Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 09:37

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 Teplota katalYzátora? 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Nad výmenou vyfuku som uvažoval len som si myslel,že pokial nieje deravý tak ho nechám.Ondras83 možno niečo na tom asi bude lebo stredný tlmič je najhorúcejší.Horúcejší než kat. Zadná časť je zase v pohode-teplota normálna.Len ide o to kde začať.Lambda,sviečky alebo výfuk.

6.7.09, 21:15
Pspvek Reklama

Příspěvek 
no...jestli máš možnost nějakej starší vejfuk, tak vejfukem, to je takový nejlepší...hlavně nekupuj hned novej, sežeň si starší z vrakecu, nebo místo tlumiče navař trubku

6.7.09, 21:16
Profil ICQ

Příspěvek 
Díki moc za typ.Lambdu aj tak odmeriame a potom asi ten výfuk.Uvidím.

6.7.09, 21:19

Příspěvek 
felicia/favo sa vzdy hreju v mieste tunela. Asi je to dane prudenim vzduchu pod kasnou.
Markantne je to hlavne v lete. Dlhsie jazdy. Robi to aj favo bez katu...
Tym ale nespochybnujem ze je tam nemas nieco zle 8)

7.7.09, 06:30

Příspěvek 
Určite vo velkých horúčavách to nebude studené ale toto je horúce ako keby som prešiel v kuse 400-500km.apritom prejdem len 20.Teplota úplne neprirodzená až mám strach.

7.7.09, 07:26

Příspěvek 
Takže po dlhšom čase sa zdá že problém je vyriešený.Od začiatku augusta sa celý stred prehrieval už extrémne už po 15.km a to pri 20C.Nasledovalo radikálne riešenie.Celý výfuk von a kontrola kat.Ten je v poriadku .Lambda po teste takisto.Na pohľad bol celý výfuk OK.Lenže koncový tlmič bol úplne rozpadnutý.Hrozné niečo čo z toho vypadávalo.Inak pred rozobratím to malo taký traktorový zvuk a aj za jazdy auto sem tam trhlo.Po výmene to vôbec nieje horúce,po prejdení a zahriatí je stred a ručná brzda vlažná.Zaujímavé je že tesne pred rozobratím to malo hovadský výkon.Až som neveril že sedím vo Felícii.Teraz po výmene je to citelne slabšie vo výkone ale inak pohoda.Dakujem vám všetkým za dobré typy a rady ohladom výfuku.Nikdy by ma to nebolo napadlo že výfuk môže mať taký veľký vplyv na celý stredový tunel.Praajem vám všetkým veľa zdaru! a celému foru dalšie úspechy pre neznalých ako ja.

11.8.09, 17:06

Příspěvek 
No a je po radosti. Po krátkom zdanlivom odskúšavaní sa to zdalo dobré no prišla 200km.cesta a som tam kde som začal,teta v ri..i.Teraz fakt neviem čo to môže byť.Takže už je nové všetko.Na vrakovisku som zohnal dobrý a funkčný katalizátor starý bol trochu zanesený,ale len minimálne.Pre spokojnosť svedomia že už to môže zohrievať je katalizátor (aj na radu opravára,že je to kat.)vymenený.Zaujímavé je že sa to hreje vždy inak,ako keby to súviselo zo záťažou auta.Dnes som mal aj príves a to zohrievanie bolo kruté.To treba zažiť.Bez prívesu je to o chlp lepšie.Som z toho jeleň.Vymenené je všetko kat aj komplet výfuk a nič.Po napojení na vag bez závad.Myslel som že mohla odísť lambda.Alebo mohla a počítaču dáva mylné informácie? Je to možné?Dalšia vec na čo myslím ale to už len zo zúfalstva je,že či to náhadou nerobí prevodovka.Minulý rok bola menená spojka a už si myslím či tam nemôže byť problém? Som už v koncoch neviete niekto poradiť? Lambda, prevodovka a spojka môže to robiť problém s brutálnym prehrievaním celého stredu auta?Díki moc. čau.

