Plynování aku při dobíjení
Autor |
Zpráva |
hans
von GLEXR
|
Plynování aku při dobíjení
Už se to tady možná někde řešilo, ale jak je to se články v akumulátoru? Žil jsem v domnění, že když jeden článek přestane plnit svou funkci, je celá baterka kaput. Jenže teď nabíjím svojí baterku a jeden článek odmítá začít plynovat. Taky v něm bylo nejmíň vody, ale pořád nad desky. Jde mi o to, že když to doposud jezdilo i startovalo v pohodě, co to může udělat teď?!!
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
26.11.06, 11:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Thor7
|
Já když zjistím rozdílnou hladinu v článcích, tak si je nejdřív zkontroluju hustoměrem. Kyselinu ze silnějších článků pak přetáhnu do slabších a silnější doleju destilkou. Co vím, tak když nějaký článek začne odcházet a má menší výkon, tak ho ty silnější pak výkonově doplňují. Tím se ale krátí jejich životnost, protože mají větší zátěž.
_________________ Š120L - 87´ + Favorit LXi - 93´
|
26.11.06, 12:00 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Takže myslíš, že by ta baterka mohla eště chvíli vydržet?
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
26.11.06, 12:02 |
|
|
Thor7
|
Já myslím že jo. To přetahování kyseliny mi pomohlo ty slabší články udržet v kondici. Jeden akumulátor jsem takhle udržel při životě skoro 8let
|
26.11.06, 12:05 |
|
|
Thor7
|
Co si tak matně vybavuju, tak jsem i zaslechnul něco o nějakém přípravku, který se nasype do článků a oživí je . Ale nevím o tom bohužel nic konkrétního , jen že by to měl být snad nějaký prášek a mělo by to „probrat“ i dost zhuntovanou baterku.
|
26.11.06, 12:11 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Takovýhle chemii bych asi moc nevěřil, aby to nebylo něco jako ty slavný přídavky do oleje.... Ale zkusim to teda s tim přelitim kyseliny. Spíš si ale řikam, když to neplynuje, aby nebyla rozpadlá celá ta deska...
Škoda 742 Forever Team
|
26.11.06, 12:13 |
|
|
Thor7
|
O tý chemii jsem jen něco zaslech, taky bych tomu moc nevěřil. Každopádně si ty články změř a uvidíš. Kdyby byl úplně KO, tak by měl min. hodnotu. Jestli ale do teď byla ta baterie v poho a nemusel jsi jí mít každý víkend na nabíječce, tak bych nad ní hůl nelámal
|
26.11.06, 12:19 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Tak jsem změřil hustotu - 5 článků má po 12ti hodinách na nabíječce hustotu odpovídající zhruba 65-70 % nabití, akorát ten jeden má lehce pod 50. Pořád ale jedinej nebublá... Zahrál jsem si teda trochu na alchymistu a přelil to, tak uvidíme. Je fakt, že to auto mam od jara a o baterku jsem se začal zajímat prvně - preventivně před zimou... Tak uvidíme, až přijdou pořádný mrazy...
Škoda 742 Forever Team
|
26.11.06, 13:01 |
|
|
Peter50kw
|
Akumulator nieje presne o sile kyseliny. Otazka je, aky je stav clankov. Ak akumulator robi problemy, najlepsie je kupit novy a je potom par rokov pokoj. Starsi akumulator moze mat znizenu kapacitu a moze mat vyskratovany clanok. Vyskratovany clanok nic nezachrani. Akumulator ma taku kapacitu ako najhorsi clanok. Akumulator zacne bublat az ked sa nabitie blizi 100% a ked sa dobija dost velkym prudom - pre bezny 40AH aku pri pociatocnom nabiti 50% pri nabijani 4A sa bublanie dosiahne najskor po 5 hodinach. Prelievanie kyseliny medzi clankami je nezmysel.
|
26.11.06, 13:33 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jestli má čtyři roky tak kup novou, pokud jedeš svítíš, ventilátor, jak má nízké napětí při startu a dost proudu, tak si to starter doplní proudem a za chvíli půjde na věčnost, blbá baterka a rozhasí ti celou elektroinstalaci, tyto zkušenosti mám u mladých kluků co nemají prachy, tak kvůli baterce jim to všechno skolabuje miloš
|
27.11.06, 08:18 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Je to fakt, při delším startování jí hodně rychle dochází dech, a to jsem to zkoušel hned včera po nabití. Takže si budu muset udělat vánoční dárek....
Eště ale poraďte značku - já mám podle referencí známejch největší sympatie ke značce Akuma. Sice neni nejlevnější, ale je to kvalita. Líbí se mi třeba tahle http://www.akushop.cz/scripts/index.php ... cts_id=368
Snad můžu dát do škodovky 50 Ah?!
Škoda 742 Forever Team
|
27.11.06, 11:22 |
|
|
Bukaj
|
hans píše: Je to fakt, při delším startování jí hodně rychle dochází dech, a to jsem to zkoušel hned včera po nabití. Takže si budu muset udělat vánoční dárek.... Eště ale poraďte značku - já mám podle referencí známejch největší sympatie ke značce Akuma. Sice neni nejlevnější, ale je to kvalita. Líbí se mi třeba tahle http://www.akushop.cz/scripts/index.php ... cts_id=368 Snad můžu dát do škodovky 50 Ah?!
Můžeš tam dát cokoli, co se tam vejde, já mám 44Ah, jestli ta 50Ah má stejné rozměry, tak proč ne
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
27.11.06, 11:30 |
|
|
Thor7
|
Peter50kw píše: Akumulator nieje presne o sile kyseliny. Otazka je, aky je stav clankov. Ak akumulator robi problemy, najlepsie je kupit novy a je potom par rokov pokoj. Starsi akumulator moze mat znizenu kapacitu a moze mat vyskratovany clanok. Vyskratovany clanok nic nezachrani. Akumulator ma taku kapacitu ako najhorsi clanok. Akumulator zacne bublat az ked sa nabitie blizi 100% a ked sa dobija dost velkym prudom - pre bezny 40AH aku pri pociatocnom nabiti 50% pri nabijani 4A sa bublanie dosiahne najskor po 5 hodinach. Prelievanie kyseliny medzi clankami je nezmysel.
Souhlasím, když je vyzkratovaný článek, tak mu nepomůže ani svěcená voda a jakmile začne akumulátor zlobit, tak je nejlepší uvažovat o koupi nového. Co se týče toho přelévání kyseliny, tak mě to přišlo taky jako nesmysl, ale zkusil jsem to a pomohlo to. Jestli ta silnější kyselina „nabudila“ ten slabší článek nevím, ale zkrátka to fungovalo. Ten akumulátor pak přežil ještě dvě zimy. Je taky možný, že to byla jen náhoda, ale poradil mi to tenkrát známý, který to taky zkoušel.
|
27.11.06, 12:02 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
hlavně českou a obyčejnou, co jsem koupil konfortky, tak se podělali kolem tří let a taky ne bezůdržbovou, ta by u tebe potřebovala tak 70A altík, akuma, tovela, magnet miloš
|
27.11.06, 13:10 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
dyžtak mam tak rok starou akumu ale je to jenom 40ah
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
27.11.06, 19:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|