Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 16:59

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 kde je problém ?? 
Autor Zpráva
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek kde je problém ??
mám menší problém při zapojování vypínačů ve favoritu z felicie se mi nechtěně spojili dva drátky a něco se podělalo ...
od te doby nesvítí osvětlení jako třeba osvětlení topení nebo se nezapnou kontrolky na přístrojove desce (kromě mazání a pod) nesvítí kontrolky jen na světla a osvětlení auta, a chci se zeptat kde je problém. když bych chtěl zapnout třeba mlhovky tak se nezapnou jen co se zapne tak vypínač na přední potkávací světla zadní světla nechcou svítit

tohle se stalo když jsem zapojoval přední mlhovky

díky za odpověd, at vím kde je problém ;)

#2580 fávo 135 LSe - Get Hard

Naposledy upravil hardb dne 12.3.09, 17:25, celkově upraveno 1

12.3.09, 10:58
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Junior TW team, Tydýt

Příspěvek 
lord_sef píše:
cau, tady jsou pojistky http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=169 pokud se teda odpalila pojistka...jako ze nejspis jo... ktere dratky jsi spojil?? stalo se to jak jsi zapojoval ty zadni mlhovky jak sem ti to vcera ukazoval?

jo dělal sem to podle schématu a fungovaly jak měl tyk sem se pak pustil do tech předních a nějek se ty drátky potkaly no ale jinak to osvětlení tech vypínačů funguje ....

12.3.09, 11:42
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek 
lord_sef píše:
cau, tady jsou pojistky http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=169 pokud se teda odpalila pojistka...jako ze nejspis jo... ktere dratky jsi spojil?? stalo se to jak jsi zapojoval ty zadni mlhovky jak sem ti to vcera ukazoval?

ty pojistky sem tam kontroloval byla spálená jen jedna ale tu sem vyměnil a nepomohlo to :(

12.3.09, 11:43
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek 
lord_sef píše:
nesviti kontrolky myslis tim ze nesviti osvetleni budiku?

jj přesne tak, ale zjistil jsem že pokud tam zapojím vypínač který je na zadní mlhovky tak se ty kontrolky rozsvítí (ty vypínače mám 3 jeden funguje jak má dá se mačkat a svítí světlo, 2 vypínač funguje ale nesvítí mu světlo a ten 3 nejde zmáčknout ale pokud ho zapojím tak mě ty kontrolky začnou svítit.

fakt nevím jak je to možny že zrovna z tím to funguje a z druhejma ne, zkoušel sem snad všechno ale nic nepomohlo ....

12.3.09, 12:49
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek 
asi ješte zkusím jedno, všechny ty dráty od toho vypínače přecvak a pak to znovu zapojit z tím vypínačem který funguje jak má ....

snad už to bude OK :?

12.3.09, 12:51
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek 
lord_sef píše:
dobre... je mozne ze je i vypinac spatny... kdyztak jde i rozebrat:) tak to zkus si stim pohrat, kdyztak vecer kolem 9-10 budu na icq:) tak bysme to tam poresili

ok.
ted už to funguje jen když se to tak 3x -4x zmáčkne tak pak už to nespíná ...

12.3.09, 15:11
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek 
tak vypínače mám zapojené až na ten na výstražný trojúhelník protože jsem nenašel podle tohoto schematu Obrázek

jak jsou rozmístěny ty drátky (vždy jsem našel jen 2+ka)
pak jsem narazil na problém a to ten že pokud zapnu parkovací brzdy tak se mi nerozsvítí podsvětlení budíku a topení, rozsvítí se až tehdy když zapnu potkávací světla. bohužel se vypne i pokud bych zapl dálková světla ... nevíte kde by mohl být problém???

možná mám ješte jeden ale nevím no když jsem dozapojoval spínač na vyhřívaní zadního okna tak je zapojeny nejspíš správně, ale na přístrojovce se nerosvítil, zkoušel jsem vyměnit žárovečky a nepomohlo to, soudím že ten vypínač funguje jak má že pokud ho zmáčknu tak se rozsvítí jasněji a pokud ho vypnu tak nesvítí tak jasně ...

díky za rady a možnosti kde by mohl být problém ;)

12.3.09, 17:32
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek 
hardb píše:
tak vypínače mám zapojené až na ten na výstražný trojúhelník protože jsem nenašel podle tohoto schematu Obrázek

jak jsou rozmístěny ty drátky (vždy jsem našel jen 2+ka)
pak jsem narazil na problém a to ten že pokud zapnu parkovací brzdy tak se mi nerozsvítí podsvětlení budíku a topení, rozsvítí se až tehdy když zapnu potkávací světla. bohužel se vypne i pokud bych zapl dálková světla ... nevíte kde by mohl být problém???

