|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Ales Slama
|
Blbne otáčkoměr
Zdravím vás, mám problém na svojí Škodě 125l, při zapnutí větráku mi začne lítat ručička otáčkoměru jak se jí zachce a motor při tom béží na volnoběh když přidám plyn tak se uklidní a ukazuje správně a dělá to jenom někdy a statene se, že to dělá i když blikaji blinkry, prolezl jsem snad všechno už nevím kam bych se měl podívat nenapadá vás něco?
|
21.12.06, 19:27 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
napadá kostry, ale přesně ti neporadím, deset let se opraván 120 všemožně vyhýbám miloš
|
21.12.06, 20:13 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
slovacek.milos píše: napadá kostry, ale přesně ti neporadím, deset let se opraván 120 všemožně vyhýbám miloš
Proc se jim vy profesionalni mechanici vyhybate?
Jinak me napada:
a) muze byt v riti otackomer
b) muzes mit nekde proslehnutej drat k otackomeru, slo by ho odpojit u civky a na druhym konci zmerit napeti (kdyz budou zapnuty ty blinkry atd) pokud by tam bylo napeti, je nekde porusena izolace. Nebo jeste muze byt v tom hnizdu za pristrojovkou svlecena naka buzirka z konektoru a muzou se tam o sebe placat draty ...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
21.12.06, 20:22 |
|
|
Ales Slama
|
Ten drát jsem proměřoval a je dobrej přístrojovku jsem taky měl venku a vypadá že to tam je všechno v pohodě nic jinýho neblbne jenom tuto.
|
21.12.06, 20:26 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Matthes píše: slovacek.milos píše: napadá kostry, ale přesně ti neporadím, deset let se opraván 120 všemožně vyhýbám miloš Proc se jim vy profesionalni mechanici vyhybate? Jinak me napada: a) muze byt v riti otackomer b) muzes mit nekde proslehnutej drat k otackomeru, slo by ho odpojit u civky a na druhym konci zmerit napeti (kdyz budou zapnuty ty blinkry atd) pokud by tam bylo napeti, je nekde porusena izolace. Nebo jeste muze byt v tom hnizdu za pristrojovkou svlecena naka buzirka z konektoru a muzou se tam o sebe placat draty ...
to ti povykládám takovou historku z poslední doby užovka po GO brzd a šlápl na brzdu a byl na podlaze, miloši pomož, tak jsem se podíval do tunelu, kopa hnoje, jak jsem potáhl za trubku od brzd, začala kapat i spojka, v průběhu opravy kapala i voda, dekl od tunelu jsem tam musel přišroubovat texama, za dva dny odešel tachometr, vyměnil jsem bovden, za dva dny to nešlo znova, vyměnil jsem celý zvon s kolečkama, a začal kapat benzín a voda na topení,za ři dny mu při 80 upadla rafika na tachecu,odešel HBV, pak spojkový, po jeho výměně se objevila kaluž pod převodovkou, tak zas pracovní válec spojky,to auto jezdí bez problémů ale ke mně už to spravit nedá, protože mu to 26 let sloužilo a já jsem mu tam skur..... na co jsem chytil miloš
|
21.12.06, 20:41 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Milos: shoda nahod, se stane no
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
21.12.06, 20:45 |
|
|
Ales Slama
|
Tak to je teda pech tak mám takový chvile kdy na co šahnu tak to sku...
|
21.12.06, 20:49 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
to je naprosto normální jak se na něco sáhne tak se to začne srát
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
21.12.06, 20:57 |
|
|
vopaje
|
Re: Blbne otáčkoměr
Ales Slama píše: Zdravím vás, mám problém na svojí Škodě 125l, při zapnutí větráku mi začne lítat ručička otáčkoměru jak se jí zachce a motor při tom béží na volnoběh když přidám plyn tak se uklidní a ukazuje správně a dělá to jenom někdy a statene se, že to dělá i když blikaji blinkry, prolezl jsem snad všechno už nevím kam bych se měl podívat nenapadá vás něco?
A co když zapneš jen klíček a zapneš směrovky - co dělá ručka otáčkoměru /ale nenastartovaný motor/. čus
_________________ A máš kostru? - ,,asi jo"
|
21.12.06, 21:02 |
|
|
Ales Slama
|
Re: Blbne otáčkoměr
Nic všechno v pořádku a kostra je v pohodě dělá to jenom někdy a jenom na volnoběh. ja jsem si myslel jestli to nějak nemůže být od kladívek.
|
21.12.06, 21:08 |
|
|
vopaje
|
Aleši,od kladívka ti jde impuls sepnutí,kde se v otáčkom.tyto impul. přemění na napětí./narychlo řečeno/.Pokud máš možnost a moc elekrice nehovíš,půjč si od kámoše otáč.jinný.čus
|
21.12.06, 21:43 |
|
|
Šemik
|
Všechny tyto spotřebiče jsou na druhé pojistce. Není třeba možné, že má přechoďák u pojistkové skříňky? (zoxidovaná pojistka či spíše povolený šroub co tam drží ty dráty) Pokud je vše ostatní vypnuto tak otáčkoměr beží normálně, ale jak se zvýší proudové zatížení tohoto spoje tak to začíná blbnout kvůli nedostatečnému spojení?
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
22.12.06, 16:11 |
|
|
vopaje
|
Šemik píše: Všechny tyto spotřebiče jsou na druhé pojistce. Není třeba možné, že má přechoďák u pojistkové skříňky? (zoxidovaná pojistka či spíše povolený šroub co tam drží ty dráty) Pokud je vše ostatní vypnuto tak otáčkoměr beží normálně, ale jak se zvýší proudové zatížení tohoto spoje tak to začíná blbnout kvůli nedostatečnému spojení?
Ano,i to je možné a pravděpodobné.Muže jak u pojistek,tak ale i v přístrojovce./kde se ti to může hádat přez kontrolky a pod./ Aleši mrkni na to. čus
|
22.12.06, 17:05 |
|
|
Streyda
|
Mě tohle otáčkoměr delal taky tak sem ho na čas odpojil zkoušel jinej, věčně čistil kontakty na kostru a nic pomohlo až přepojení z pojistky č2 na spínací skříňku a od tý doby šlape jak má.......
_________________ Bejvalka: Škoda 120L "užovka" r.v. 1982 žlutá
Souč. stroj: Audi 80 B3 1.8 66kW
|
23.12.06, 17:22 |
|
|
vopaje
|
Strejdo,to má vysvětlení.Některé ročníky 120cítek mají od spínačky patnácku /napětí,které je po sepnutí klíčku/ taženo na pojistku a do palubovky,no a tento vodič jsi měl přerušen.čus
|
23.12.06, 19:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|