|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Autor |
Zpráva |
DRYVER
|
Topeni favorit
Cau lidi ma favorit samostatnou pojistku na ventilator topeni?? Nebo nejlepe kdyby bylo nejake schema zapojeni.?? Nejede mi ve facku ventilator ani na jednu polohovou rychlost, ale kdyz ho pripojim natvrdo, tak se roztoci, takze problem neni v motorku, ale nekde v dratech. Dik
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
27.6.09, 23:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slavik74
|
Re: Topeni favorit
DRYVER píše: Cau lidi ma favorit samostatnou pojistku na ventilator topeni?? Nebo nejlepe kdyby bylo nejake schema zapojeni.?? Nejede mi ve facku ventilator ani na jednu polohovou rychlost, ale kdyz ho pripojim natvrdo, tak se roztoci, takze problem neni v motorku, ale nekde v dratech. Dik
Má. Je to poistka č.6 (15A) Ak je poistka OK, skus pozrieť na predradné odpory (najdeš ich pri motorčeku ventilatora) je to namotaný kus odporoveho drátu (1 hrubší a 1 tenší)
|
28.6.09, 06:00 |
|
|
michalkatka
|
slavik74 píše: DRYVER píše: Cau lidi ma favorit samostatnou pojistku na ventilator topeni?? Nebo nejlepe kdyby bylo nejake schema zapojeni.?? Nejede mi ve facku ventilator ani na jednu polohovou rychlost, ale kdyz ho pripojim natvrdo, tak se roztoci, takze problem neni v motorku, ale nekde v dratech. Dik Má. Je to poistka č.6 (15A) Ak je poistka OK, skus pozrieť na predradné odpory (najdeš ich pri motorčeku ventilatora) je to namotaný kus odporoveho drátu (1 hrubší a 1 tenší)
tak nejak, ale ak odíde odpor tak ventilátor na 3. rýchlosť ide, tam sa pripája priamo bez odporu...
ak je dobrá tá poistka, vyber panel nad ovládačom kúrenia, je tam svorkovnica napájania kúrenia, na červenom musí byť plus pri zapnutom zapaľovani, ešte sú tam dva tenké, jeden je mínus, druhý osvetlenie panelu...
ešte si skontroluj ukostrenie na ľavej stane kúrenia, ako je uchytené kúrenie, je to trocha schované za mechanizmom stieračov je tam kostriaci kábel pre ventilátor...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
28.6.09, 06:10 |
|
|
slavik74
|
No ešte k tej poistke... č.6 je pre starší typ Fa, novši typ je tušim č.8. Dufam že to nepletiem s niečim inym
|
28.6.09, 06:16 |
|
|
varok
|
Někdy je ta kostra ventilátoru topení přišroubovaná tak blbě, že se zataví do toho plastu a je tam potom špatný spoj. Je lepší to ukostřit někde jinde. Občas bývá i problém v tom konektoru co popisoval Michal. Ty konektory občas zaoxidují a nejde přes ně proud. Je potřeba to pořádně očistit a nastříkat nějakým kontoxem apod.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
28.6.09, 10:02 |
|
|
DRYVER
|
Mam v tom topeni z feldy, takze mam 4 rychlosti a proto jsem ten konektor uz vyradil davno a mam to natvrdo spajene. Kostra je taky vporadku, probel je v tom, ze mi tam nejde zadna stava ( zkousel jsem v miste kde byval ten konektor ). Jeste me napadlo ze by se mohl v pojistkove skrini odtavit nejaky tistak, ale jeste jsem nemel cas ju kuchnout a podivat se ji do briska.
O II kombi Look RS
|
28.6.09, 21:34 |
|
|
michalkatka
|
DRYVER píše: Mam v tom topeni z feldy, takze mam 4 rychlosti a proto jsem ten konektor uz vyradil davno a mam to natvrdo spajene. Kostra je taky vporadku, probel je v tom, ze mi tam nejde zadna stava ( zkousel jsem v miste kde byval ten konektor ). Jeste me napadlo ze by se mohl v pojistkove skrini odtavit nejaky tistak, ale jeste jsem nemel cas ju kuchnout a podivat se ji do briska.
myslým že to je zásadná vec, že máš Falda kúrenie vo Fačku
pri montáži si prerobil ukostrenie kúrenia to na Fave je stavavné akurát na podsvietenie panelu, ventilátor neutiahne, takže máš na ventilátore kostru
ak ti nejde do kúrenia plus môže to byť v tej poistkovke...
|
29.6.09, 07:11 |
|
|
DRYVER
|
michalkatka píše: DRYVER píše: Mam v tom topeni z feldy, takze mam 4 rychlosti a proto jsem ten konektor uz vyradil davno a mam to natvrdo spajene. Kostra je taky vporadku, probel je v tom, ze mi tam nejde zadna stava ( zkousel jsem v miste kde byval ten konektor ). Jeste me napadlo ze by se mohl v pojistkove skrini odtavit nejaky tistak, ale jeste jsem nemel cas ju kuchnout a podivat se ji do briska. myslým že to je zásadná vec, že máš Falda kúrenie vo Fačku pri montáži si prerobil ukostrenie kúrenia to na Fave je stavavné akurát na podsvietenie panelu, ventilátor neutiahne, takže máš na ventilátore kostru ak ti nejde do kúrenia plus môže to byť v tej poistkovke...
Neboj Miso kdyz jsem delal tu zastavbu, tak sem prolezl vsechny mozne prispevky a kostru sem si natahl novou. Jenze nemam cas tu pojistkovnicu kuchnout, takze jezdim bez ventilatoru asi 4 mesice (kovarova kobyla chodi bosa )
O II kombi Look RS
|
29.6.09, 13:58 |
|
|
michalkatka
|
DRYVER píše: Neboj Miso kdyz jsem delal tu zastavbu, tak sem prolezl vsechny mozne prispevky a kostru sem si natahl novou. Jenze nemam cas tu pojistkovnicu kuchnout, takze jezdim bez ventilatoru asi 4 mesice (kovarova kobyla chodi bosa )
hmm, aby sme to vylúčili na ventilátor si priviedol iba plus a rozbehol sa predpokladám že áno, tak pozrieť tú poistkovku, alebo pre začiatok aspoň konektory, stáva sa že je povytiahnutý pin s občasným kontaktom...
|
29.6.09, 19:16 |
|
|
peterko
|
Viem, ze je to 4 roky stara tema ale mozno ocenia ludia co budu toto opravovat. Mal som ten isty problem, nefukalo ani na jednom stupni, poistky OK, odpory OK, a stale nefukalo. Treba otvorit ten velky plastovy vrch kde sa skryva motorcek s dvoma ventilatormi, jeden kablik (ruzovy) bol cely odpojeny (zapojenie si vyzaduje istu davku trpezlivosti - nie je tam moc miesta), staci len zapojit a fuka ako dive
_________________ Škoda Favorit 135LS, 43kW, 1990
|
19.10.13, 15:49 |
|
|
Lamač
|
Lenže tu sme sa nedozvedeli,kde bol nakoniec problém.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
19.10.13, 21:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|