|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Felicia,za studena startuje,po zahřátí ne...
Autor |
Zpráva |
OREL
|
Felicia,za studena startuje,po zahřátí ne...
Zdravím všechny,mám prosbu o radu.
Mám Felicii 1,3 , když je studená v pohodě nastartuje. Po jízdě,když se motor zahřeje a motor vypnu a chci třeba po 5ti,10ti minutách opět vyjet,tak nejde nastartovat, otočím klíčkem a motor ani neškitne, jen svítí kontrolky a něco jak by 2x cvaká. Když se do auta vrátím třebas za 3h,tak v pohodě nastartuje. A taky když vypnu motor ještě po krátké jízdě (zastudena),tak jde v pohodě opakovaně nastartovat... Připadá mi to jako záhada.
Díky za případné rady čím to může být.
|
28.12.08, 12:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kwiko
|
Re: Felicia,za studena startuje,po zahřátí ne...
OREL píše: Zdravím všechny,mám prosbu o radu. Mám Felicii 1,3 , když je studená v pohodě nastartuje. Po jízdě,když se motor zahřeje a motor vypnu a chci třeba po 5ti,10ti minutách opět vyjet,tak nejde nastartovat, otočím klíčkem a motor ani neškitne, jen svítí kontrolky a něco jak by 2x cvaká. Když se do auta vrátím třebas za 3h,tak v pohodě nastartuje. A taky když vypnu motor ještě po krátké jízdě (zastudena),tak jde v pohodě opakovaně nastartovat... Připadá mi to jako záhada. Díky za případné rady čím to může být.
Zameral by som sa na povolene, zoxidovane ocko na tom hrubom ciernom kabli ku starteru. Potom to moze byt praknute veko cievky startera, starter alebo vadna spinacia skrinka. Zisti ci sa ti zasuva volnobezka (silne cvaknutie v motorovom priestore), ale daj pozor aby si mal vyradene a najlepsie mat pomocnika.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
28.12.08, 13:11 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
mám to chápat tak že otočíš za tepla klíček do polohy start, kontrolky nepovadnou a starter netočí s motorem prostě nic, za studena starter točí jo? miloš
|
28.12.08, 16:45 |
|
|
OREL
|
slovacek.milos:
Ano,za studena v pohodě start napoprvé, za tepla pouze svítí kontrolky a motor ani neškitne,prostě ticho,nic.
|
28.12.08, 18:59 |
|
|
zdenek
|
Zdravim vsechny uzivatele, mam stejny problem. Za studena vsechno v poradku, za tepla starter stavkuje. Kontrolky sviti, nepohasnou, ale starter je mrtvy. Po par hodinach zase funguje. Nemuze to delat nejake rele ?
|
19.3.09, 11:43 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
na plusu na baterce je červený kontakt je potřeba ty kontakty počádně očistit a pak pojedem dál taky i mínus, pak jak vde ke kastli a pohnout i u motoru miloš
|
19.3.09, 12:14 |
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
slovacek.milos píše: na plusu na baterce je červený kontakt je potřeba ty kontakty počádně očistit a pak pojedem dál taky i mínus, pak jak vde ke kastli a pohnout i u motoru miloš
nebo vadna civka na starteru... kdyz je chladny tak chodi dobre a pri zahrati se teplem nejak kousne... No chce to omrknout hlavne kabely jak pise Milos a potom bych hledal chybu v civce.
|
19.3.09, 13:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|