Autor |
Zpráva |
kozina
|
předstih
fav.r.v.89 136 snížená hlava jakej vliv má špatnej předstih na výkon řeknu to blbě na tah auta
|
3.2.09, 18:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Vít
Hluchoň
|
zásadní
|
3.2.09, 18:12 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
si označ rozdělovač a pak potoč doleva doprava pojezdi zkušenost je lepší jak rada nebo pokec miloš
|
3.2.09, 18:13 |
|
|
kozina
|
slovacek.milos píše: si označ rozdělovač a pak potoč doleva doprava pojezdi zkušenost je lepší jak rada nebo pokec miloš
najdu tady někde na foru detail postup
nebo to mám někomu dat do opravy nevím miloši jak označ rozdělovač a .................
|
3.2.09, 18:21 |
|
|
darklord
|
ak do toho sam nevidis tak to daj niekomu naladit, v servise to urobia za startky. Blby predstih ti inak moze komplet odrovnat motor
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
3.2.09, 18:54 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
kozina píše: slovacek.milos píše: si označ rozdělovač a pak potoč doleva doprava pojezdi zkušenost je lepší jak rada nebo pokec miloš najdu tady někde na foru detail postup nebo to mám někomu dat do opravy nevím miloši jak označ rozdělovač a .................
musíš si označit polohu, jak je ten rozdělovač natočenej, abys to mohl vrátit až to rozházíš, protože to se může stát, když se v tom nevyznáš, není to tak jednoduché, ono otočit rozdělovačem je jedna věc, ale pak, když to má k něčemu vypadat, tak je potřeba ještě nastavit průběhy regulace, což je něco, co jsem si ověřil v sobotu, to není žádná legrace, předstih na volnoběh třeba pět stupňů je hezkej, ale co předstih vy zvýšených otáčkách, tam je to důležitý, na volnoběh asi moc nejezdíme, a to není tak jednoduchý na nastavení, musíš mít zkušenosti, má je málokdo, získat se dají jen léty praxe
|
3.2.09, 19:20 |
|
|
bitmap
|
Koukam, Vite, ze uz ses taky chytnul do pasti ladeni rozdelovace?
Ja jen dneska najezdil pres 200 testovacich kilometru, 6x tu mrchu rozebral a furt to neni ono.
_________________ Škoda Favorit Felicia Fabia Octavia Golf Mondeo Clio - kočkopes.
Whoever lays hands upon me to govern me, is an usurper, a tyrant and I declare him my enemy!
|
3.2.09, 20:12 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
jo, ale nechal jsem si to udělat od někoho, kdo má zmiňovaná léta praxe, zatím se to zdá být dobrý, uvidíme dále
|
3.2.09, 21:43 |
|
|
chemer
Moderátor
|
bitmap píše: Koukam, Vite, ze uz ses taky chytnul do pasti ladeni rozdelovace? Ja jen dneska najezdil pres 200 testovacich kilometru, 6x tu mrchu rozebral a furt to neni ono.
to už je skoro na testování u nějákého profi teamu ne?
|
3.2.09, 21:48 |
|
|
bitmap
|
chemer: to je holt dan za to, kdyz nekomu rupne v kouli a chce prinutit atmosferickou ctrnactku, aby jezdila jako TDI
Vit: nebyly by nejake podrobnosti, co ti s tim provedli? Delals nejake upravy na motoru, nebo sis to jen nechal vyladit na serii?
_________________ Škoda Favorit Felicia Fabia Octavia Golf Mondeo Clio - kočkopes.
Whoever lays hands upon me to govern me, is an usurper, a tyrant and I declare him my enemy!
|
3.2.09, 22:20 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
ne, seriové nastavení rozhodně ne, protože s ním to nefunguje, to bylo doteď, mám příliš obroušenou hlavu (fridex je svině), celej stroj je seřízen tak, aby to jelo co nejlíp a prošlo přes emise, v případě toho rozdělovače to znamenalo odstranění vůlí a snížení předstihu ve vyšších otáčkách, o kolik a jak přesně toho je dosaženo nevím a v podstatě mě to je i jedno, hlavně když to funguje Jiné úpravy než ta hlava mi nejsou známy, leda, že by je provedl předchozí majitel, ale o tom pochybuju, když tam dokázal nalejt obyčejnej fridex
|
4.2.09, 09:35 |
|
|
ventYl
|
Vít píše: ne, seriové nastavení rozhodně ne, protože s ním to nefunguje, to bylo doteď, mám příliš obroušenou hlavu (fridex je svině), celej stroj je seřízen tak, aby to jelo co nejlíp a prošlo přes emise, v případě toho rozdělovače to znamenalo odstranění vůlí a snížení předstihu ve vyšších otáčkách, o kolik a jak přesně toho je dosaženo nevím a v podstatě mě to je i jedno, hlavně když to funguje Jiné úpravy než ta hlava mi nejsou známy, leda, že by je provedl předchozí majitel, ale o tom pochybuju, když tam dokázal nalejt obyčejnej fridex
aleba aleba, pan ma podobny pripad ako ja. kolko si siel dole s tou hlavou? ja tiez jaksi este neviem najst optimalne nastavenie, tak by sa mi celkom sikli nejake informacie...
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
4.2.09, 09:38 |
|
|
bitmap
|
Ja s mymi upravami zatim skoncil na polovicnim rozsahu odstredivy regulace 880, tedy priblizne ctvrtina toho, co umi 860 na 135 a 136.
Nechapu, jak nekdo muze snizit hlavu, dat ostrejsi vacku a nakonec na to prsknout 860 rozdelovac se 17 stupni zakladniho predstihu. To musi ve vyssich otackach ohybat ojnice
|
4.2.09, 10:00 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
hlava vypadala takhle
kolik je obrouseno mm nevím, zase, tak jako temer vsecko na motoru, jsem si to nechal udelat, neumim, nemam vercajk
ponevadz jsem se dlouho potykal se ztratou vykonu, kterou zpusobil druhy stupen, ale to jsem nejdrive nevedel, tak jsme meřili kompresi, budik ukazal 12 na vsech valcich, jestli nedoslo k chybe mereni, tak to je hodne
podle téhle tabulky http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=43 by to znamenalo snížení o 1,8, jestli to tak je nevím, az se to nekdy bude rozebirat, tak se uvidi, ted to funguje dobře, pred upravou rozdelovace jsem mel od te doby, co funguje druhy stupen, obrovske potize s provozem na Natrual 95
|
4.2.09, 10:09 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
12 neni kompresní poměr ale tlak ve válci
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
4.2.09, 10:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|