čím natrieť výfukové zvody
Autor |
Zpráva |
ferrari
|
Gemini píše: ferrari píše: Takže nakoniec prišiel ZnNi s čiernou pasiváciou...len sa mi to nejako nezdá, zdá sa mi, ako by to bola nejaká čierna farba...ale nie je to cítiť žiadnym riedidlom, tak azda nie...azda je to ozaj ZnNi...uvidíme, čo to vydrží...
fotky nie sú veľmi kvalitné, je to fotené mobilom v tomto hnusnom pochmúrnom počasí..a ešte aj podvečer... kde sa to da zohnat taka farba ?
No, ono to je galvanicky nanesený zliatinový povlak Zinok-nikel...v SR to veľa firiem nerobí...na to čierna pasivácia...v sobotu nahodím, pojazdím, uvidím...ale sa mi to nejak nezdá, so ZnNi mám dosť skúsenosti, aj keď nie v čiernom prevedení a...nezdá sa mi to...akoby to bola iba farba..ale nech už je to čokoľvek, uvidíme...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
5.2.09, 20:25 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Gemini
|
potrebujem nieco fakt dobre, na liatinovych zvodoch vydrzi hocico, ale ked mam aldene zvody od hlavy, ktore dosahuju az 900 stupnov a svietia, tam uz hocico veru nevydrzi
kde to robia a kolko to stoji ?
_________________ Škoda Rapid 146 - 93 HP , 140 Nm
Škoda 130 Maxi - 105 HP, 140 Nm
Škoda Rapid Turbo - 122 HP, 231 Nm
|
5.2.09, 20:55 |
|
|
Radic
|
gemini a ta tkanina na opletení svodů by nebyla dobrá? nebo myslíš že by to nepřežila? 900 je už dost ale viděl sem to i na motorkách upravených tak nevim
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
5.2.09, 22:22 |
|
|
ferrari
|
Gemini píše: potrebujem nieco fakt dobre, na liatinovych zvodoch vydrzi hocico, ale ked mam aldene zvody od hlavy, ktore dosahuju az 900 stupnov a svietia, tam uz hocico veru nevydrzi kde to robia a kolko to stoji ?
Kde to robia: Galvanokov Vlkanová, azda aj Galmm Ružomberok, azda (neviem, či už fungujú) UFT Rožňava...v ČR najbližšie CVP Galvanika - prevádzka Ždánice (pri Kyjove)...čo to stojí netuším, keby si veľmi chcel, dalo by sa to nejak vybaviť...a tie zvody máš oceľové?
Ale obávam sa, že to 900 st nevydrží...to azda tak to chrómovanie...to by chcelo nerezové zvody...vravím, mne jeden chlapík tvrdí, že má na súťažnom žiguláku (Je to inak posádka Janoška+Janík, niekďajší pretekári, mohol by si ho poznať) zvody napráškované (či aký je terminuss technikuss) práškovou farbou a vraj to drží...len mne sa to nezdá...
PS - počkaj, čo to povie mne...
Mo, som to trochu posurfoval a teplotnú odolnosť ZnNi som nenašiel...ale keďže má Zinok Teplotu tavenia 420 st a Zn 1455 a v ZnNi je cca 15%Ni, tak tepĺotná odolnosť bude max. nejakýck 600-700 St...a cena - kuk ten priložený cenník Galvanokovu a daj si tú cenu ZnFe + cca 15%...ale na Tvoje zvody to bude k ničomu asik...
http://www.galmm.sk/index.php?stranka=p ... 2=2&menu=2
http://www.galvanokov.sk/cennik.html
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
6.2.09, 07:58 |
|
|
michalkatka
|
neviem kde sa ti na to opýtať, ale za rybníkom keď sa ide s BAZ ky smerom na Vajnory (to je v Bratislave) bola veľká dielňa kde sa robilo zinkovanie, chrómovanie, dokonca tam aj odlievali nejaké diely, skrátka veľká prevádzka kde sa zaoberali galvanizovaním a inými podobnými technológiami, niečo tam ešte je, ale už nikoho nepoznám kto o tom niečo vie.
http://www.elchem.sk/index.php?page=kontakt neviem na 100% ale toto by malo byť ono, na Rybničnej ulici...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
6.2.09, 14:06 |
|
|
bitmap
|
Radic píše: gemini a ta tkanina na opletení svodů by nebyla dobrá? nebo myslíš že by to nepřežila? 900 je už dost ale viděl sem to i na motorkách upravených tak nevim
Ta tkanina to urcite vydrzi, jen se ti diky tomu zacnou ty svody brzo rozpadat.
Vyrobci svodu treba neuznavaji reklamace, pokud zjisti, ze jsi je mel omotany touhletou paskou.
