Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 03:26

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Zvýšená spotreba a kolísanie otáčok 1.6 Mpi 
Autor Zpráva

Příspěvek Zvýšená spotreba a kolísanie otáčok 1.6 Mpi
Dlhší čas sa snažím znížiť spotrebu mojej feldy (cca 8L). Nedávno som menil zberné výfukové potrubie( prasknuté) a keďže nemám VAG, tak som len odpojil baterku a nevymazal som adaptačné hodnoty. Po prvom štarte trocha vybehli otáčky, ale nič vážne. Keď sa motor poriadne prehrial začali kolísať otáčky medzi 800 a 1000 rpm. Vyskúšal som iné čidlo teploty chladiacej kvapaliny- bez zmeny, ale po niekoľkých dňoch sa to umúdrilo. Včera som kontroloval sviečky- sú OK
(sivé), zas som odpojil baterku zo zvedavosti a mám to kolísanie späť :evil: . Vyskúšal som odpojiť hadičku medzi regulátorom tlaku paliva a nasávaním a otáčky sa ešte zvýšili :roll: . Máte nejaké nápady, čo s tým ďalej-čo a ako skontrolovať prípadne kam sa pozrieť vo VAG-u :idea: . Ja zatiaľ pátram ďalej :wink: .

22.3.09, 20:54
Pspvek Reklama

Příspěvek 
No myslím,že ta spotřeba je u feldy 1.6 v normě..
Co se týče houpání volnoběhu,tak bych začal vyčištěním škrtící klapky..Vymontovat a pořádně vyčistit nitro-ředidlem..
Zrovna včera jsem to dělal na favu BMM a pomohlo mi to,taky to houpalo..

22.3.09, 21:18

Příspěvek 
je na to spešl sprej, vyndat a vyčistit...

22.3.09, 23:59
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
osum litrů to je tak na vag a asi lambáda KO klapka na diavu

já měl nedávno saxo bylo v odborném servisu a ti tam řekli že diagnostika nic nehlásí že to bude výfukem
mázl jsem potenciometry diavou a super

občas motor chcípl děky lítaly otáčky a podobné neřesti miloš

23.3.09, 18:51

Příspěvek 
Dlho odkladám rozobratie a vyčistenie klapky, ale asi sa tomu nevyhnem. Mam objednaný kábel OBD II, tak keď ho nainštalujem na nejaký PC pokúsim sa to prebehnúť VAG-om, čo to ukáže. Klapku vyčistím, keď zoženiem pod ňu tesnenie. Zatiaľ vďaka.

23.3.09, 19:56
Mistr mechanik

Příspěvek 
Huďo píše:
Dlho odkladám rozobratie a vyčistenie klapky, ale asi sa tomu nevyhnem. Mam objednaný kábel OBD II, tak keď ho nainštalujem na nejaký PC pokúsim sa to prebehnúť VAG-om, čo to ukáže. Klapku vyčistím, keď zoženiem pod ňu tesnenie. Zatiaľ vďaka.

používej zubní kartáček a třeba aceton vyčistíš bez demontáže miloš

23.3.09, 21:48

Příspěvek 
jj není třeba nic vymontovávat... já mám 1.3MPi a vůbec nic jsem nerozebíral, ani baterku jsem neodpojoval. Stačí sundat plastový kryt sání z klapky, pak hadr a něco na odmaštění (použil sem čistič brzd) a z toho všeho kam dosáhneš vytřít nános oleje. Tak aby samotná klapka byla "zlatá" a okolí kam dosedá "stříbrné". Před vyčištěním jsem měl problémy se "chcípáním", nepravidelným volnoběhem, zhoupnutím otáček při puštění plynu... po výměně vše OK ani nebylo třeba nic nastavovat na VAGu

23.3.09, 22:14
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Do teraz som čistil klapku bez demontáže(odobrať nasávanie a technickým benzínom s malým štetcom pri otvorenej klapke vyleštiť ). Takže, keď je problém
v klapke, tak jedine v potenciometri, alebo ovládači. (Klapka čistená a urobené základné nastavenie pred 5000 km.)
Dnes som pri studenom naštartovanom motore vytiahol hadičku medzi regulátorom tlaku paliva a saním a otáčky sa nezmenili :shock: . Vypol som motor a
znova naštartoval, opäť som ju vytiahol a otáčky stúpli :evil: . Kto mi toto vysvetlí :oops: .

