Autor |
Zpráva |
MichalW
|
Tak jsem to proměřil a vypadá to že kabely jsou OK,na svičkách a na palci jsem žádnej odpor nenaměřil a co se týče toho nastavení rozdělovače tak tam si nejsem moc jistý, ten palec má oproti tý hřídely vůly a tak nevím na jakou stranu má být "pootočený",protože když ho natočim do leva tak je to zhruba v polovině kontaktu no a když na druhou stranu tak už je to lehce mimo
_________________ Škoda Favorit 1.3 GLxi 40Kw BMM Silver Line
|
10.5.09, 12:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
MichalW píše: Tak jsem to proměřil a vypadá to že kabely jsou OK,na svičkách a na palci jsem žádnej odpor nenaměřil a co se týče toho nastavení rozdělovače tak tam si nejsem moc jistý, ten palec má oproti tý hřídely vůly a tak nevím na jakou stranu má být "pootočený",protože když ho natočim do leva tak je to zhruba v polovině kontaktu no a když na druhou stranu tak už je to lehce mimo
nastav rysku na remenici voči motoru na 5° a rozdeľovač (pootočením) tak aby kontakt palca smeroval cca do stredu kontaktu....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
10.5.09, 20:00 |
|
|
varok
|
Já to psal s tím jiným typem palce, protože já si jednou taky koupil palec a dali mi špatný. Řekl jsem, že chci na BMM, ale stejně mi dali na karbec. Potom to zlobí a motor špatně pracuje.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
14.5.09, 18:52 |
|
|
MichalW
|
Takže po další výměně palce,který byl totálně odpálenej a nastavení většího odtrhu na svíčkách,protože byl příliš malý, to jezdilo nádherně asi 300 km to vydrželo v pořádku,ale teď už je to zase opálený, proměřil jsem všechno co je v domácích podmínkách možno ale vše se zdá být OK.Nenapadá ještě někoho něco čím by to mohlo být?
|
5.7.09, 13:11 |
|
|
michalkatka
|
MichalW píše: Takže po další výměně palce,který byl totálně odpálenej a nastavení většího odtrhu na svíčkách,protože byl příliš malý, to jezdilo nádherně asi 300 km to vydrželo v pořádku,ale teď už je to zase opálený, proměřil jsem všechno co je v domácích podmínkách možno ale vše se zdá být OK.Nenapadá ještě někoho něco čím by to mohlo být? Citace: nastav rysku na remenici voči motoru na 5° a rozdeľovač (pootočením) tak aby kontakt palca smeroval cca do stredu kontaktu....
toto si spravil
a máš ten široký palec pre BMM
a uhlík v hlave rozdeľovača máš ok
|
5.7.09, 14:49 |
|
|
MichalW
|
Kontroloval jsem to a bylo to nastavený dobře, palec OK, uhlík OK
|
5.7.09, 15:58 |
|
|
varok
|
Může zlobit i to VN trafo, které tam je místo cívky. To je ale malá pravděpodobnost.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
5.7.09, 18:12 |
|
|
michalkatka
|
varok píše: Může zlobit i to VN trafo, které tam je místo cívky. To je ale malá pravděpodobnost.
môže byť, ak má všetko ostatné v poriadku asi by som skúsil vymeniť aj to...
|
6.7.09, 07:03 |
|
|
MichalW
|
Je možný že by to dělal snímač otáček?To trafo jsem taky proměřoval a hodnoty byly v normě.
|
6.7.09, 07:50 |
|
|
michalkatka
|
MichalW píše: Je možný že by to dělal snímač otáček?To trafo jsem taky proměřoval a hodnoty byly v normě.
snímač otáčok zrejme nie, pokiaľ ti motor ide plynule a netrhá tak je ok, ten dáva iba vedieť RJ informáciu o polohe zotrvačníka...
ale preventívne ho vybrať a vyčistiť môžeš...
|
6.7.09, 08:02 |
|
|
MichalW
|
No právě že to občas zacuká, a taky se mi párkrát stalo že když nastartuju studený motor tak to chytne,ale běží to asi na 500 ot. a po prošlápnutí plynu se to chytne a běží to jak má.Ono kdyby to čidlo kecalo o poloze kliky tak to nastavuje špatnej předstih a potom by to mohlo pálit v okamžiku kdy ještě není palec přesně na tom kontaktu i když je ten rozdělovač nastaven správně nebo ne?
|
6.7.09, 08:24 |
|
|
michalkatka
|
MichalW píše: No právě že to občas zacuká, a taky se mi párkrát stalo že když nastartuju studený motor tak to chytne,ale běží to asi na 500 ot. a po prošlápnutí plynu se to chytne a běží to jak má.Ono kdyby to čidlo kecalo o poloze kliky tak to nastavuje špatnej předstih a potom by to mohlo pálit v okamžiku kdy ještě není palec přesně na tom kontaktu i když je ten rozdělovač nastaven správně nebo ne?
toto napadlo aj mňa, tak ho skús vybrať, často tam býva bordel a špina čo nieje moc dobré, tak vyčistiť, prípadne vymeniť...
|
6.7.09, 11:07 |
|
|
HaBaKuK
|
máš fotku těch opálenejch kontaktů? ono je normální, že se "trochu" opalujou. hallův snímač jenom kontroluje polohu kliky, a většinou buď funguje, nebo ne. trhání by neměl způsobovat. jakou barvu mají jiskřiště svíček? jak vypadá klapka?
_________________ Škoda Felicia GLXi - "Žába" (136 BMM, r.v:96)
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=14845
|
10.7.09, 11:21 |
|
|
varok
|
Někdy způsobuje přicpaný palivový filtr, nebo ucpaný výfuk.
|
11.7.09, 11:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|