Autor |
Zpráva |
HonzaX
|
chrastění
Začal se mi ozývat při akceleraci divný zvuk z motorového prostoru. Jakoby chrastění. Je to jen při akceleraci a motor přitom akceleruje bez problémů. Když jsem měl špatně seřízený předstih, chrastily ventily a akcelerovalo to blbě. Je možný, že to dělá karbec? Začalo to dělat v době, kdy jsem měnil kus vejfuku, svíčky + kabely a palivovej filtr. Ale nic z toho mi nepřipadá, že by mohlo mít vliv, navíc prostě nevím, jestli ten zvuk byl už předtím nebo až potom - jezdila manželka.
_________________ Forman 136 BMM
|
4.2.09, 09:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: chrastění
HonzaX píše: Začal se mi ozývat při akceleraci divný zvuk z motorového prostoru. Jakoby chrastění. Je to jen při akceleraci a motor přitom akceleruje bez problémů. Když jsem měl špatně seřízený předstih, chrastily ventily a akcelerovalo to blbě. Je možný, že to dělá karbec? Začalo to dělat v době, kdy jsem měnil kus vejfuku, svíčky + kabely a palivovej filtr. Ale nic z toho mi nepřipadá, že by mohlo mít vliv, navíc prostě nevím, jestli ten zvuk byl už předtím nebo až potom - jezdila manželka.
chrastění je hrůzný pojem nahrát někam nebo bádat miloš
|
4.2.09, 11:45 |
|
|
blbecek69
|
a mas isto dobre zostelovany motor?Ja som bol nedavno stelovat motor bo mi to tiez neako divne klepkalo ked som pridal plyn ,bolo mi povedane ze su to neake detonacie,po zostelovani plny plyn do 6000 a motor len pradie
Skus nastartovat a na neutrali pridavaj skoro plny plyn motor by ti nemal kuckat ak kucka daj zostelovat predstih
|
4.2.09, 12:44 |
|
|
congy
Tydýt
|
No na skodovke mi chrastilo ked som vztocil motor a pustil plyn bolo to z dovodu ze som zabudol jeden srobik na drziaku vyfuku, na vavorite to iste ale tam chybala na strednej casti vyfuku ta gumena vec co to drzi. skus ceknut ci mas vsetko dobre upevnene.
_________________ Skoda 120L, r.v. 1979 Skoda favorit 136LS, r.v. 90 Skoda Fabia 1,2, 12V r.v 06 - activ Audi A4 2.6 B5, r.v. 98 - activ
|
4.2.09, 12:51 |
|
|
darklord
|
nebudu to rozvody?
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
4.2.09, 14:17 |
|
|
jarda š.
|
to bývá taky karbon na ventilech a ve spalovacím prostoru a nebo předstih,ještě mně napadá teoreticky chudá směs.
_________________ škoda 120 ořechově hnědá-rodinný vůz už ale ne náš
škoda favorit 136L-jezdil dobře
škoda rapid 136-už nejezdí
rapid 130 vulkán-současné vozidlo
|
4.2.09, 15:25 |
|
|
Ondras83
|
plech na teplý sání na sběrnym potrubí
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
4.2.09, 18:10 |
|
|
Nepér
|
Karbon prej
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
4.2.09, 19:28 |
|
|
Ondras83
|
Nepér píše: Karbon prej
nikdy jsi neviděl podpálený venitily a na nich nasráno karbonu ze spálenýho oleje?
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
4.2.09, 22:35 |
|
|
venca.m
|
Me na fáčku ke konci chrastila převodovka při akceleraci, znáš ten zvuk co se ozývá když se snažíš rozjet a máš špatně zařazenou zpátečku? Není to náhodou podobný zvuk?
_________________ Škoda Favorit 136 LS r.v.88 minulost Opel Astra F sedan C16NZ r.v. 93 současnost Opel Astra F hatchback C16NZ r.v. 93 minulost Subaru Legacy kombi EJ20 LPG r.v. 95 současnost Lancia Kappa 2.0 20V VIS LPG r.v. 97 současnost
|
5.2.09, 07:21 |
|
|
jarda š.
|
asi neviděl
_________________ škoda 120 ořechově hnědá-rodinný vůz už ale ne náš
škoda favorit 136L-jezdil dobře
škoda rapid 136-už nejezdí
rapid 130 vulkán-současné vozidlo
|