Autor |
Zpráva |
Jerry
|
Mazani favorit
slysel jsem o zvisovani tlaku v mazani, chtel bych vedet jak se toho docili. Mam skodu120GLS z favo motorem
Predem dik za odpoved
|
24.12.06, 13:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
nad pět atmosfér ti taky začne olej pěnit, abys to víc neublížil jak pomohl, u čerpada máš pružinu s kuličkou tam to jde ladit, miloš
|
24.12.06, 13:36 |
|
|
patrik-hp
|
Ale já bych to raději nedoporučoval.Jestli ti problikává mazání,tak to nelaď přetlakem.Je tam asi závada jiná....Totiž ten tlak je velmi dostačující a i zásobení je velmi slušné.Ale jestli to chceš na něco jiného???než-li na mazání....
|
24.12.06, 16:22 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
patrik-hp píše: Ale já bych to raději nedoporučoval.Jestli ti problikává mazání,tak to nelaď přetlakem.Je tam asi závada jiná....Totiž ten tlak je velmi dostačující a i zásobení je velmi slušné.Ale jestli to chceš na něco jiného???než-li na mazání....
tak tak, ked ti to len blika a preto sa pytas tak to moze byt pokojne len barograf....
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
24.12.06, 16:27 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
deekay píše: patrik-hp píše: Ale já bych to raději nedoporučoval.Jestli ti problikává mazání,tak to nelaď přetlakem.Je tam asi závada jiná....Totiž ten tlak je velmi dostačující a i zásobení je velmi slušné.Ale jestli to chceš na něco jiného???než-li na mazání.... tak tak, ked ti to len blika a preto sa pytas tak to moze byt pokojne len barograf....
baroskop
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
24.12.06, 16:31 |
|
|
roman heller
|
Re: Mazani favorit
Jerry píše: slysel jsem o zvisovani tlaku v mazani, chtel bych vedet jak se toho docili. Mam skodu120GLS z favo motorem Predem dik za odpoved
Kámoš si na 120tce upravil tlak mazání a výsledek bylo to že při nastartování a sešlápnutí plynu mu vylítl plnoprůtokový filtr na olej,když to šetřil tak pak při vypnutí motoru a následně zapnutí zapalování se po 2 minutách teprve rozsvítila kontrolka na mazání.......Nějaký zásah do tohoto nedoporučuji....
|
24.12.06, 16:45 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Sadra17 píše: deekay píše: patrik-hp píše: Ale já bych to raději nedoporučoval.Jestli ti problikává mazání,tak to nelaď přetlakem.Je tam asi závada jiná....Totiž ten tlak je velmi dostačující a i zásobení je velmi slušné.Ale jestli to chceš na něco jiného???než-li na mazání.... tak tak, ked ti to len blika a preto sa pytas tak to moze byt pokojne len barograf.... baroskop
ups sem se vybarvil... aj sa mi to nejak nezdalo hh
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
24.12.06, 16:48 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
roman heller píše: Jerry píše: slysel jsem o zvisovani tlaku v mazani, chtel bych vedet jak se toho docili. Mam skodu120GLS z favo motorem Predem dik za odpoved Kámoš si na 120tce upravil tlak mazání a výsledek bylo to že při nastartování a sešlápnutí plynu mu vylítl plnoprůtokový filtr na olej,když to šetřil tak pak při vypnutí motoru a následně zapnutí zapalování se po 2 minutách teprve rozsvítila kontrolka na mazání.......Nějaký zásah do tohoto nedoporučuji....
svatá pravda miloš
|
24.12.06, 23:55 |
|
|
Jerry
|
ja chci delat na motoru hodne uprav a nevim jestly me to bude stihat mazat.
asy to ale spis vyresim nejakym lepsim olejem.
|
25.12.06, 10:23 |
|
|
Bukaj
|
roman heller píše: Jerry píše: slysel jsem o zvisovani tlaku v mazani, chtel bych vedet jak se toho docili. Mam skodu120GLS z favo motorem Predem dik za odpoved Kámoš si na 120tce upravil tlak mazání a výsledek bylo to že při nastartování a sešlápnutí plynu mu vylítl plnoprůtokový filtr na olej,když to šetřil tak pak při vypnutí motoru a následně zapnutí zapalování se po 2 minutách teprve rozsvítila kontrolka na mazání.......Nějaký zásah do tohoto nedoporučuji....
Něco podobného se nám kdysi stalo, když kamarádovi u 105ky prorezla olejová vana a měl jsem náhradní jenom z užovky 120 l (hluboká) a aby to mazalo, tak jsem musel vyměnit i sací koš, ale jaksi jsem zapomněl, že ta užovka neměla v koši přetlakový ventil a po nastartování vylítla zpod filtru guma a 3 litry oleje
...pak jezdil půl roku s hlubokou vanou, mělkým košem čerpadla a v motoru o 1 litr oleje víc
...jenom občas, když řízl zatáčku, tak se mu rozsvítila kontrolka, jak to nasálo vzduch...
...nakonec jsme sehnali správnou vanu (z půleMka - podzim 1983) - mělká a jde na užovácký blok, ale je jich málo...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
25.12.06, 11:22 |
|
|
patrik-hp
|
[quote="Jerry"]ja chci delat na motoru hodne uprav a nevim jestly me to bude stihat mazat.
asy to ale spis vyresim nejakym lepsim olejem.[/quotej
Jerry...neboj se .Ono ti možná připadá,že je malé vid?Ale neboj se.I kdyby si tam měl 180 koní bude to pořád mazat velmi dobře...je to o oleji jak si správně uvedl.
|
25.12.06, 12:19 |
|
|
Jarda S.
|
Jerry píše: ja chci delat na motoru hodne uprav a nevim jestli me to bude stihat mazat. asi to ale spis vyresim nejakym lepsim olejem.
i kdyby tak neni důležitej tlak ale množství
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
25.12.06, 12:34 |
|
|
Šemik
|
Sádro, to si snad děláš pr... Ty chceš říct, že motor může být klidně bez tlaku oleje, stačí, když bude mít v olejové vaně 4l oleje?
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
25.12.06, 12:37 |
|
|
Jarda S.
|
Šemik píše: Sádro, to si snad děláš pr... Ty chceš říct, že motor může být klidně bez tlaku oleje, stačí, když bude mít v olejové vaně 4l oleje?
to ne ale když bude mít sériovej tlak tak kvuli úpravám ho nemusí zvyšovat zkrátka aby mě všude dost oleje i při sériovým tlaku
|
25.12.06, 12:52 |
|
|
Šemik
|
aha, tak takhle jo
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
25.12.06, 12:56 |
|
|