Autor |
Zpráva |
ferrari
|
Re: 135 a 136x
Sheff píše: na tu tvoji vačku by se hodil rozdělovač ze 136x. Problém je v jeho sehnání. favorit má "elektronický" zapalování, tak by jsi k tomu rozdělovači musel sehnat ještě tu krabičku s elektronikou a cívku. Pokud chceš zachovat starý škodovácký zapalování tak tam dej rozdělovač ze 105, ten se sežene poměrně snadno. Nebo jsem pochopil tvoji otázku špatně?
No, ja tam práveže mám zapaľovanie zo 105ky (repasovaný 105kový rozdeľovač, ktorý v podstate nemá vôle, ramienko je nové, zákl. predstih 5)...ale mám na ruke to zapaľovanie z Fava135, len neviem, či do toho ísť...aby som zbytočne necáloval a bolo to k ničomu...
A správne dedukujem, že rozdeľovač má otáčky motora/4? Tak si aspoň myslím, bo 1 otočka rozdeľovača znamená zapálenie všetkých 4 valcov = 4 otáčky motora...žeby som si správne vykladal tie diagramy regulácie...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
6.2.09, 17:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
ferrari píše: A správne dedukujem, že rozdeľovač má otáčky motora/4? Tak si aspoň myslím, bo 1 otočka rozdeľovača znamená zapálenie všetkých 4 valcov = 4 otáčky motora...žeby som si správne vykladal tie diagramy regulácie...
rozdeľovač sa točí rovnako ako vačka, čiže /2 na jednu otáčku sa kľuka otočí 2x...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
6.2.09, 17:25 |
|
|
ferrari
|
michalkatka píše: ferrari píše: A správne dedukujem, že rozdeľovač má otáčky motora/4? Tak si aspoň myslím, bo 1 otočka rozdeľovača znamená zapálenie všetkých 4 valcov = 4 otáčky motora...žeby som si správne vykladal tie diagramy regulácie... rozdeľovač sa točí rovnako ako vačka, čiže /2 na jednu otáčku sa kľuka otočí 2x... no, však to znamená to isté, čo som napísal ja, nie? 4 otáčky motora = 4 otáčky vačky...malo by to tak pri 4takte byť...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
6.2.09, 17:32 |
|
|
michalkatka
|
ferrari píše: som napísal ja, nie? 4 otáčky motora = 4 otáčky vačky...malo by to tak pri 4takte byť...
4 otáččky kľukovky sú 2 otočenia vačky aj rozdeľovača... (2 pracovné cykly)
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
6.2.09, 17:47 |
|
|
Sheff
|
ferrari píše: No, ja tam práveže mám zapaľovanie zo 105ky (repasovaný 105kový rozdeľovač, ktorý v podstate nemá vôle, ramienko je nové, zákl. predstih 5)...ale mám na ruke to zapaľovanie z Fava135, len neviem, či do toho ísť...aby som zbytočne necáloval a bolo to k ničomu... A správne dedukujem, že rozdeľovač má otáčky motora/4? Tak si aspoň myslím, bo 1 otočka rozdeľovača znamená zapálenie všetkých 4 valcov = 4 otáčky motora...žeby som si správne vykladal tie diagramy regulácie...
jestli máš ten 105 rozdělovač po repasi tak bych ho tam nechal. Nevím jak seřizují předstih ostatní, ale 5° je skutečně základ,
je třeba naladit předstih tak aby byl správný v otáčkách, kde budeš motor provozovat. Každý má motor v jiným tech. stavu
a stupni úprav. Takže těch 5° ber jako orientačních na první nakopnutí a pak se musí ladit a ladit a ladit.
_________________ Favorit 136L, r.v. 90, podvozek-okruhový Sachs, motor-odlehčený spodek,leštěné ojnice,
275° vačka, snížená hlava,leštěné kanály a sání
Peugeot 306 2.0HDi Break r.v. 01
|
6.2.09, 19:44 |
|
|
|