možná mám ješte jeden ale nevím no když jsem dozapojoval spínač na vyhřívaní zadního okna tak je zapojeny nejspíš správně, ale na přístrojovce se nerosvítil, zkoušel jsem vyměnit žárovečky a nepomohlo to, soudím že ten vypínač funguje jak má že pokud ho zmáčknu tak se rozsvítí jasněji a pokud ho vypnu tak nesvítí tak jasně ...

díky za rady a možnosti kde by mohl být problém ;)

tak osvětlení funguje jak má .... bylo to jen prdlou pojistkou na přední pravé obrysové světlo :D taková prkotina

13.3.09, 19:19
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek 
vyřešil jsem to tak že jsem tam včera dal vypínač z favorita, blinkry fungovaly ale směrovky ne, bylo to tím že mě praskla žárovka na zadním potkavacím světle, dnes sem podle toho vypínače a schematu zkoušel zapojovat ten feldacky vypínač ale ted my te směrovky nefungují, ale pojistka ani žárovce nic není jen přestaly fungovat páčky jak na blinkry tak na stěrače tak i na odstřokovače funguje jen tlakson a dálkové světla :(
co se kde stalo ?

29.3.09, 10:37

Příspěvek 
hardb píše:
vyřešil jsem to tak že jsem tam včera dal vypínač z favorita, blinkry fungovaly ale směrovky ne, bylo to tím že mě praskla žárovka na zadním potkavacím světle, dnes sem podle toho vypínače a schematu zkoušel zapojovat ten feldacky vypínač ale ted my te směrovky nefungují, ale pojistka ani žárovce nic není jen přestaly fungovat páčky jak na blinkry tak na stěrače tak i na odstřokovače funguje jen tlakson a dálkové světla :(
co se kde stalo ?

a kontroloval si len tu jednu poistku co sa vypalila predtym? ked ti nejde tolko spotrebicov naraz tak zrejme to bude ina poistka, preistotu si najdi schemu panelu poistkoveho a skontroluj vsetky, mne takisto neslo osvetlenie, ked som ho skratoval na pristrojovke...
odtvtedy uz radsej pri takychto pracach s elektrikou odpajam baterku

29.3.09, 16:35
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek 
kajoxx píše:
hardb píše:
co se kde stalo ?

a kontroloval si len tu jednu poistku co sa vypalila predtym? ked ti nejde tolko spotrebicov naraz tak zrejme to bude ina poistka, preistotu si najdi schemu panelu poistkoveho a skontroluj vsetky, mne takisto neslo osvetlenie, ked som ho skratoval na pristrojovke...
odtvtedy uz radsej pri takychto pracach s elektrikou odpajam baterku

no pojistky jsem všechny kontroloval a nezdáli se že by byly KO ale zkusím projít ješte schéma zapojení těch páček a podávat se kam vedou dráty a podle toho hledat možné příčiny a zkraty ...

29.3.09, 17:06
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek 
Tak sterace uz funguji byl tam jen blby kontakt v pojistovce na pojistce C 6 a to bylo pricinou i toho ze me nefungoval ani otackomer.
otazkou je proc mi nefiunguji smerovky pomoci pacek. kdyz zmacknu vyp. na vyst. trojuhelnik tak blinkry funguji ....

30.3.09, 06:56
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek Re: kde je problém ??
využiju svého prastarého tématu na podobný problém ....

dnes jsem omylem narazil v kovošrotu na felicii a vydělal jsem si z ní klakson,při zkoušce jestli funguje sem ho dal přímo na baterku a fungoval tak sem ho chtěl dát rovnou do auta, dám ho tam zapojím dráty, chci vyzkoušet jestli funguje a netroubil,
dal sem tam zas ten starý a ten fungoval,
zkoušel jsem místo klaksonu dát žárovku jestli se rozsvítí a ta taky nesvítila ale když sem tam zase dal ten starý tlakson tak troubil.

znovu sem tam dal klakson z te feldy a při zmáčknutí tlačítka jemně a krátce zatroubil nebo spíš jen zavrněl

tak sem se chtěl zeptat kde by mohl být problém

Díky za tipy :)

15.12.10, 20:21
Dřevák na focení, neumí ostřit

felda má spínanej mínus a fávo plus to je ten problém

15.12.10, 20:26
Profil ICQ

pomocí relé otoč polaritu a budeš troubit :lol:

15.12.10, 21:58