Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 15:11

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
 Jemny hrmot z prevodovky 
Autor Zpráva

Příspěvek Jemny hrmot z prevodovky
Caute,vlastním Favorita r.93...Mam jeden problem z prevodovkou.Niekedy z nej pocujem zvlastny zvuk,take jemne hrmotanie,je to podobny zvuk ako ked hmoce rozvodova retaz.Ked stlacim spojku,nepocut to.Ked ju pustím niekedy to znovu zacne,inokedy nie.V lete min. roku mi menili komplet spojku.Neviem ci to s tym môze suvisiet.Niekedy aj pri rozjazde pri 1.stupni to trochu zatrase ale inac je to v pohode. :roll: :roll: :roll: poradte niekto...

11.3.06, 20:49
Pspvek Reklama

Příspěvek David
čau kamošoj to dělalo taky nejdřív vyměnil klouby na poloosach ale problem přetrvával když motor byl v zaběru tak mu to rachotilo dost vymněnil převodivku a má klid :P

12.3.06, 08:23
Profil Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek 
A vyměnili ti i ložisko?

12.3.06, 11:10

Příspěvek David
RK píše:
A vyměnili ti i ložisko?
ložisko to asi nebude když řiká že při sešlápnuté spojce to nedělá :wink:

12.3.06, 11:57

Příspěvek Jemny hrmot z prevodovky
Cau. No mohlo by ti to delat i kolo paty rychlosti. Zkus se na nej podivat. bude nejspis trochu volny. Nebo treba i praskla matka ktera ho drzi. Uz jsem se s tim setkal.

12.3.06, 13:50

Příspěvek 
Vymenili mi komplet spojku, t.j. lamelu,mekano aj lozisko,vymenili aj prevod. olej.Rychlosti mi bere v dobre,len ked su mrazy a je to tam vsetko studené,jednotka tam ide tazsie. Pocas jazdy nepocut nic,ide to v pohode.Väcsinou to pocut pri studenom startovaní.Najlepsie by bolo keby sa rozobrala a kuklo by sa do nej. :roll: :roll: :roll:

15.3.06, 07:05

Příspěvek David
A nemaš tam njákej hustej olej nebo malo?

15.3.06, 15:27

Příspěvek 
nechcu se hadat, ale takhle se prave muze projevovat lozisko, presne tak jak to popisuje tak se me to chovalo taky, pri demontazi jsem objevil prirezly lozisko, vymenil jsem jen toto, protoze spojka byla dobra, poskladal a bylo to ok, uz to vickrat neudelalo, zatim :)

15.3.06, 17:44

Příspěvek 
hm ted se divam, akorat me tam nesedi ten rachot pri zarazene 1.rychlosti, takze pravdu nemam :oops:

15.3.06, 17:46
Příspěvek 
TO DAVID:U favorita se ložisko otáčí pořád, takže když šlápneš na spojku a pohneš s ním, tak se ty zvuky právě můžou ztratit - nejdřív studovat, pak dávat rady .Netvrdím, že to tím je, ale může to tím být. Rozdíl je, jestli ti řekli, že ho měnily a jestli ho měnily?Také není vyjímka, že to ložisko odejde velmi brzy. Každopádně na to máš záruku, tak bych to neřešil a jel to reklamovat. Jestli to nebudou chtít uznat, tak počkej v servise a každýmu kdo přijde řekni, že ti nechtějí uznat reklamaci a házej na ně špínu. Až to budeš takhle říkat delší dobu, tak servisu rupnou nervy a vemou tě, fakt to funguje jestli na to máš žaludek.:-)

15.3.06, 19:44
Příspěvek 
To hrčení se mi začalo objevovat na Felicii tak týden po výměně spojky ,přítlačáku,ložiska a ještě myslím měnili páku a nějaký váleček.Bylo to ve značkovém servise. Dělá to taky jen někdy a jen za studeného motoru.Zmizí to při vyšlápnutí spojky. Takže není šance to reklamovat . Než dojedu do servisu nějak se to ohřeje a už se to neobjeví. Připadá mi to jako že ložisko a škrtá o talíř. Snad si to sedne a do servisu už nikdy.

18.3.06, 20:32
Příspěvek 
Pokud je spojka kompleet po výměně, tak bych to viděl na středové kuželíkové ložisko. Když už měli převodovku venku, tak si toho soudruzi servismani museli všimnout.

24.3.06, 17:02
Příspěvek 
to iste robi forman 94 BMM aj mne. Niekde na inom fore som cital, ze vraj problemom je slabe mazanie synchronu 5 stupna a ze vraj pomoze vymena oleja. Ja som tam nalial to co pisal ten chlapik a dal som tam Mogul Syntrans 75W-90 a zmizlo to, ale ked boli teraz vacsie mrazy tak sa to trosicka, ale menej ozyvalo znova. Inac rychlostka chodi super aj pri velkych mrazoch.

10.4.06, 20:08
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 13 ]