Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.11.24, 12:28

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 emise vs. auto bez KATu 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Kristensen píše:
cyz píše:
v garáži nežiju ale prostě nemám rád auta ze kterých se valí mrak dýmu a smrdí to ještě půl km za autem

Tak mraku dýmu se bát nemusíš pokud máš motor jako takovej v pořádku

No asi tak. Viděl jsi snad i u karburátorového Fava bez katu že by pokud má motor v dobré kondici se z něj valil dým a že by nějak výrazně smrděl? Tohle je otázka čistě motoru který už to má za sebou a ne katalyzátoru který snižuje emise CO a HC o takovou hodnotu kterou ty frňákem nikdy nepoznáš. :D

25.7.09, 16:36
Pspvek Reklama

Příspěvek 
tam ide o to, ze u karburatorov je zmes iba cca s lambda 1. vacsinou je mierne bohatsia, takze ten prebytok zmesi z vyfuku intenzivne zapacha.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

25.7.09, 16:54
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
ventYl píše:
tam ide o to, ze u karburatorov je zmes iba cca s lambda 1. vacsinou je mierne bohatsia, takze ten prebytok zmesi z vyfuku intenzivne zapacha.

I prd... Pokud nejedeš neustále na plné zatížení (což pochybuju) pak má směs u karburátoru při částečné zátěži cca lambda = 1,15 - 1,2 což je výrazně chudá směs (nadbytek vzduchu). Proto máš u rozdělovače podtlakovou regulaci (zvýšení předstihu v oblasti částečného zatížení kvůli chudé směsi) a proto co možná nejnižší emise a spotřeba právě při režimu částečné zátěže. Pokud nějakéj trotl má vyčochtanej SEDR v kombinaci s motorem před smrtí pak se není čemu divit že mu to páchne. :wink:

25.7.09, 17:18

Příspěvek 
Já jsem byl v květnu na EM a STK. Tedy jeden chlápek mi to dělal. Prý můj kat už to taky vzdal. Jsem si všiml, že auto je s ním nějaké líné. No ale když u emisí přimhouřili oko a poštelovali, tak to prošlo. Ten chlápek ze servisu mi říkal, že BMM udělají emise i bez katu, sice na hraně, ale udělají. Na to v jakém stavu mám motor já, tak není problém. :oops: Teď jezdím bez katu uplně, sice to dělá kravál, protože nemám i prostřední tlumič, ale táhne to jak ďas. Smrdí to asi jako škodovky ředy 105-130, na benzín i LPG. S tím vymláceným katem to nesmrdí skoro vůbec na benzín a na LPG jako by šel z výfuku jen vzduch. Jo LPG má své výhody.

26.7.09, 09:34

Příspěvek 
Jednou jsem se ptal v obchodě s výfuky v Ostravě, kolik asi stojí kat na fáva BMM. Origo prý nejméně 7500,- kč. Pak je replika originálního katu, prý stejný ale od jiné firmy. Ten stojí asi kolem 2500,- kč. Asi nějaký polák nebo turek. Nějaký universál stojí asi 1700,- kč, ale s tím je dost práce. Ten chlápek mi ho ukazoval, prý pasuje na všechny fáčka, feldy apod., jenže se musí převařit příruby. Je ukončen jen kousky trubek, čili úprava nutná.

26.7.09, 09:40

Příspěvek 
werty píše:
ventYl píše:

I prd... Pokud nejedeš neustále na plné zatížení (což pochybuju) pak má směs u karburátoru při částečné zátěži cca lambda = 1,15 - 1,2 což je výrazně chudá směs (nadbytek vzduchu). Proto máš u rozdělovače podtlakovou regulaci (zvýšení předstihu v oblasti částečného zatížení kvůli chudé směsi) a proto co možná nejnižší emise a spotřeba právě při režimu částečné zátěže. Pokud nějakéj trotl má vyčochtanej SEDR v kombinaci s motorem před smrtí pak se není čemu divit že mu to páchne. :wink:

finta X je v tom, ze po meste vacsinou jazdis v rezime plneho zatazenia, alebo blizko k nemu, aby si sa vedel pohnut z krizovatky a neblokoval tych za tebou. tam uz bohatsia zmes byt kludne moze.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

26.7.09, 10:04
Profil Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2