Autor |
Zpráva |
Capricorn
|
Repase řazení u Fava
Včera jsem se pustil do kompletní repase řazení, protože už se nedalo vydržet jak mi řadička za jízdy drnčela... Vyměnil jsem co šlo včetně celého uložení řadící páky tj. celé sedlo kde byl hlavní problém. Čekal jsem největší problémy při výměně sedla, ale vůbec žádné nebyly vlastně to bylo to nejlehčí... je to jen prachovka vespod, výstelka se dvěma pryžovými kroužky po obvodu a přítlačný plastový kroužek plus segrovka nahoře... celé uložení jsem při montáži promazal silikonovou vazelínou na brzdové čepy (kvůli tomu aby klasická vazelína nenarušila pryžové prvky) a je to naprostá paráda a neskutečná změna k lepšímu. Jediné co mi zhatilo plány je pružný kolík táhla řazení který nešel ven... Takže jsem demontoval konzolu řazení ve které je řadící páka uložená ale táhlo řazení ne. Zase tak moc mě to štvát nemusí protože v něm žádná vůle není, ale říkám si když už všechno tak všechno. U mě je ještě ten problém že nějaký inteligent tam cosi zalomil asi vrták. Tak se chci zeptat nemáte někdo nějaký osvědčený fígl jak dostat ten pružný kolík ven?
Jen mimochodem jsem při tom měnil i silentbolky ramen a když jsem zkusil při upnutém ramenu ve svěráku do starého předního silentbloku vrazit šroubovák a zalomcovat sním tak to byl rozdíl jako prase oproti novému kde se skoro nehnul kdežto u starého ta navulkanizovaná ocelová průchodka šla až skoro k objímce ramene. Při představě jak to tam vypadalo hlavně v zatáčkách je mi až blbě
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
15.7.09, 15:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
no pruzne koliky vytahuju pomoci rozrezaneho vrtaku (at mam jen drik) a sikovky... lehka robota jinak se prodavaji takove male stahovačky
|
15.7.09, 18:10 |
|
|
michalkatka
|
trady píše: no pruzne koliky vytahuju pomoci rozrezaneho vrtaku (at mam jen drik) a sikovky... lehka robota jinak se prodavaji takove male stahovačky
mal si nás s kwikom vidieť ako sme to na Felde vyberali, taký nastavec s goly, nejaký torx, alebo imbus, odhadom 5ka, ja som ležal pod autom zo spodu som tiahlo zaprel heverom a od spodu držal ten nastavec na tom 2x predĺženie s veľkej goly a kwiko to zhora vyrážal, povolil...
ja mám ja to urobený taký vyrážak s piestnice podpery na kufor, a dôležité je si to tiahlo zaprieť, ja to robím od spodu a vyrážam to zhora smerom dole...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
15.7.09, 19:31 |
|
|
Ondras83
|
já si prostě vemu 8mičku majzlik, kladivo a jebu do toho zespodu...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
17.7.09, 19:14 |
|
|
michalkatka
|
Ondras83 píše: já si prostě vemu 8mičku majzlik, kladivo a jebu do toho zespodu...
chudák prevodovka
|
18.7.09, 06:42 |
|
|
kwiko
|
michalkatka píše: Ondras83 píše: já si prostě vemu 8mičku majzlik, kladivo a jebu do toho zespodu... chudák prevodovka
Ved majitel sa potesi novej prevodovke...
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
18.7.09, 08:23 |
|
|
Ondras83
|
michalkatka píše: Ondras83 píše: já si prostě vemu 8mičku majzlik, kladivo a jebu do toho zespodu... chudák prevodovka
proč?...nahoru vrazíš speš na to dělanej dřevěnej klín, kterej se zapře o ten hliníkovej pupek na tu druhou tyč od řazení
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
18.7.09, 11:17 |
|
|
michalkatka
|
Ondras83 píše: michalkatka píše: Ondras83 píše: já si prostě vemu 8mičku majzlik, kladivo a jebu do toho zespodu... chudák prevodovka proč?...nahoru vrazíš speš na to dělanej dřevěnej klín, kterej se zapře o ten hliníkovej pupek na tu druhou tyč od řazení
tak podávaj celú informáciu naraz, nie takto po kúskoch....
|
18.7.09, 11:20 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
som sa na to vrhol dnes aj ja (kvazi)
snazil som sa rozpitavat staru kulisu na vyhodenie a 2 veci mi robia problem:
1-ako nedestruktivne dat dole spodnu manzetu?
2-ako vybrat saltrpaku aj s tym plastovym lozkom von? zdola nedie, zhora sa zasekne treba to cele vyberat dohora ci dodola?
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
20.7.09, 22:24 |
|
|
Capricorn
|
Musíš horem... spodem to nepůjde... Navrchu máš pojistný kroužek a ten musíš dát pryč aby jsi to sedlo rozdělal.
|
20.7.09, 22:34 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Capricorn píše: Musíš horem... spodem to nepůjde... Navrchu máš pojistný kroužek a ten musíš dát pryč aby jsi to sedlo rozdělal.
no kruzok (s dvomi dierkami) som dal prec, aj pryzovy, ale aj tak sa tam to sedlo zasekne v nejakej drazke
edit: andrt pravi toto:
http://img22.imageshack.us/i/55022626.jpg/
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
20.7.09, 22:39 |
|
|
Capricorn
|
Tak drážka je tam jen navrchu pro ten pojistný kroužek... Mě to šlo dobře... vyhodil jsem pojistný kroužek... a pak vytáhl řadící páku horem i s uložením. Nic jiného než ten pojistný kroužek tam není co by mělo bránit... možná jen sedlo (výstelka) se ti tam vždycky vzpříčí ...zkoušel jsi zabrat? Jinak doporučuju dát vše nové.
|
20.7.09, 22:44 |
|
|
Capricorn
|
Koukám na popis a já ten pryžový kroužek stříhat nemusel... Jinak tou manžetou se myslí ta vrchní ne ta spodní prachovka.
|
20.7.09, 22:49 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Capricorn píše: Tak drážka je tam jen navrchu pro ten pojistný kroužek... Mě to šlo dobře... vyhodil jsem pojistný kroužek... a pak vytáhl řadící páku horem i s uložením. Nic jiného než ten pojistný kroužek tam není co by mělo bránit... možná jen sedlo (výstelka) se ti tam vždycky vzpříčí ...zkoušel jsi zabrat? Jinak doporučuju dát vše nové.
mam to sedlo, na tyci som uz vymenil vsetky biele plastove valceky a skrutky cize este manzeta mi chyba a mam vsetko
proste sa mi to tam hore zasekne v drazke o sedlo a nechce hore, ked to budem silit tak to sedlo asi praskne (aj ked je to jedno, nerad by som to dosiahol )
|
20.7.09, 22:50 |
|
|
Capricorn
|
Já s tím problém neměl... a stejně je to sedlo už nejspíš vyběhané takže musel bys dát nové tak jako tak. Vždyť stojí jen cca 50 Kč.
|
20.7.09, 22:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|