| Autor |
Zpráva |
|
I.n.s.o.m.n.i.a
|
 4pistky
zdravim,potrebuju radu..mam uzkou napravu a chtel bych dat ctyr pistky,co je k tomu krom trmenu potreba upravit?dik za rady
|
| 3.5.09, 01:40 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
rozvod potrubí a ještě potřebuješ k tomu třmenu jeho držák kterej je našroubovanej na náboji jinak to tam nedáš
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 3.5.09, 08:18 |
|
 |
|
ferrari
Registrován: 7.5.06, 20:16 Příspěvky: 9236 Bydliště: Partizánske
|
A ešte kotúče pre 4p...lenže, nechcem vŕtať, no už sa tu o 4p toho popísalo kopec...a nie je rozdiel medzi Mkom a starým typom, čo sa 4p týka...aj tak, aj tam potrebuješ to isté...držiaky, hadice, trubky, kocky, strmene, držiaky, kotúče, platničky...a veľa šťastia...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
| 3.5.09, 08:29 |
|
 |
|
Šemik
|
A ještě krycí plechy kotoučů, 2p a 4p mají jiné.
Dá se říci že úplně vše, ze současných brzd ti zbyde tak jedině HBV a brzdy od zadní kostky ke kolům, samozřejmě pokud to přežije bezkapalinový stav.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 3.5.09, 10:53 |
|
 |
|
I.n.s.o.m.n.i.a
|
oukej, tak diky za odpovedi, kdyz to teda vemu z jiny strany..kdybych sehnal celou napravu na repas, sla by tam z rapida..?
|
| 4.5.09, 22:03 |
|
 |
|
Jonny
Junior TW team
Registrován: 27.12.07, 21:50 Příspěvky: 2246 Bydliště: Turčianske Teplice ( SR )
|
I.n.s.o.m.n.i.a píše: oukej, tak diky za odpovedi, kdyz to teda vemu z jiny strany..kdybych sehnal celou napravu na repas, sla by tam z rapida..? Ist by tam sla ale rapid ma riadenie siroky hreben a ty mas uzovku a teda snek . takze bud urobit dieru a prehodit tyc riadenia ( ak by si dal komplet rapid ) alebo to nako zkombit . Skor zozen tu napravu a strmene , drziaky , kotuce , stity prehod na tvoju napravu a pouzi prepojky , prerabat trubky je pakaren lebo GO je jedina volba , kombinovat stare a nove to by si sa zblaznil
PS : ak tam narves komplet z rapa , na technickej poletis aj z dverami
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
| 4.5.09, 22:23 |
|
 |
|
Šemik
|
Propojky pro obyč 4p jsou hnus. Když 4p, tak natahat vedení jak má být.
Široká náprava by na STK problém být neměla (když bude teda i vzadu)
|
| 4.5.09, 23:09 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
Registrován: 8.6.06, 11:31 Příspěvky: 10612 Bydliště: Strupčice-Chomutovsko
|
ano, na uzovce Mkova naprava nevadi, ani kdyz ma hreben,ale musis mit Mko i vzadu..propojky na 4 pisty fungujou dobre,ale na stk je mit nesmis..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 5.5.09, 08:50 |
|
 |
|
I.n.s.o.m.n.i.a
|
stkcko vubec nereste  ..tj pohoda, jde mi ted ciste o funkcnost...ze mam sneka vim, ze na rapidacky naprave bude hreben vim taky, ale nejak sem nepobral, v cem by mohl byt problem ohledne propojeni hadickama..?btw vsechno je uuplne novy, takze i komplet brzdovy vedeni vcetne repasovanejch brzdovejch valcu apod.
|
| 5.5.09, 15:33 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
Problem v propojení je ten že ti na 4p přední třmeny vedou na každé straně dvě trubky, kdežto ty tam máš teď na každé straně jen jednu trubku, pokud chceš origo zapojení tak musíš z HBV vyvézt jednu krátkou trubku pod kufr na rozdělovací kostku se 4ma dírama, jedna díra je vstupní z téhle trubky z HBV, dvě postraní díry jsou na trubky k předním kolům a poslední díra je na trubku která vede k zadní nápravě. No a pak vemeš druhou krátkou trubku a vyvedeš ji pod kufr na druhou rozdělovací kostku se 3ma dírama a tam je jedna díra opět vstup do kostky a ty zbejvající dvě jsou opět k předním kolům
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 6.5.09, 08:19 |
|
 |
|
URU
|
Kachnis píše: ...propojky na 4 pisty fungujou dobre,ale na stk je mit nesmis...
no... tatka je na autě má (teda 4p s propojkama), a na technický pomohlo kouzelný slovíčko "Metalex"  ... ale nevim jak to vemou jinde...
_________________ Rapid 136 ´89 135GLi ´89 Octavia SLX TDI - spotřebák  Octavia 4X4 TURBO
|
| 6.5.09, 09:13 |
|
 |
|
Jonny
Junior TW team
Registrován: 27.12.07, 21:50 Příspěvky: 2246 Bydliště: Turčianske Teplice ( SR )
|
Šemik píše: Propojky pro obyč 4p jsou hnus. Když 4p, tak natahat vedení jak má být.
Široká náprava by na STK problém být neměla (když bude teda i vzadu) Kamos ked bol na STK so 120 GLX ( GL interier , LX 5q 4,22 sucha prevodovka ) prekopavka z uzkeho 4oka s komplet sirokimi napravami , technik pozrel do TP , uvidel rv. 78 , a siroke napravy , ani sa dalej nepozeral a rovno ho vyhodil
a prepojky : jasne ze ak sa s tym chce babrat tak vsetko natiahnut ako na 4p ale ak nie tak prepojky su jasna ( a jedina ) volba
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
| 6.5.09, 16:37 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Dalsi moznost je provrtat brzdic.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 6.5.09, 17:24 |
|
 |
|
Tuner#2
Registrován: 30.1.08, 15:01 Příspěvky: 2753 Bydliště: Rokycansko
|
Šemik píše: A ještě krycí plechy kotoučů, 2p a 4p mají jiné.
Dá se říci že úplně vše, ze současných brzd ti zbyde tak jedině HBV a brzdy od zadní kostky ke kolům, samozřejmě pokud to přežije bezkapalinový stav. Štíty brzd stačí vystříhnout z 2P plechů. Já už nesehnal novéP, takže jsem vystřihnul a je to.
Co se týče propojek, tak co je na nich špatného? Já bych je tam dnes dal raději než trubky, protože pak je pedál zbytečně moc měkký a propojky jezdila i LRa kvůli vahadlu a nikdy s tím problém nebyl. STK to berou jak kde, viz. URU.
_________________ https://www.facebook.com/Tuner2carphotos https://www.instagram.com/tuner2carphotos/
|
| 6.5.09, 17:36 |
|
 |
|
Šemik
|
Tuner#2 píše: Štíty brzd stačí vystříhnout z 2P plechů. Já už nesehnal novéP, takže jsem vystřihnul a je to.
Co se týče propojek, tak co je na nich špatného? Já bych je tam dnes dal raději než trubky, protože pak je pedál zbytečně moc měkký a propojky jezdila i LRa kvůli vahadlu a nikdy s tím problém nebyl. STK to berou jak kde, viz. URU.
4p plechy mám taky vystříhané z 2p plechů.
U LR propojky bez námitek beru, tam patří. Pro normální 4p brzdy jsou mi ale prostě proti srsti, ztrácí se tak i výhoda 4p při poruše jednoho brzdového okruhu.
A pak, je přeci krásné mít v podběhu dvě hadice 
|
| 6.5.09, 17:54 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |