Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 01:02

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Prosím pomoc s předníma brzdama 
Autor Zpráva

Příspěvek Prosím pomoc s předníma brzdama
čaute... stala se mi věc a vůbec to nechápu... snad někdo pomůže...

O víkendu jsem měnil kotouče a destičky...výměna proběhla v pořádku bez jakýchkoliv komplikací asi za 2 hodinky v klídku. Pak sem se jel projet nějaký asi 3km tam a zpět a byl sem udiven jak nádherně to brzdí (kotouče Brembo a desky Roadhouse oproti kotoučům Ferodo a deskám Ferodo premium) měnil sem protože mi házel kotouč (křívej). Měnil sem to vlastně na dovolené 25 km od bydliště no a dneska sem teda jel dom snažil se nebrzdit nebo jen mírně, abych si to pěkně zajel no asi ve 3/4 cesty mi kamoška říká že nějakej smrad, ale nešlo zastavit, tak dojedu až dom a pravý přední kolo horký jako prase a kotouč fialovej...levý kolo relativně v pořádku bylo. Tak si říkám..něco není v pořádku auto na hever zatočím kolem a normálně to prostě furt šolíchalo...teda spíš brzdilo (když bylo kolo dole nemohl jsem otočit kotoučem a s kolem to šlo ale taky nic moc) zvedl sem druhou stranu a tam normálka všechno v pořádku, tak sem zvedl zase tu špatnou a kontroloval pro jistotu píst a vodící čepy... podotýkám že držák třmenu je origo a rok starej na obou kolech a před rokem sem dával taky novej píst těsnění atd. no prostě sem to zkontroloval a píst když se odkryla ta gumička, tak nádhera...vše v pořádku vodící čepy jezdí atd... no složi lsem to celé a zaparkoval u baráku..teď k večeru mi to nedalo a znovu sem to zvedl a parkrát vrátil píst a zase našlapal...no furt do brzdilo, ale zdálo se mi to lepší, tak sem to jel projet...ujel sem asi 2-3 km a přitom vůbec nebrzdil jen asi 5 krát ostřeji přišlápnul brzdu no a bylo to nějaký divný jakoby to pokaždé udělalo něco jinýho...jendou to uhlo trochu doprava pak nic v pohodě pak zase do prava uhlo při zabrždění možná jednou i doleva no prostě divný púak jedu z kopca a najednou smrad jak prase a pedál se začal propadávat jakoby někde tekla brzdovka. Zastavil sem a koukal na to a obě kola přední horký že se na to nedalo šáhnout ani kotouče oba fialový...zvedl sem kolo a vono to prostě brzdilo a docela víc.... sundal sem kolo odtlačil zase píst a v pohodě...šlápnu na pedál brzdovej bez motoru a zase neotočím s kolem protože to furt brzdí no alůe už to dělali obě kola. No naštěstí sem byl zrovna asi půl kiláku od svýho mechanika, tak sem tam ještě nějak dojel a nechal tam auto a zítra se budu muset objednat.
No ale vůbec to nechápu a nevím co to může být...jak to bylo to jedno kolo sem si říkal že binec v hadičce třeba no ale jak se potom z ničeho nic přidalo i to druhý, na který sem vůbec nešahal, tak nechápu. Brzdový pedál se normálně vrací tam problémn není. Jinak před týdnem sem byl u mechanika a měnil mi brzdovku mohl něco zanedbat nebo špatně udělat?

Jo a ještě, jak začali obě kola přibrˇždovat a musel sem zastavit slyšel sem od toho takový zvuky jakoby jsi kápnul na vřelej kotouč vodu...nemohla mi tam třeba skrz to těsnění pístu vyvalit trocha brzdovky ven?

3.5.09, 20:51
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
očistil si to plochy co po nich kloužou desky ?

3.5.09, 20:55
Profil ICQ

Příspěvek 
Jo... pěkně sem to obrousil aby to pěkně chodilo a ty styčné plochy desek s tím držákem desek sem namazal vazelínou co je na zadní brzdy proti pískání myslím...

3.5.09, 21:08
Profil ICQ

Příspěvek 
obrousti barvu z dosedacích ploch desek, všechno pořádně promazat a uvidíš, potom vyměnit hadice a až pak válec

3.5.09, 21:09
Profil ICQ

Příspěvek 
Barvu všechno sem obrousil...

3.5.09, 21:16
Profil ICQ

Příspěvek 
Jura píše:
Barvu všechno sem obrousil...

vyměnit hadice

3.5.09, 22:39
Profil ICQ

Příspěvek 
No stojí mi to u mechanika v ulici a řeknu mu at vymění určitě ty hadice a taky trubky (když už) a asi pro jistotu at vymění těsnění a manžetu toho pístu, protože tu teplotu nevím jestli to dobře snáší a snad ty fialový kotouče půjdou taky použít... a i desky

3.5.09, 22:59
Profil ICQ

Příspěvek 
Byla na těch pístcích nasazená dobře ta manžeta? Stačí aby byla nějakou dobu špatně, dostane se tam bordel, voda a je to...

4.5.09, 08:29

Příspěvek 
Manžeta v pořádku ještě sem se na to díval...schválně sem si nechal kousek vyjet píšu a odkryl... Žádná rez a nic... Před rokem sem měnil. A kdyby to bylo jedno to kolo tak neřeknu ale že začalo i to druhý a nakonec obě stejně brzdit...

4.5.09, 08:57
Profil ICQ

Příspěvek 
A co omezovače tlaku?

4.5.09, 11:39

Příspěvek 
Petr105 píše:
A co omezovače tlaku?

Od kdy ty se týkají předních brzd?

4.5.09, 21:02

Příspěvek 
:oops: Vidíš to, pravda... Omezovací ventily to nebudou :wink:

5.5.09, 08:42

Příspěvek 
No popsal sem to mechanikovi a uvidí se v čem to bude... Sem zvědavěj.... Myslím že určitě vymění trubky a hadice to sem mu i říkal... Pak dám vědět co to bylo. Jinak myslíte že půjdou použít ty kotouče a desky ještě? Byli trochu fialový no...

5.5.09, 11:07
Profil ICQ

Příspěvek 
Výměnou gumiček pístku taky nic nezkazíš, četl jsem, že vracení pístku zpět způsobuje vibrace kotouče a pružnost té gumy...

5.5.09, 12:13

Příspěvek 
Až to bude opravené tak to zkus projet, dost možná že se kotouče tím horkem zkroutily. Pokud ne, tak bych je nechal

5.5.09, 12:18
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další