Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 17:49

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 116 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
 Felicie málo topí 
Autor Zpráva

Příspěvek 
MOLSO píše:
celkom by som sa to bál naliať aby mi to nezožralo celý výmenník ... :? ja som kúpil mierne jazdený chladič a vylial som do neho liter vruceho octu a po pol hodine z toho tiež isli pekne sračky :D

poriadne plasty to nežerie, hliník a meď tiež nie, ostatok to zožerie jedna radosť, napr. aj obyč PET fľašu to nezožerie...

25.1.09, 12:57
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Pod radiátorem a nad ním jsou takové úzké klapky. Ta spodní páčka na panelu ovládá táhlo na ventilu. To mi funguje. Ale zároveň ovládá táhlo asi na ty dvě klapky, je umístěné na straně od řidiče. To táhlo taky chodí nahoru a dolů, ale ty klapky se nazavírají. Je možné, že by se něco ulomilo přímo na těch klapkách?

25.1.09, 13:53

Příspěvek 
varok píše:
Pod radiátorem a nad ním jsou takové úzké klapky. Ta spodní páčka na panelu ovládá táhlo na ventilu. To mi funguje. Ale zároveň ovládá táhlo asi na ty dvě klapky, je umístěné na straně od řidiče. To táhlo taky chodí nahoru a dolů, ale ty klapky se nazavírají. Je možné, že by se něco ulomilo přímo na těch klapkách?

teoreticky áno, z hlavy neviem ako je klapka napojená na tú páčku...

inak tie klapky aj páčky mám, kľudne by som ti to aj daroval, ale tá ďiaľka :roll:

25.1.09, 16:42

Příspěvek 
jpg]Obrázek[/URL] Starline

Obrázek

a původní originál

Obrázek

Rozdíl který vidíte a cítíte :D :lol: :lol:
Funguje to,ale v létě jsou s tím problémy a v zimě hold taky...Hold ten průtok je menší :P co to znamená je každýmu jasný.Pak se ale nesmíte divit,že když koupíte něco jako toto,že to bude fungovat v 95% tak jak předtím :P ...Myšleno v globálu a pro zamyšlení pro ty,kteří mají málo peněz,ale musí jezdit.V tom případě musi počítat i s případnými dalšími problémy které se časem projeví a to jen díky novým věcem odněkud :wink: :!: ...jak jsem se tu už výše vyjádřil.....Toto bylo montováno na přání zákazníka...ORIGINÁL je original....

30.1.09, 00:09
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
co je poruchovýho na vodní pumpě :shock: koupim těsnění a ložiska a jede dál 8)

30.1.09, 00:15
Profil ICQ

Příspěvek 
:D :D :D Ale jo pravdu díš,ale já se tim živim víš,myslíš že mám čas na lisování :wink: ? :D Odpovim ANO mám,ale leda tak pro svojí pumpu doma.Ale proč když nová stojí jako ty součástky a hlavně nemám záruku že nepoteče při prvnim staru :wink: :P :lol: Z toho už jsem vyrostl sorry...Kdybych měl všecko dělat tak jak říkáš bylo by to poloviční a čas dvojnásobnej :wink:A na to není nikdo zvedavej a čas letí...nestavim veterány :wink:Ale neboj že nemám svojí postavenou pumpu :wink:

30.1.09, 00:32
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
tak jasně zákazník chce novou a co nejlevnější tak dostane nekvalitní čínu :lol:

30.1.09, 08:26
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak jsem to trošku opravil. Ty klapky jsou uložené na bocích jakoby takovou plastovou hřídelkou a ta byla ulomená. Zajímavé je, že byla ulomená u obou klapek. Náhoda? Nebo se k tomu někdo špatně choval? To už je jedno, koupil jsem na vrakáči nové klapky a vyměnil.

30.1.09, 17:45

Příspěvek Re: netopící felicia
Zdravim, moje FE taky prestala topit, samo na konci podzimu... Termostat v pohode, budik na 90, ale z vydechu na palubce sel jen ledovy vzduch. Hadice z bloku motoru do topeni (maly okruh?) se neprohraly ani po 50 km. Znamy mi s tim pichnul, odhodil baterku a odpojil hadice na vstupu do radiatoru topeni (vodu nevypostel, asi by to bylo lepsi povypusit). V kazde trubce vymeniku topeni je plastovy pasek stoceny do sroubovice - ma zpomalit prutok a zavirit vodu v trubce, aby prestoupilo z vody do trubky-zeber-vzduchu co nejvic tepla. Jedna z tehle "vrtuli" byla utrzena a vylitla z radiatoru do odtokovy hadice, v kolene hadice se zabrzdila a hadici doucpaly supiny kotelniho kamene. Problem vyresen - oprava na dvacet minut... dalsi vrtule se zatim neutrhla a kdyz utrhne, tak uz asi nevyleti primo do hrdla odtoku.

