Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 17:54

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 tlak v chladiacom okruhu 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Šemik píše:
No, to že tam termostat nebyl je spíše potvrzení tvé předchozí myšlenky - těsnění pod hlavou je KO.

Hej, presne tak...keď máš problémy s chladením (zvyčajne kvôli prasknutému tesneniu, alebo kvôli utopeným vložkám), tak vyberieš termostat a problém trochu oddiališ...tak pre predaj...skús tam termostat dať a budeš pravdepodobne variť stále...už len hlavu hore (tvoju) a hlavu dole (z motora) :lol:

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

26.12.08, 09:53
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Šemik píše:
No, to že tam termostat nebyl je spíše potvrzení tvé předchozí myšlenky - těsnění pod hlavou je KO.

No tak to je docela možné..kdyby totiž tam ten termostat byl a bylo fouklé těsnění taky,tak by to během chvilky vařilo..
Ale není důvod k panice,vadné těsnění pod hlavou je častý problémek nejen motorů FA/FE..Při jednom bych nechal vyměniti guferka kolem ventilů,zabrousit ventily a srovnat dosedací plochu hlavy.. 8)

26.12.08, 10:45

Příspěvek 
Zdravim všechny potřebuju pomoct včera jsem jel z Brna a vše v pohodě , ale potom na druhy den jsem jel do prace cca
3-4 Km a ¨po 2-3 Km mi zacala nechutne varit voda v chladiči nadobka pod tlakem pomalu sem otevyral jako kdyby v hadicích střílelo ,ale těsnění bude asi dobré voda se mi nestrácí akorát se s toho kouří a sičí bude to tím že jak mate spodní hadičku chladiče jak vede z nádobky tak vede k chladicímu sistemu a tam je vrtule a ta se mi netočí co ma chladit chladič muže to byt tim ? asi ano že ptám se blbě nevyznám se v tom moc ale těsnění to asi nebude vrtule mi nechladí chladič tak proto asi ta pára ? děkuji za Odpověd Přeji veselyho Silvestra

31.12.08, 09:07

Příspěvek 
afromen píše:
Zdravim všechny potřebuju pomoct včera jsem jel z Brna a vše v pohodě , ale potom na druhy den jsem jel do prace cca
3-4 Km a ¨po 2-3 Km mi zacala nechutne varit voda v chladiči nadobka pod tlakem pomalu sem otevyral jako kdyby v hadicích střílelo ,ale těsnění bude asi dobré voda se mi nestrácí akorát se s toho kouří a sičí bude to tím že jak mate spodní hadičku chladiče jak vede z nádobky tak vede k chladicímu sistemu a tam je vrtule a ta se mi netočí co ma chladit chladič muže to byt tim ? asi ano že ptám se blbě nevyznám se v tom moc ale těsnění to asi nebude vrtule mi nechladí chladič tak proto asi ta pára ? děkuji za Odpověd Přeji veselyho Silvestra

Pri tejto zime sa ti za normalnych okolnosti voda nehohreje tak aby sa pustil ventilator chladica. Iba ak by si cakal v kolone. Mohol by byt zaseknuty termostat, alebo zamrznuta voda. Inak ostava len poskodene tesnenie pod hlavou. Upresni auto... a povedz ci mas hrube hadice horuce a ci su plne vody pri stlaceni :)

31.12.08, 09:15

Příspěvek 
Ja jsem vcera jel z prace a po 2 Km varim jak konvice termostat se netočil ten vetrak a horni hadice byla teplá a dole studená a tlak v nádrží a pára s toho valila jaj des co stim asi je ???

31.12.08, 09:33

Příspěvek 
afromen píše:
Ja jsem vcera jel z prace a po 2 Km varim jak konvice termostat se netočil ten vetrak a horni hadice byla teplá a dole studená a tlak v nádrží a pára s toho valila jaj des co stim asi je ???

Napis druh auta :!:

Ventilator chladica sa spusta az ked voda v chladici prekroci 80-90 stupnov. ak si mal vyvod z chladica studeny je v tom urcite nevinne.

31.12.08, 09:37

Příspěvek 
Bude nejspíše zamrzlá voda v chladiči.

31.12.08, 09:51

Příspěvek 
škoda favorit 135 L spětná hadice je studena voda je celkem tepla ale kouří se s toho benzin citet nejde voda se nestraci je mozné že víko nadrže je v pr . . . a zamrzla voda nevim mam tam fridex do - 30 je tam pretlak jak prase a teplomer ukazuje ze varim ja nevim ale podle me hlava to neni no ten fridex sem nalil az vcera az mi to delalo problem ale predchozi majitel rikal ze tam je nevim co radite ?

31.12.08, 10:08

Příspěvek 
A kuri ti kurenie?

Pozri sa na spodok viecka na nalievanie oleja, a po tvojom vyluceni zamrznutej vody mi ostavaju moznosti:

1, mas zaseknuty termostat tak ze nepusta vodu do velkeho okruhu
2, je poskodene tesnenie pod hlavou :?
3, jazdis s roztrhnutym klinovym remenom a ignorujes kontrolku dobijania

Naposledy upravil kwiko dne 31.12.08, 10:20, celkově upraveno 1

31.12.08, 10:14

Příspěvek 
bílej kour z nadobky je tam pretlak sundal sem viko nebuble to asi tam nebyl fridex a zbytky zamrzle kapalyny pozustavaj ja fakt nevim sundal jsem viko a dal na to dlan a citel jsem tlak a pak mi to uz palilo

31.12.08, 10:18

Příspěvek 
skvrna nebyla baterka kdyz startuju sviti a kdyz jedu vsechny kontrloky jsou zhaslé a ten řemen najdu kde ?

31.12.08, 10:24

Příspěvek 
kwiko píše:
kuri ti kurenie?

Pozri sa na spodok viecka na nalievanie oleja
Obrázek

31.12.08, 10:25

Příspěvek 
to bylo suché ]

31.12.08, 10:25

Příspěvek pretlak
tak jsem se splet nebyl tam fridex do dostatene teploty pod nulou asi ale urcite mi zamrzli hadice a proto ta para a spetny tlak pac sem prijel z brna vse bylo ok a pres noc do rana byla kosa a nebylotam tolik fridexu hlo byt az - 15 stupnu asit tim to je snad se mi nepokakal termostat nebo hadicky co na to rikate je to mozne pac kdyby mi prasklo tesneni tak to poznam jeste ten den

31.12.08, 10:30

Příspěvek 
:)

31.12.08, 13:10
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další