|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
Autor |
Zpráva |
SteMat
|
Jemny hrmot z prevodovky
Caute,vlastním Favorita r.93...Mam jeden problem z prevodovkou.Niekedy z nej pocujem zvlastny zvuk,take jemne hrmotanie,je to podobny zvuk ako ked hmoce rozvodova retaz.Ked stlacim spojku,nepocut to.Ked ju pustím niekedy to znovu zacne,inokedy nie.V lete min. roku mi menili komplet spojku.Neviem ci to s tym môze suvisiet.Niekedy aj pri rozjazde pri 1.stupni to trochu zatrase ale inac je to v pohode. poradte niekto...
|
11.3.06, 20:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
David
|
David
čau kamošoj to dělalo taky nejdřív vyměnil klouby na poloosach ale problem přetrvával když motor byl v zaběru tak mu to rachotilo dost vymněnil převodivku a má klid
|
12.3.06, 08:23 |
|
|
RK
|
A vyměnili ti i ložisko?
|
12.3.06, 11:10 |
|
|
David
|
David
RK píše: A vyměnili ti i ložisko? ložisko to asi nebude když řiká že při sešlápnuté spojce to nedělá
|
12.3.06, 11:57 |
|
|
DjLuckyxx
|
Jemny hrmot z prevodovky
Cau. No mohlo by ti to delat i kolo paty rychlosti. Zkus se na nej podivat. bude nejspis trochu volny. Nebo treba i praskla matka ktera ho drzi. Uz jsem se s tim setkal.
|
12.3.06, 13:50 |
|
|
SteMat
|
|
15.3.06, 07:05 |
|
|
David
|
David
A nemaš tam njákej hustej olej nebo malo?
|
15.3.06, 15:27 |
|
|
Riko
|
nechcu se hadat, ale takhle se prave muze projevovat lozisko, presne tak jak to popisuje tak se me to chovalo taky, pri demontazi jsem objevil prirezly lozisko, vymenil jsem jen toto, protoze spojka byla dobra, poskladal a bylo to ok, uz to vickrat neudelalo, zatim
|
15.3.06, 17:44 |
|
|
Riko
|
hm ted se divam, akorat me tam nesedi ten rachot pri zarazene 1.rychlosti, takze pravdu nemam
|
15.3.06, 17:46 |
|
|
RK
|
TO DAVID:U favorita se ložisko otáčí pořád, takže když šlápneš na spojku a pohneš s ním, tak se ty zvuky právě můžou ztratit - nejdřív studovat, pak dávat rady .Netvrdím, že to tím je, ale může to tím být. Rozdíl je, jestli ti řekli, že ho měnily a jestli ho měnily?Také není vyjímka, že to ložisko odejde velmi brzy. Každopádně na to máš záruku, tak bych to neřešil a jel to reklamovat. Jestli to nebudou chtít uznat, tak počkej v servise a každýmu kdo přijde řekni, že ti nechtějí uznat reklamaci a házej na ně špínu. Až to budeš takhle říkat delší dobu, tak servisu rupnou nervy a vemou tě, fakt to funguje jestli na to máš žaludek.
|
15.3.06, 19:44 |
|
|
bobeš
|
To hrčení se mi začalo objevovat na Felicii tak týden po výměně spojky ,přítlačáku,ložiska a ještě myslím měnili páku a nějaký váleček.Bylo to ve značkovém servise. Dělá to taky jen někdy a jen za studeného motoru.Zmizí to při vyšlápnutí spojky. Takže není šance to reklamovat . Než dojedu do servisu nějak se to ohřeje a už se to neobjeví. Připadá mi to jako že ložisko a škrtá o talíř. Snad si to sedne a do servisu už nikdy.
|
18.3.06, 20:32 |
|
|
Návštěvník
|
Pokud je spojka kompleet po výměně, tak bych to viděl na středové kuželíkové ložisko. Když už měli převodovku venku, tak si toho soudruzi servismani museli všimnout.
|
24.3.06, 17:02 |
|
|
Kofi
|
to iste robi forman 94 BMM aj mne. Niekde na inom fore som cital, ze vraj problemom je slabe mazanie synchronu 5 stupna a ze vraj pomoze vymena oleja. Ja som tam nalial to co pisal ten chlapik a dal som tam Mogul Syntrans 75W-90 a zmizlo to, ale ked boli teraz vacsie mrazy tak sa to trosicka, ale menej ozyvalo znova. Inac rychlostka chodi super aj pri velkych mrazoch.
|
10.4.06, 20:08 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|