Homokinetické klouby favorit - spousta druhů.
Autor |
Zpráva |
Nepér
|
Homokinetické klouby favorit - spousta druhů.
Tak, všechno se posralo, mám nejstarší divnej typ poloosy, na kterej jsou nějaký menší vnější klouby, co nejsou k sehnání, tak jsem sehnal novější tyče, na který ty nový klouby jdou a musim dát nový i ty vnitřní, takže se ptám, jestli jsou oba druhy vnitřních kloubů záměnné, nebo v čem se liší.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
29.12.08, 23:17 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Ondras83
|
starej favorit má větší ten kloub, felda má menší (průměr na manžetu)...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
29.12.08, 23:31 |
|
|
Nepér
|
Je to záměnné? Pasuje to oboje na tyč i do převodovky?
|
29.12.08, 23:34 |
|
|
michalkatka
|
Nepér píše: Je to záměnné? Pasuje to oboje na tyč i do převodovky?
samotná hriadeľ poloosi aj ten trojcíp sa niekedy v 91 menil, na nových je iný ten tisíchran, do prevodovky je uchytenie rovnaké a bez problémov je zámenná celá kompletná poloos (teda ak ju máš s oboma kĺbmi) takto:
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
30.12.08, 08:07 |
|
|
Nepér
|
Budu skládat na tyče z novějšího typu nový klouby, vnější je jasnej, ale vnitřní jsou dva tupy, větší a menší, ten menší je jako na feldě a jde mi o to, jestli mi, po mé špatně zkušenosti se starou tyčí a novým vnějším kloubem, bude ten vnitřní kloub pasovat na tyč. Do převodovky by pasovat měl, jestliže je to záměnné s felícií.
|
30.12.08, 13:16 |
|
|
Ondras83
|
jj mělo by to pasovat...a proč jsi rovnou nekoupil celý poloosy a koupil jsi to po dílech?...máš to bez práce....
|
30.12.08, 13:41 |
|
|
Nepér
|
Páč jsem chtěl jen vyměnit jeden kloub, ale nakonec budu to budu muset předělat celý. A vyjde to trochu levněji.
|
30.12.08, 13:58 |
|
|
michalkatka
|
Nepér píše: Budu skládat na tyče z novějšího typu nový klouby, vnější je jasnej, ale vnitřní jsou dva tupy, větší a menší, ten menší je jako na feldě a jde mi o to, jestli mi, po mé špatně zkušenosti se starou tyčí a novým vnějším kloubem, bude ten vnitřní kloub pasovat na tyč. Do převodovky by pasovat měl, jestliže je to záměnné s felícií.
tyč - myslíš samotnú hriadeľ?
nebude ti pasovať ten trojcíp na hriadeľ poloosi, ktorý je vlastne jeho súčasťou, vraj sa dá použiť ten trojcíp zo starého, ale ja by som to tak neskladal, ideálne meniť kompletnú poloos.
neviem presne aký je v nich rozdiel, ale vraj vnútorné sú pravý a ľavý a niesú zamenné, vonkajšie zámenné sú...
|
30.12.08, 15:43 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Nepér píše: Budu skládat na tyče z novějšího typu nový klouby, vnější je jasnej, ale vnitřní jsou dva tupy, větší a menší, ten menší je jako na feldě a jde mi o to, jestli mi, po mé špatně zkušenosti se starou tyčí a novým vnějším kloubem, bude ten vnitřní kloub pasovat na tyč. Do převodovky by pasovat měl, jestliže je to záměnné s felícií.
jak píše michal nepasuje já jednou v neděli měl snad pět poloos a potřeboval složit jednu normální snad po hodině jsem si to chtěl hodit pak jsem to rozchodil, nic jsem nesložil miloš
|
30.12.08, 18:00 |
|
|
Nepér
|
Tyčí myslím tu poloosu. Ten trojramenný předmět tam drží jen na ségrovce ne?
Jsem měl koupit rovnou celý poloosy nový, ale ta cenovka... a italský za litr jednu tam dávat nehodlám.
|
30.12.08, 18:01 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Nepér píše: Tyčí myslím tu poloosu. Ten trojramenný předmět tam drží jen na ségrovce ne? Jsem měl koupit rovnou celý poloosy nový, ale ta cenovka... a italský za litr jednu tam dávat nehodlám.
ta čínská poloosa vika celkem v pohodě akorát ti rychle styří manžety a že by se ital jebal s poloosama na fáčko koupí v číně a přebalí ten původ je stený a nějakou kvalitu si taky hlídají aby se jim to nevraco hned po montáži miloš
|
30.12.08, 18:49 |
|
|
Nepér
|
Koupím holt nový GKN no... za tři litry jedna
|
30.12.08, 21:51 |
|
|
Ondras83
|
Nepér píše: Koupím holt nový GKN no... za tři litry jedna
ser na to...to co s tim najezdíš, stačí ta italska....jen kup ještě manžety a pásky, vyměń je rovnou a jezdi
|
30.12.08, 22:16 |
|
|
michalkatka
|
Ondras83 píše: Nepér píše: Koupím holt nový GKN no... za tři litry jedna ser na to...to co s tim najezdíš, stačí ta italska....jen kup ještě manžety a pásky, vyměń je rovnou a jezdi
ja predávam origo použité 800-1200skk a celkom idú, ale ešte mám... zatiaľ žiadne reklamácia
|
30.12.08, 22:18 |
|
|
Nepér
|
Myslím, že na 1.4 by ty italský pak byly nejslabším článkem
|
31.12.08, 14:03 |
|