|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
Autor |
Zpráva |
tomasjavorsky
Příspěvky: 149 Bydliště: Praha západ (tj. Středočeský kraj, NEJSEM Pražák!!! :)
|
Jakási hadička u BMM
Ahoj, instaluju si do auta kónický filtr s vyšší propustností + filtr na odsávání z ventilovýho víka. Když jsem ale sundal originál filtrbox (plastovej oválnej, tzn. 50kW), zbyla mi jedna malá hadička (cca 6mm v průměru), původně připojená zespodu do filtrboxu. Vede do vstřikovací jednotky, je v ní zapojená zezadu hned vedle přívodu benzínu z nádobky s uhlím.
Vyvstává řečnická otázka - "kam s ní"? K čemu vůbec slouží?
Díky.
|
12.3.09, 11:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Ondras83
|
nahouby tenhle filtr, ale když už, tak do něj vyvrtej dírua tu hadičku tam zalep, je to nějaký odvětrávání
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
12.3.09, 11:19 |
|
|
michalkatka
|
Ondras83 píše: nahouby tenhle filtr, ale když už, tak do něj vyvrtej dírua tu hadičku tam zalep, je to nějaký odvětrávání
to je podtlak pre ovládanie termoklapky v saní pre reguláciu teploty nasávaného vzuchu - zaslepiť na klapke, inak ti bude blbnúť voľnobeh...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
12.3.09, 11:28 |
|
|
tomasjavorsky
|
Já klapku i s celým přívodem teplého vzduchu od parohů mít nebudu. Na vstřikovací jednotce mám koleno a hadicí ženu vzduch od filtru, který je za P světlem.
Takže když hadičku vyhodím a zaslepím na jednotce, bude to OK?
|
12.3.09, 11:33 |
|
|
michalkatka
|
tomasjavorsky píše: Já klapku i s celým přívodem teplého vzduchu od parohů mít nebudu. Na vstřikovací jednotce mám koleno a hadicí ženu vzduch od filtru, který je za P světlem. Takže když hadičku vyhodím a zaslepím na jednotce, bude to OK?
bude to ok...
|
12.3.09, 13:41 |
|
|
Ondras83
|
michalkatka píše: Ondras83 píše: nahouby tenhle filtr, ale když už, tak do něj vyvrtej dírua tu hadičku tam zalep, je to nějaký odvětrávání to je podtlak pre ovládanie termoklapky v saní pre reguláciu teploty nasávaného vzuchu - zaslepiť na klapke, inak ti bude blbnúť voľnobeh...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
12.3.09, 13:45 |
|
|
michalkatka
|
pohoda, ja mám termoklapku tiež vyradenú a športový filter mám tiež, a jediná výhoda je že nemusím ten filter meniť, stačí ho prepláchnuť.... žiadne iné zlepšenie som nepocítil....
|
12.3.09, 13:51 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
michalkatka píše: pohoda, ja mám termoklapku tiež vyradenú a športový filter mám tiež, a jediná výhoda je že nemusím ten filter meniť, stačí ho prepláchnuť.... žiadne iné zlepšenie som nepocítil....
ani to nevidím jako výhodu, teď jsem si našel, tzv. sportovní filtr K&N, cca 1500 Kč... za to bych nakoupil obyčejných filtrů 20 a to je na hooodně dlouho
|
12.3.09, 14:01 |
|
|
michalkatka
|
Vít píše: ani to nevidím jako výhodu, teď jsem si našel, tzv. sportovní filtr K&N, cca 1500 Kč... za to bych nakoupil obyčejných filtrů 20 a to je na hooodně dlouho
to je pravda, ja som ten filter nekupoval, vymenil som ho za svetlo a teraz som spokojný, čistím ho častejšie, LPG je dosť náchylné na čistotu filtra
|
12.3.09, 15:45 |
|
|
tomasjavorsky
|
Super, díky za poradenství
Že filtr nemusím měnit, je samozřejmě také výhoda. Ale zlepšil se určitě zvuk motoru v zátěži, a jestli to jede líp? Maximálně placebo efekt Ale věřím tomu, že v kombinaci s více úpravami (vačka, hlava, výfuk, čip, ...) to už znatelné je.
Filtr jsem taky nekupoval, vyměnil jsem ho za sportovní pedály a jedny cigára.
|
13.3.09, 08:53 |
|
|
NOVON
|
MICHAL KATKA: Pane,pane,ale u 136 BMM jsou ty hadičky dvě..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
13.3.09, 15:19 |
|
|
varok
|
Jo, jedna ovládá už zmíněnou klapku teplého vzduchu a druhá ke ta připojená pod filtrbox.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
13.3.09, 18:32 |
|
|
NOVON
|
varok píše: Jo, jedna ovládá už zmíněnou klapku teplého vzduchu a druhá ke ta připojená pod filtrbox.
Obě jsou napojene pod filtrbox,ne?Hned vedle sebe,hnědá a zelená-opletené..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
13.3.09, 19:01 |
|
|
michalkatka
|
NOVON píše: varok píše: Jo, jedna ovládá už zmíněnou klapku teplého vzduchu a druhá ke ta připojená pod filtrbox. Obě jsou napojene pod filtrbox,ne?Hned vedle sebe,hnědá a zelená-opletené..
u BMM aj 40kW (guľatý filterbox s plechovým vekom) aj 50kW (oválny plastový) má v priestore klapky podtlakový termospínač s ktorého ide jedna hadička do tej termoklapky v nasávacom hrdle a druhá do klapky zo zadu vedľa hadičky čo ide na odsávanie pár s nádrže cez to aktívne uhlie...
|
13.3.09, 19:46 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|