zralá na výměnu), takže ani nepohnula starterem. Dneska auto odtáhnu domu a o víkendu zkusím shodit hlavu a podívat se na to. Teď přes vánoce bude snad trochu času, zatím to odjezdím na motorce :) Je to škoda, ten motor zrovna teď začátkem měsíce prošel emisema, všechny hodnoty v mezích, olej nežral, vodu nežral... Jinak nevíte někdo, jestli je v Č. Budějovicích nějaký vrakáč, kde by se dal kdyžtak sehnat ten "provizorní" motor?

19.12.08, 12:24

Příspěvek 
Kousek od nádraží u tratě je kovošrot, maj tam teď škodovek kopu kvůli tý nový ekologický dani, tak bych řek, že když se s nima rozumně domluvíš, bude za cenu železa... Na vrakáči se tě pokusí co nejvíc oškubat...

19.12.08, 14:55
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
myslíš ten naproti autokelly ? :D

19.12.08, 16:57
Profil ICQ

Příspěvek 
Jad píše:
Tak jo, pánové, moc díky všem za rady. Vodu jsem dolil na místě když to vychladlo, i natočit jsem ho zkoušel, ale baterka byla KO (už předtím byla zralá na výměnu), takže ani nepohnula starterem. Dneska auto odtáhnu domu a o víkendu zkusím shodit hlavu a podívat se na to. Teď přes vánoce bude snad trochu času, zatím to odjezdím na motorce :) Je to škoda, ten motor zrovna teď začátkem měsíce prošel emisema, všechny hodnoty v mezích, olej nežral, vodu nežral... Jinak nevíte někdo, jestli je v Č. Budějovicích nějaký vrakáč, kde by se dal kdyžtak sehnat ten "provizorní" motor?

Tak to skúste roztlačiť...možno sú ozaj obavy neopodstatnené...a ako sa vlastne motor zastavil? Si to niekto všimol, že to varí, alebo jednoducho zdochol?

Megane 1,9D

19.12.08, 18:15

Příspěvek 
Petr105: Jo, asi vím kde myslíš. Kdysi jsem tam byl a právě mi přišlo, že na stodvacítky tam zrovna moc věcí neměl. Chtěl jsem disky, tak na mně koukal jak na blázna a pak že by jako asi něco našel - za 200 kč kus :)
ferrari: Možná to tak hrozné opravdu nebude. I tady doslova platí, že "Nikdy nic není tak horké, jak se uvaří" :D Vypadalo to ale fakt hrozivě. Motor se úplně sám nezastavil. Když už to skoro nejelo a zezadu prý bylo slyšet hrozné syčení, rány a praskání, tak to chcípla a vystoupila, bo se prý bála že jí to shoří pod zadkem :) Dotáh jsem to domu, vyndal jsem zatím svíčky a vypadají normálně. Baterku jsem dal nabíjet, tak se ráno uvidí.

19.12.08, 18:47

Příspěvek 
nooo, tak dolej vodu, nabi baterku, alebo roztlač a skús pojazdiť...sa zo začiatku zdalo, že to bolo tragickejšie...ten prípad, čo som spomínal j abol trochu iný - s autom sa išlo, až kým sa motor nazastavil (sa naozaj až koncovky zapl. káblov roztavili...)...

Megane 1,9D

20.12.08, 08:32
Mistr mechanik

Příspěvek 
Jak řikaj všichni, nalej vodu, a prostě to zkus, víc zhnojit se to už nemůže. Jinak motor se dá sehnat rozumně, já sehanal za 600 krásnej. Pokud byl původní, počítej s tím, že bude třeba na úřadě vymazat číslo motoru. Jinak já jsem auto uvařil hned s novym motorem, vyměnil jsem ho a nedolil vodu, a nezapojil čidlo. To taky bylo. :oops:

20.12.08, 14:41
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Jad píše:
Petr105: Jo, asi vím kde myslíš. Kdysi jsem tam byl a právě mi přišlo, že na stodvacítky tam zrovna moc věcí neměl.

No,jak řikám, teď v týdnu jsem jel kolem a viděl jsem tam hromadu škodovek... Ale rychle mizí, brzo je likvidujou... Já mám s kovošrotem zkušenosti dobrý, tam po mě fakt chtěli zaplatit jen železo a zbytek jim byl ukradenej, takže díly, co jinde stojí mraky peněz, jsem měl zadarmo... Zaplatil jsem jen disky, zvážili mi je, vynásobili cenou železa a hurá domů... ( v soběslavi...) To jak po tobě chtěli 200 za disk, to si určo chtěl strčit do kapsy, šmejd :wink:

20.12.08, 18:01

Příspěvek 
Sadra17 píše:
myslíš ten naproti autokelly ? :D

Jo, přesně tam, koukám tam vždy když jedu vlakem kolem a lituju ty krásný škodovky, co tam dost často drtí... :cry: Některý vypadají líp než ta moje a druhej den je z nich kostka železa... :roll:

20.12.08, 18:04
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další