Ešte na dodatok sviečky sú nové Brisk 3.bodové naj max 2000km.

27.8.09, 21:08

Příspěvek 
K tomuto môjmu problému taký dotaz ked niekto vie poradiť.Mohlo by to robiť potrubie od motora myslím tú rúru čo ide od motora po katalyzátor a je na nej lambda.Napadá ma to len preto lebo od tej rúry je všetko vymenené a výfuk rapoce ako na relly.Bol som už u 4.mechanikov a nikto nevie poradiť.Neviete helfnúť Díkes. čau

2.9.09, 19:45

Příspěvek 
No pokud je tam někde netěsnost před lambdou, tak by ji to mohlo teoreticky oblbovat a pak by bohatá či chudá směs mohla zase zahřívat kat. Ale je to v teoretické rovině. Najdi si někde nájezdy a zjisti, kde to netěsní....podle hluku a foukání.

2.9.09, 20:59

Příspěvek 
Motor ma serioznu teplotu ? Neprehrieva sa ?

Inak ked ti nepomohla vymena fucku tak jedine s tym vyjebat ze budes rozmyslat ako spravit chladenie na rucnu alebo na vyfuck..

Inak kamarat mal utrhnuty vyfuk a uplne bol cely z toho <> jak mu to dobre islo..

2.9.09, 21:04

Příspěvek 
MurphYnko,motor je v pohode teplota je dobrá, ťah je dobrý a spotreba tiež.Už sa z toho zbláznim neviem si rady.Dnes idem k jednému kamošovi mechanikovi a uvidím čo na to povie.To je posledná možnosť a ešte nejaká dobrá duša tu na fóre.

3.9.09, 14:56

Příspěvek 
No takže sme to dobre prešli aby sa to zahrialo.Nebolo to až také horúce ako cez deň,ale bolo to nezvyčajne horúce.Stále je stredný výfuk horúcejší ako samotný kat.No a bomba je,že ani kamarát mechanik je natoľko úprimný,že nevie čo to môže byť.Verdikt je taký a už som sa rozhodol,že nakoľko mám dva katalizátory tak jednému vybúcham črevá a vyskúšame to.Je to vraj najbližšie k možnosti riešenia.Už do toho nemienim vrážať prachy a ten jeden kat na pokus obetujem.Buď ,alebo.Podľa vás mohlo by to pomôcť?

3.9.09, 19:51

Příspěvek 
máš tam ten krycí plech :?: ak ti to vadí, mohol by si ten plech zdvojiť, alebo medzi plech a kasňu dať nejakú izoláciu...

4.9.09, 09:39

Příspěvek 
Tu neide o to že mi vadí niečo čo sa správa v každom aute rovnako a ja chcem niečo extra.Do minulého roku bolo všetko dobré.Vo februári bolo na STK a zhruba od mája sa to začalo srať, ale nie až tak ako tento rok.To prehrievanie je drastické nie po prejdení 800-900 km ale po 20-30km! No a ten plech nad kat. tam je a aj o tej izolácii som uvažoval, len neviem či by to pomohlo ked je stredný výfuk horúcejší ako kat.To prehrievanie ide od konca kat. dozadu.Včera sme to veľmi dobre prezreli.Uvidím aké to bude po vymlátení kat.Pri tomto probléme sú už všetci v koncoch.Ešte možno výmena lambdy ale to je teoretická možnosť,lebo je dobrá ale možno,len sa mi nechce vyhodiť 70-80e za novú sondu a možno to bude rovnaké.Starú nemá nikto tak je to len lotéria.Neviem.

4.9.09, 10:16

Příspěvek 
a ten stredný diel výfucku nemôže byť nejako upchatý :?: ten si neskúšal meniť :?:

4.9.09, 11:21
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další