23.3.09, 22:55

Příspěvek 
Konečne som napojil VAG a hneď dve chyby: 01087- Zakladni nastaveni nebylo provedeno...
01249- Vstrekovaci ventil... sporadická
:arrow: Miloš mal pravdu s vyčistením klapky a ten ventil zatiaľ neberiem vážne. Blok nameraných hodnôt všetko OK. Vymazal som chyby urobil testovaciu jazdu (na Q 3 som to v jednom momente vyšvihol na 115km/h :shock: ), opäť VAG chyba 01087, ventil sa neukázal. Keďže som sa klapky zatiaľ nedotkol nič zvláštne :D , mám len istotu,že sa tomu nevyhnem :roll: . Zaujalo ma ale, že lambda mi kolísala pravidelne medzi 0,00 - 0,77max., mohlo by to znamenať malú netesnosť pred lambdou :?:.

2.4.09, 20:58
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
mě kolísá okolo 0,85 :lol:

3.4.09, 11:41
Profil ICQ

Příspěvek 
Takže po dvoch týždňoch bádania, stav: chyby v pamäti už nie sú, ale zobrazovacie skupiny
003: 768 otáčok, záťaž 22%, uhol kl. 5,2 °, nastavovač kl. medzi 21,3-25,8% :roll: (klapku som vyčistil aj
potenciometre, ale ložisko ovládača už je vytrepané).
005: 768 otáčok, 19,9%-ovládač relé nádobky s akt. uhlím (funguje a nenašiel som netesnosť :evil: )
Skúste poradiť, ako ďalej.

21.4.09, 20:38

Příspěvek 
A jak jezdíš s tou feldou město nebo dálnice? Sportovně nebo styl důchodců? Já mám 1.6ku kombíka a mám spotřebu necelých 9 litrů, ale já jezdím město tankuju Unicorn a částečně sportovní jízda. Jinak taková otázečka na Miloše... jak bych poznal na chodu motoru a při jízdě špatnou lambdu mimo teda té spotřeby?

21.4.09, 21:34
Profil ICQ

Příspěvek 
Jazdím každý deň do práce a späť 7,5 km(2x), na úvod kopec 1 km...potom opäť 2km kopec a rovinka. Rozbieham sa pomaly do 3000 rpm, z kopca 5, po rovinke sa snažím 5 a 2000 rpm, do kopca a v meste 2000 - 2500 rpm . Samo, že občas tomu pritlačím do 140km/h, ale snažím sa držať dietu :? . Mám ešte otázku, keď vytiahnem podtlakovú hadičku medzi regulátorom tlaku paliva a saním majú sa zvýšiť otáčky , alebo nie :?: . Skúšal to niekto :?: .

21.4.09, 22:16

Příspěvek 
Huďo píše:
Jazdím každý deň do práce a späť 7,5 km(2x), na úvod kopec 1 km...potom opäť 2km kopec a rovinka. Rozbieham sa pomaly do 3000 rpm, z kopca 5, po rovinke sa snažím 5 a 2000 rpm, do kopca a v meste 2000 - 2500 rpm . Samo, že občas tomu pritlačím do 140km/h, ale snažím sa držať dietu :? . Mám ešte otázku, keď vytiahnem podtlakovú hadičku medzi regulátorom tlaku paliva a saním majú sa zvýšiť otáčky , alebo nie :?: . Skúšal to niekto :?: .

nie, je to tam na docasne zvysenie tlaku paliva v systeme, ked na to dupes. Mozu ti hlavne zacat klolisat volnobezne otacky, kvoli prisavaniu falosneho vzduchu do sania.

22.4.09, 07:49

Příspěvek 
Keď som vytiahol tú hadičku zvýšili sa otáčky :shock: . Dnes som skontroloval tlaky v palivovom systéme a všetko OK (regulátor tlaku paliva, tesnosť ventilov...), keď som to celé rozobral, vyčistil a poskladal nastala zmena - po vytiahnutí podtlakovej hadičky sa otáčky nezvýšili :D . Neviem či to súvisí s palivom, alebo skôr so vzduchom ( klapka, snímač tlaku a teploty vzduchu). Hodnoty na VAG sa nezmenili, ale mám pocit, že sa motor pri studenom štarte viac chveje. To overím zajtra ráno.

22.4.09, 19:32
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další