Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 18:25

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 Po výměně zadních tlumičů.... PROSÍM POMOC!!!!! 
Autor Zpráva

Příspěvek Po výměně zadních tlumičů.... PROSÍM POMOC!!!!!
Lidičky.... asi před měsícem jsem byl u mechanika na výměnu tlumičů zadních.... v klídečku si jezdím, ale furt mi něco bouchá vzadu, ale říkám si, že mám přehuštěné pneu a kašlu na to. Předevčírem to cestou do práce začlo hodně bouchat, tak odkryju koberec a jak je tam ta vrchní matka s tím silentblokem atd., tak to bylo celé volné...silentblok si tam lítal dalo se s tím točit atd... na druhé straně totéž, ale míň...předevčírem sem mu to dal na reklamaci a za hodinu mi auto vrátil...pak sem to skouknul a byli tam jakoby dvě matky na sobě a silentbloky už drželi, tam kde mají. říkal, že prej nějaká špatná matka nějaký stoupání nebo co a že tam měli být jiný matky vyšší.... bla bla bla Teď je to OK, ale stejně mi přijde, že dvě matky na sobě tam nemají co dělat, že je něco špatně. Jakoby tam něco někde zapoměl a nechtěl ose mu to tam dávat. Můžete mi poradit čím by to mohlo být nebo jak správně to má být?

Jinak ještě jsem to psal tu a je tu i foto: http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =27&t=8024

Naposledy upravil Jura dne 10.1.09, 15:55, celkově upraveno 1

25.12.08, 09:25
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Hliník navždy.

Příspěvek 
Ty druhy matce se rika kontramatka. To je oblibene Bukajovo reseni problemu. Ja osobne bych pouzil bud samojistnou matku nebo lepidlo na zavity. Ale nevidel bych v tom problem :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

25.12.08, 11:01
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

Příspěvek 
taky ti to může dělat péro že se kroutí a tříská do tlumiče to normálně nepoznáš :shock: můžeš tam čumět půl dne

musí ti sednout samec přes metrák do kufru a zahoupat a ty na to péro :shock:

to se mi stalo vlétě na krátké 1.6 po výměně tlumičů to péro mohu vyfotit mám ho hozené na dvoře na první pohled nic nepoznáš :shock: :D miloš

25.12.08, 11:28

Příspěvek 
ta kontra matka tam je proto, aby se ti to zas nepovolilo jako předtim...klasický řešení a normální řešení, buď v klidu :wink: 8)

25.12.08, 11:32
Profil ICQ

Příspěvek 
Jura aspon ti to nevyskocilo cele...ja som jedneho pekneho rana startoval a daok nechcelo..odkryjem bareku a svorkovnice len tak oprete o kontakty baterky.....vytriaslo..povolilo..vyskocilo..odvtedy mam 2 matky a pokoj....

25.12.08, 13:30
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
jj, poměrně rozšířenej problem ale většinou je to způsobený tím že se ty matky dotahujou ještě když je auto ve vzduchu, mě se osvědčilo ty matky jen chytit a došroubovat rukou kam jdou pak auto posadit na zema pak teprve matky dotáhnout natvrdo, pokud tam někdo dá kontramatku tak se nic neděje, ničemu to nevadí, jen mě zaráží že mluvil o stoupání závitu, doufám že tam nenaprasil matku s jiným závitem.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

25.12.08, 19:45

Příspěvek 
Nikdy nebyla vzadu kontramatka...Alespoň u originálu!...Poslední dobou se montují tlumiče všelijakejch podivnejch výrobců včetně monroe,který je cpou do balení a ještě přibalí i svornou se silonem.Jde tam hodně blbě.....Dnešní doba je v náhradních dílech debilní a plná šitů.Každej snad z vize prachů se snaží vyrábět něco pro automobily...Ale to pak taky vypadá.?!On ani Bosch a jeho balení destiček je už pofidérní a nekompletní....nebudu jmenovat kde se dají pořídit... snad jen všude jen né u originálu. :lol:
Jinak ano,na zadních tlumičích jsou dvě matice,jedna drží distanční trubku spolu s miskou pružiny tlumiče(v tělese spodního gumového dorazu) opřenou o kroužek na pístnici zabraňující propadu pístnice skrze misku...Druhá drží malinkou trubičku spolu s miskou v tělese horního dorazu...
Je tam tedy jen jedna matice a né žádná kontra?! spolu s vějířovou pojistnou podložkou...nic víc,nic míň...Začínaj mě ty novodobý hovadiny už hodně štvát,vnucujou je ale sami si nevidí ani na špičku nosu pomocí zrcadla...pěstitelé rejže a nejen ti... :wink:

26.12.08, 00:31

Příspěvek 
No takhle on když mi to dělal tak tam byla jen ta jedna matka ta vrchní a nějak se to asi povolilo a začlo mlátit a ta guma byla celá venku no dál sem mu to na reklamaci a on tam prostě vrazil nějaký ty zrezlí matky asi jako podložky nebo co.... Teď je to dobrý ale mám strach jestli tam třeba nezapomel něco dat nebo aby se to zase nepovolilo. Ach jo co si člověk neudělá sám.... Jinak tlumiče dával ateso...

26.12.08, 11:07
Profil ICQ

Příspěvek 
počkej počkej jak naskládal zrezlý matky jako podložky???? To je už teda divný nemíš foto?

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

26.12.08, 11:48

Příspěvek 
V prvním příspěvku je odkaz na foto.... nevím, jestli ta matka tam je jako podložka nebo co... mě se to prostě zdá divný...hlavněš podle mě ten silentblok by měl být ještě víc rozplácnutej na druhé straně je to o něco mín ještě... Nedalo mi to dal sem plnou nádrž a dozadu posadil otca (asi 110kg) a jeli sme a držel to a říká, že v poho...nicméně mě to i tak v poho nepřijde.... Teď sem přišel z práce a sem mrtvej zítra dopoledne jedu na dovolenou a auto bude plný po dálnici asi 120km, tak se uvidí co to bude dělat:) Jak přijedu na chatu, tak si oddělám plato a všechno a zkusím to dotáhnout ještě.... ale strašně mě to sere tohle... si říkám, že by bylo lepší se domluvit s někým tady třeba s Milošem a zajet kněmu a mám jistý, že to nbebude nějakej fušér. Kdyby mi ten mechoš aspoň řeklu pravdu debil a nedělal ze mě pi*u!!!!!!!!!

26.12.08, 14:40
Profil ICQ

Příspěvek 
Na FK nejde prohlížet fotky neregistrovaným :(

Hoď je i sem :)

26.12.08, 14:43

Příspěvek 
Jinak kdyby měl někdo foto, jak to tam má správně vypadat byl bych moc vděčný........

26.12.08, 14:43
Profil ICQ

Příspěvek 
Obrázek
Obrázek

26.12.08, 14:49
Profil ICQ

Příspěvek 
Ta matka tam je teda fakt pěkná prasárna :sick:

26.12.08, 14:56

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
Příspěvek 
Zajímavé...

26.12.08, 15:44
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další