Autor |
Zpráva |
paja83
|
nestartuje-felda 1.6
Zdarec chlapi.Mam dost velky problem s moji feldou 1.6 r.v96,auto nemuzu vubec nastartovat,pri startovani slysim pouze roztoceni starteru a nejake skripani.Zkusil jsem vymenit starter,ale po 14dnech to začalo znovu.Zkoušel jsem to startovat přes kabely a taky nic,nakonec jsme to zkusili roztlačit a motor chytl.Jestli někdo vite čim by to mohlo byt,dejte vědět dik moc za každou radu.
|
27.12.08, 18:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kristensen
|
No jo čeče když už jsi to měnil prohlídl jsi věnec na setrváku? Když vyndáš startér tak v té díře po něm je vidět ozubení v motoru, je potřeba otáčet růčo fůčo motorem a dívat se jestli ti tam někde nechyběj zoubky, dá se to ještě že zařadíš 5ku a pomalu budeš s autem pohupovat dopředu a dívat se na věnec ale to si hlavně nezapomeň vypnout zapalování (klíček) ať ti to nechytne a nezajede tě to.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
27.12.08, 18:33 |
|
|
paja83
|
při výměně startéru jsem se na ten věnec díval a zoubky v té poloze při vyměňování byly ok,ale protáčet jsem to nezkoušel, dík za radu zítra vyzkouším a dam vedet.
|
27.12.08, 18:50 |
|
|
Kristensen
|
No počkej a když jsi tam dal startér tak to chytlo?
|
27.12.08, 18:52 |
|
|
Kristensen
|
a ještě ten starter je uplně novej nebo opravenej, a je to na 1,6??? Já teď si nejsem uplně jistej ale nebyly dva druhy síly těch přírub? (snad někdo poví) Páč jestli jo tak ti nemusí najíždět pastorek až do ozubení.
|
27.12.08, 18:54 |
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
1.3 MPI a 1.6 maji rozdilny startery co ja vim ne?
|
27.12.08, 18:57 |
|
|
paja83
|
Jedná se o 1.6glx,ten starter nebyl novy ale od kamose z vrakáču z 1.6 feldy,a po vymene to 14dni startovalo bez problemu,ale potom se to postupne zacalo zhorsovat,presne jak u toho puvodniho,az jsem nenastartoval vubec.Ten pastorek vyjizdi tak jak ma,odmeroval jsem to posuvkou,takze konec pastorku je az za ozubenym kolem.
|
27.12.08, 19:04 |
|
|
Kristensen
|
No a teď když ten starter vyndáš tak je OK? Aby nebyl KO jako ten před tím, takové věci z vrakáče se moc nevyplatěj, vrakec je dobrej tak akorát třeba na okna nárazníky blatníky ramena, ale pokud možno tak nic elektronickýho páč tam člověk nikdy neví.
|
27.12.08, 19:08 |
|
|
paja83
|
pri vytahnuti starteru,a startovani mimo motor,pastorek zajizdi a vyjizdi jak ma.
|
27.12.08, 19:12 |
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
Jo? a to poznas jak? seber nejaky kus trubky a vraz to pred pastorek a nekdo at ti startne... jak pastorek pred krajni spinaci polohou (kdy je plne zaraženy ve věnci) polohou zacne tocit tak tady je problem
|
27.12.08, 19:15 |
|
|
gokralik
|
A nemohl by být problém třeba v kabeláži? Když je stejný problém už u druhého kusu.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
27.12.08, 19:43 |
|
|
trady
|
to by mu preci delalo i prvnich 14 dni... leda tak kostra i to je moznost...
|
27.12.08, 19:48 |
|
|
gokralik
|
trady píše: to by mu preci delalo i prvnich 14 dni... leda tak kostra i to je moznost...
Občas je pohled člověka nedostačující. Se ti může zdát, že to nedělá protože jsi přece ten zasraný startér vyměnil...a pak časem se dostáváš do reality.
Ale to asi nebude tento problém. Jinak řešil bych to asi takhle, vytáhnul startér, připojil na kabeláž v autě a sledoval jestli točí tak jak má...pokud ano, kabely a startér jsou OK, hledal bych chybu v setrváku, pokud ne, tak bych vyzkoušel startér na jiném zdroji, pokud by jel normálně, chybu bych hledal v kabeláži nebo špatné spínačce.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
27.12.08, 20:01 |
|
|
kwiko
|
Este raz by mohol upresnit ako sa sprava to auto po otoceni klucikom. Toci sa cely motor, ale nechyti, alebo pocut len zahucanie elektromotora startera? Benzinove startery by mali byt rovnake, naftovy je iny.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
27.12.08, 20:09 |
|
|
trady
|
taky by tam mohlo byt par zoubku za sebou na setrvaku vylomenych a sem tam to tam nezaskoci a je to raz dva
|
27.12.08, 20:27 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|