_________________ Škoda Favorit Felicia Fabia Octavia Golf Mondeo Clio - kočkopes.
Whoever lays hands upon me to govern me, is an usurper, a tyrant and I declare him my enemy!
|
6.2.09, 15:12 |
|
|
ferrari
|
michalkatka píše: neviem kde sa ti na to opýtať, ale za rybníkom keď sa ide s BAZ ky smerom na Vajnory (to je v Bratislave) bola veľká dielňa kde sa robilo zinkovanie, chrómovanie, dokonca tam aj odlievali nejaké diely, skrátka veľká prevádzka kde sa zaoberali galvanizovaním a inými podobnými technológiami, niečo tam ešte je, ale už nikoho nepoznám kto o tom niečo vie. http://www.elchem.sk/index.php?page=kontakt neviem na 100% ale toto by malo byť ono, na Rybničnej ulici...
pozor, na tej stránke píšu chromátovanie..a chromátovanie nerovná sa chrómovanie...a chróm by to mal vydržať, bo býva aj na výfukových kolenách motoriek...
|
6.2.09, 16:11 |
|
|
NOVON
|
FERARI: Prodává se i černá silikónová vypalovací barva..Je to něco jako silikonova vypalovací stříbřenka,ale je to černé..Taková malá pixla cca 2dcl a cena cca 150 kč..U nás to mají v každé drogerce,kde prodávaj barvy-laky..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
9.2.09, 16:29 |
|
|
bitmap
|
Akorat ze ta cerna vypalovaci barva ho*no vydrzi.
Vyzkousel jsem dve ruzne znacky a po 300km jizde po dalnici byly obe spalene.
_________________ Škoda Favorit Felicia Fabia Octavia Golf Mondeo Clio - kočkopes.
Whoever lays hands upon me to govern me, is an usurper, a tyrant and I declare him my enemy!
|
9.2.09, 16:40 |
|
|
ferrari
|
No, vyzeralo to veľmi efektne, ale už po cca 5 km sa to začalo lúpať...medzičasom som z dodávateľa vytiahol, že ZnNi tam je, ale čierna pasivácia nejako nechcela chytiť, tak miestami "dopomohol farbou"...a farba sa už lúpe...uvidíme, či tam je ten ZnNi a či aj vydrží...
Ozvem sa po pár kilometroch, čo a ako...
|
9.2.09, 21:29 |
|
|
patrik-hp
|
Dobrá je obyčejná stříbřenka na kamnářský roury v plechovce podobný hermetiku.Ta snese docela hodně porměných teplot..Ale litina má vlastnost,že změnami teplot lehce oprejskává,tak že časem to stejně odlítne a vzniknou skvrny...jinak ve spreji černá-stříbrná matovka cca do 1200st...taky vydrží tu sezónu Konkrétně u laděných svodů je problém velký roztažnosti a smršťování...tam jedině žárovzdornej nerez,ale ten je těžkej-drahej a blbě tvarovatelnej.Zase se ale nemusí natírat Pak jsem ještě viděl poměděný svody,taky to funguje,ale jak dlouho??sem se neptal...Letadla se skládanými svody z plechu,měli snad máčený za vysoké teploty v oleji,žádná barva...
|
10.2.09, 21:32 |
|
|
ferrari
|
patrik-hp píše: Dobrá je obyčejná stříbřenka na kamnářský roury v plechovce podobný hermetiku.Ta snese docela hodně porměných teplot..Ale litina má vlastnost,že změnami teplot lehce oprejskává,tak že časem to stejně odlítne a vzniknou skvrny...jinak ve spreji černá-stříbrná matovka cca do 1200st...taky vydrží tu sezónu Konkrétně u laděných svodů je problém velký roztažnosti a smršťování...tam jedině žárovzdornej nerez,ale ten je těžkej-drahej a blbě tvarovatelnej.Zase se ale nemusí natírat Pak jsem ještě viděl poměděný svody,taky to funguje,ale jak dlouho??sem se neptal...Letadla se skládanými svody z plechu,měli snad máčený za vysoké teploty v oleji,žádná barva...
Njn, tú stiebrenku na kamenárske rúry som mal schovanú ako záložné riešenie...ibaže je na nej napísané, žeby sa mala prvá vrstva vypáliť pri cca 40 stupňoch...tiež je také niečo, čo je tiež na kachlové rúry a volá sa to zářenka...nie je to strieborné a hej, býva to v takej plechovičke ako hermetik...
|
11.2.09, 07:54 |
|
|
michalkatka
|
takéto netreba niečím natierať....
je to prebraté zo stránky....
http://www.skodamototuning.szm.sk/
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
14.2.09, 17:13 |
|
|
varok
|
Já teď měnil první díl výfuku, neboli nohavice a taky jsem je natřel barvou Bisil, jak tady někdo psal. Koupil jsem ale jen malou plechovku černé barvy, asi 2 dl. Je to tam asi týden, tak uvidím jak dlouho to vydrží.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
14.2.09, 20:17 |
|
|
Wlezley
|
Re: čím natrieť výfukové zvody
michalkatka píše: inak nieto mi radil že železo nahriať takmer do červena a ponoriť do oleja je veľmi dobrá povrchová úprava...
Je to dobrej nápad leda tak na to, kdybys chtěl zapálit ten olej.. A věř mi, že se špatně hasí..
_________________ Škoda 120LE (M II) šedivá 1987, motor Felicia BMM 50kw
nedokončená karoserie, brzdy ani motor - čekám na jaro..
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=16078
|
15.2.09, 05:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|