Dva tydny po oprave prestal fucet ventilator, rozborkou jsem zjistil, ze je uz stoceny komutator (byl to siemens, asi jeste origo, ale nevim... auto ma 360t km). Koupil jsem repliku, prelisoval na ni ve varici vode origo vrtule - kvalita vylisku novych vrtuli nebyla nic moc (nezebrovana prepazka + otrepy lopatek... a Turek se moc nestresoval ani s orientaci lopatek...) a naprosto tristni bylo zpracovani raminek uhliku ( bylo treba zafixovat uhliky v raminku a seridit polohy uhliku na komutatoru). S vyvazovanim rotoru jsem se nezatezoval.
Co nechapu, ze mi neshorela pojistka motoru vetraku. Kolecko regulace otacek motoru v jeho prvnich 180 stupnich otvira klapku. A protoze jsem veril na naporovy vzduch, neresil jsem predradne odpory, oteviral jsem si (idiot) klapku jen na polohu prvniho stupne. Pri demontazi jsem pak prisel na to, ze mam od predradnych odporu protavenou i skrin topeni i regulacni klapku. Jestli nekomu z vas takhle odejde motor topeni, mozna bude dobry vyndat pojistku(?).

16.2.09, 01:35

pejsan píše:
Zdravim, moje FE taky prestala topit, samo na konci podzimu... Termostat v pohode, budik na 90, ale z vydechu na palubce sel jen ledovy vzduch. Hadice z bloku motoru do topeni (maly okruh?) se neprohraly ani po 50 km. Znamy mi s tim pichnul, odhodil baterku a odpojil hadice na vstupu do radiatoru topeni (vodu nevypostel, asi by to bylo lepsi povypusit). V kazde trubce vymeniku topeni je plastovy pasek stoceny do sroubovice - ma zpomalit prutok a zavirit vodu v trubce, aby prestoupilo z vody do trubky-zeber-vzduchu co nejvic tepla. Jedna z tehle "vrtuli" byla utrzena a vylitla z radiatoru do odtokovy hadice, v kolene hadice se zabrzdila a hadici doucpaly supiny kotelniho kamene. Problem vyresen - oprava na dvacet minut... dalsi vrtule se zatim neutrhla a kdyz utrhne, tak uz asi nevyleti primo do hrdla odtoku.

Dva tydny po oprave prestal fucet ventilator, rozborkou jsem zjistil, ze je uz stoceny komutator (byl to siemens, asi jeste origo, ale nevim... auto ma 360t km). Koupil jsem repliku, prelisoval na ni ve varici vode origo vrtule - kvalita vylisku novych vrtuli nebyla nic moc (nezebrovana prepazka + otrepy lopatek... a Turek se moc nestresoval ani s orientaci lopatek...) a naprosto tristni bylo zpracovani raminek uhliku ( bylo treba zafixovat uhliky v raminku a seridit polohy uhliku na komutatoru). S vyvazovanim rotoru jsem se nezatezoval.
Co nechapu, ze mi neshorela pojistka motoru vetraku. Kolecko regulace otacek motoru v jeho prvnich 180 stupnich otvira klapku. A protoze jsem veril na naporovy vzduch, neresil jsem predradne odpory, oteviral jsem si (idiot) klapku jen na polohu prvniho stupne. Pri demontazi jsem pak prisel na to, ze mam od predradnych odporu protavenou i skrin topeni i regulacni klapku. Jestli nekomu z vas takhle odejde motor topeni, mozna bude dobry vyndat pojistku(?).

neviem aké "vrtulky" myslíš, nič také som tam nemal, príruba na hadicu radiátora, na to sa nasadí hadica a to je všetko...

motor kúrenia zvykne odísť, ale tak že sa niekde prepáli vinutie a končí, ak vymienať za druhý jedine origo, hoci aj starší...

ten odpor kúrenia ma trocha udivuje, je na ňom tepelná poistka ktorá by mala obvod rozpojiť, ale prepínač rýchlosti na klasickej felde je riešený tak že 1. poloha ventilátora sa pustí až keď je klapka úplne otvorená, a keď už nemá prietok vzduchy tak je tam tá teplená poistka.

16.2.09, 09:31

michalkatka píše:
neviem aké "vrtulky" myslíš, nič také som tam nemal, príruba na hadicu radiátora, na to sa nasadí hadica a to je všetko...

motor kúrenia zvykne odísť, ale tak že sa niekde prepáli vinutie a končí, ak vymienať za druhý jedine origo, hoci aj starší...

ten odpor kúrenia ma trocha udivuje, je na ňom tepelná poistka ktorá by mala obvod rozpojiť, ale prepínač rýchlosti na klasickej felde je riešený tak že 1. poloha ventilátora sa pustí až keď je klapka úplne otvorená, a keď už nemá prietok vzduchy tak je tam tá teplená poistka.

Vrtulky - pasky jsou uvnitr telesa vymeniku (v kovovych trubkach na ktere jsou nalisovane hlinikova zebra), ne v plastovych prirubach radiatoru.
Ty odpory mne taky udivily :) Asi se nekde stala nejaka chyba v matrixu... jsem rad, ze to nezacalo horet. Snad je skrin z nejakeho samozhasiveho plastu.

16.2.09, 10:33
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 116 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8