Úprava hlavy Š105-120 pro použití vodítek s gufery ala 781
Autor |
Zpráva |
ondra120
Metal (urg)
|
2 Sádra: dík, takže budou ok...nejsu profík, proto se ptám
2 Matthes: originální vodítka (favo....apod...) jsou z perlitické šedé litiny s obsahem 0,5 % fosforu (fosfor podporuje už tak poměrně dobré mazací schopnosti litiny). ČSN normu na tuto litinu se mě hledat nechce, ale myslím, že když je udělám z tvárné litiny (GGG 50, popř. více legovaná GGG70 či GGG70L), které se v práci válí dost, tak nezhřeším... Je ještě možnost udělat vodítka z bronzu (musel bych najít normu z jakého, je jich také hodně druhů) tak by to taky nebylo od věci, ale bronz je drahší + já ho nemám kde jaksi znárodnit
_________________ Škoda Fabia 1.9 SDI - přesunovadlo Jawa 350 OHC ´19 - pro jizdy s čistýma rukama ČZ 175/477 ´72 - veterán
Škoda 742 Forever Team
|
29.5.09, 15:16 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Dobre bobre, ja myslel ze je to u fava nejaky lepci matros
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
29.5.09, 15:23 |
|
|
ondra120
Metal (urg)
|
tak nakonec opět vše jinak
probral jsem se hlavama,co zbyly doma. (ta moje je při pátku dutá jak bambus a tata u má místo mozku z piva kostku - takže těmi se zabývat nebudu )
120 LS má fungl nové vodítka, akorát bez zápichu na guferka, vodítka jsou zalisována velmi dobře, takže bez poškození vylisovat nejdou. Takže hlava zůstane jak je na čistokrevný LS motor, který nebude dřív než bude ze zelené veterán. Takže byla nastříkána ještě jednou vrstvou konkoru a uložena zpět do krabice:). Tam guferka potřeba nebudou,protože se bude jezdit jen na občasné projížďky. (no, sní se o tom hezky......)
pak jsem vyhrabal jednu 120 obyč. nevypadá špatně, vůle ve vodítkách trochu větší, takže by to chtělo přestružit a vložky, no nechám si ji jako rezervní na takové to co kdyby.
A protože tam mám včil 105 hlavu, která ze 120cítky dělá takovou kvazi LS (jak hezky napsal Kachnis),jezdí se mi s tím hezky, tak si upravím (nebo nechám upravit) 105 hlavu. Ať je nějaká prdel:). A protože ji nemám, tak slušně odcházím do sekce Koupím
Takže dík za rady a postřehy, jak bude něco hotovo, tak se podělím o zkušenosti:)
_________________ Škoda Fabia 1.9 SDI - přesunovadlo Jawa 350 OHC ´19 - pro jizdy s čistýma rukama ČZ 175/477 ´72 - veterán
Škoda 742 Forever Team
|
29.5.09, 20:36 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
A co dat favo? To je uplne jina trida
|
29.5.09, 20:39 |
|
|
ondra120
Metal (urg)
|
Matthes píše: A co dat favo? To je uplne jina trida
favo motor nebo favo ventily? Tam nevím jak je to s rozměry abych se přiznal...
favo motor ne, já jsu takový milovník těch litinových pětikanálů, já nemít v autě klasickou stodvacítku, tak by se mi špatně spalo
Škoda 742 Forever Team
|
29.5.09, 20:42 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Ok no Jinak ja mam hlavu ze stovky v nevim jakym stavu, ma v zakladu tenci voditka ventilu... jako ma felda, ale to je stejne naprd kdyz se to bude menit. No melo by to vyznam kdybys byl bliz
|
29.5.09, 20:44 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
Matthes píše: A co dat favo? To je uplne jina trida
to je hlavne postizeni, resit vsechno montazi favomotoru
ta 105 hlava bude dobra volba..jen si porovnej sirku kanalu mezi 105 a 120 LS a zvetsi je, at se dobre krmi.. a ventily trosku odlehci,at se lip plni..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
29.5.09, 20:45 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Kachnis píše: to je hlavne postizeni, resit vsechno montazi favomotoru ta 105 hlava bude dobra volba..jen si porovnej sirku kanalu mezi 105 a 120 LS a zvetsi je, at se dobre krmi.. a ventily trosku odlehci,at se lip plni..
Ale dycky pojede lip favo. Ale zajimavy je ze casto potkavam favority co me desne brzdej, ale jak je to mozny? Dyk maj stejnej motor A to nikterak nejedu ostre, jen 90 na devadesatce... Mozna ten motor vepredu tak nefunguje...
|
29.5.09, 20:50 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
mozna ma jinou prevodovku soudruzi delali z favorita nizkootackovy stroj teprve s kratkou prevodovkou se projevi.. me favority taky brzdi..ale ty 94 95 uz jsou nastejno
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
29.5.09, 20:53 |
|
|
michalkatka
|
Kachnis píše: mozna ma jinou prevodovku soudruzi delali z favorita nizkootackovy stroj teprve s kratkou prevodovkou se projevi.. me favority taky brzdi..ale ty 94 95 uz jsou nastejno
myslím že na vine je to čo sedí na sedačke a drží sa volantu...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
29.5.09, 20:55 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
blbost.. lepsi auto tlacit nez tahnout... tam je chyba
|
29.5.09, 20:57 |
|
|
michalkatka
|
Kachnis píše: blbost.. lepsi auto tlacit nez tahnout... tam je chyba
keď sme pri tom už som to propagoval : najlepšie auto aj tlačiť aj ťahať 4WD a motor v strede, všetko ostatné je iba kompromis..
|
29.5.09, 21:03 |
|
|
Ondras83
|
michalkatka píše: Kachnis píše: blbost.. lepsi auto tlacit nez tahnout... tam je chyba keď sme pri tom už som to propagoval : najlepšie auto aj tlačiť aj ťahať 4WD a motor v strede, všetko ostatné je iba kompromis..
a už je to tady znovu....
včera sem se byl projet s tátovym favoritem (poslední dva měsíce víceméně stojí, protože fotr je na 60% doma) no a dát tam vačku, aby se líp roztáčel (mám jí na půdě) tak by to byla pila jako svině i s dlouhou skříní
tzn: záleží na motoru a jezdci
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
30.5.09, 10:13 |
|
|
michalkatka
|
Ondras83 píše: a už je to tady znovu....
nemá rýpať
|
30.5.09, 11:12 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|