Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 25.11.24, 06:39

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 Blbne řazení :-( samovolné řazení 
Autor Zpráva

Příspěvek Blbne řazení :-( samovolné řazení
zdar!

tak mám v užárně malý problém...

řadící páka:
1stupeň, většinou nejde zařadit, někdy ano, když už se podaří tak při vysokých otáčkách začne skákat
2stupeň, lze zařadit jen do elka... a při řazení drnčí v hrušce (jede dobře)
3stupeň, bez problémů zařadit jde, ale potom vyskočí, ale stupeň je stále zařazený (jede dobře)
4stupeň, do Ypsilonu, nějak se to tam rozvětvuje, v přímém směru k ruční brzdě nejde, když to vrazím kousek ke zpátečce tak v poho (jede dobře)
Zpátečka: řadit celkem jde, při vyšších otáčkách skáče

při vyšších otáčkách se někdy ozívá pískavý zvuk odněkud ze zadu...(vědecky podáno-že?)

pročetl jsem 2knihy ke škodárně a nejsem z toho zrovna chytrý

Š 120, rok výroby 1978,vytížená cca 700-1000km týdně :-( někdy méně, za poslední dva roky spojka a převodovka bez oprav a dalších zásahů

uživatel Romik.kahanec = uživatel Cames

Naposledy upravil romik.kahanec dne 7.7.09, 21:21, celkově upraveno 1

3.7.09, 12:33
Profil Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Vem to na sraz...vyskakovací ano ale skákací kvalty to by měla vidět široká veřejnost :lol: :D

Koukni na to nejlehčí- Začni od konzoly řazení, po spoj trubek,táhel v tunelu až ke skříni převodovky...vezmi si na to lampu a koukni skrze střeva vozidla na kostku....jestli je vše o.k. a gumy jsou zdrávy v kleci jatí,nikoliv rozblemcaný olejem :wink:

Tu trojku nechápu,vyskočí odkud,když je zařazená? :)

zpátečka taky skáče? :roll: :sick: :lol: :D mazec...neumim si to představit...vyskakuje,to jo :wink:

Koukni na to řazení...

3.7.09, 23:38

Příspěvek 
skutečně je tomu tak jak píšu .... už jsem z toho zoufalej :-) nikdo neví čím to může být...

ta troječka: když ji zařadím jde vždy lehce, a v polovině případů hned vyskočí ale kvalt tam je stále zařazený

4.7.09, 09:57

Příspěvek 
Zdravím, dnes jsem dodělal výměnu 5q za 4q vše je OK až na jedno, nelze zařadit :D Nejde zařadit žádnej rychl. stupeň, mohlo by to bejt že jsou nadměrné vůle v táhlu řazení co vede od konzoly řazení k převodovce?? Táhlo řazení je pro 5q. škoda 120 rok 1985. Nebo musím vyměnit i konzolu, ale od roku 1985 by to mělo bejt jak pro 5q tak 4q ne???

4.7.09, 13:20

Příspěvek 
Frk píše:
Zdravím, dnes jsem dodělal výměnu 5q za 4q vše je OK až na jedno, nelze zařadit :D Nejde zařadit žádnej rychl. stupeň, mohlo by to bejt že jsou nadměrné vůle v táhlu řazení co vede od konzoly řazení k převodovce?? Táhlo řazení je pro 5q. škoda 120 rok 1985. Nebo musím vyměnit i konzolu, ale od roku 1985 by to mělo bejt jak pro 5q tak 4q ne???

Ete mala poznamka, zaradit lze kdyz se motor netoci, jakmile nastartuju tak pak nezaradim jen s obtizema zpatecku

4.7.09, 13:24

Příspěvek 
Frk píše:
Ete mala poznamka, zaradit lze kdyz se motor netoci, jakmile nastartuju tak pak nezaradim jen s obtizema zpatecku

co spojka? je dobře seřízená?

Octavia 4X4 TURBO Obrázek

4.7.09, 14:30
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Tohle mi dělalo taky po vbastlení suchýho 4q. Je to jen spojkou. Ano člověk si říká že se spojkou se při výměně převodovky nic nedělá, ale na těhlech autech se dějou věci mezi nebem a zemí. :wink: :lol:

EDIT:
Ad ten prapůvodní problém zakladatele tématu, nemůže býti naprasklé to splacatění táhla řazení u konzole? abys to rozpojil musíš sundat (nebo proříznout koberec mezi ručkou a řadičkou) tam je takovej plechovej dekl, kde se spojuje táhlo a kulisa. A kdyžtak rovnou vytáhni ven kulisu, a mrkni jestli tam máš na konci v tom kloubu dole dobrou tu silonovou kuličku, já jí tam třeba neměl vubec.

4.7.09, 14:44
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
URU píše:
Frk píše:

co spojka? je dobře seřízená?

Spojku jsem neseřizoval, musim ete ale juknou jak se to dela :) Nyni bych rekl ze se to bude delat na tom hlavnim prostrednim v uvozovkach sroubu ale nevim na kolik bo jak to seridit :) Nevi nekdo zda se da vymenit v tahlu razeni ten gumovej valecek, zda tam nejsou velke vule a neni to tim....

4.7.09, 15:58

Příspěvek samovolné řazení kvaltu
novinky z provozu:

1)samovolné zařazení rychlosti (asi dvoječka) při jízdě z kopce na volnoběh
2)zvýšená hlučnost motoru s vyšláplou spojkou
3)rychlosti jdou někdy zařadit lehce, jindy ne e

Tak jsem z toho už blázen

5.7.09, 12:36
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]