Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 09:54

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1957 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 131  Další
 gokralik - Škoda Favorit 135L '92 LPG 
Autor Zpráva

Příspěvek 
gokralik píše:
Taky jsem zase snížil předstih kvůli spotřebě. Jelo to sice pěkně, včera z Katowic 3 lidi + taška věcí - 110 km/h do docela prudkého kopce a nezpomaloval. To jsem sám čuměl. Ale přecijenom mi jde více o spotřebu. Takže tam je 7° a uvidím co se bude dít.

Ctu dobre, ze snizil?
Kde se to vzalo, ze se snizuje predstih, aby to min zralo? :shock:

Whoever lays hands upon me to govern me, is an usurper, a tyrant and I declare him my enemy!

3.9.09, 19:24
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Ondras83 píše:
převodovka...

Ach jo...znova investovat se mi nechce. :roll:

3.9.09, 20:07

Příspěvek 
bitmap píše:
Ctu dobre, ze snizil?
Kde se to vzalo, ze se snizuje predstih, aby to min zralo? :shock:

Se to vzalo tak, že dokud jsem měl předstih seřízen tak jako kdysi, žralo to kolem 8,5l max. Pak jsem si někde přečetl, že na plyn by měl být předstih vyšší, tak jsem naladil 12° a pod 9,5l se nedostanu.

3.9.09, 20:08

Příspěvek 
Ach tak, nizky k.p. a provoz prdy, to mi uniklo.
Potom odvolavam, co jsem odvolal, slibuji, co jsem slibil a tvarim se, ze jsem nic nenapsal :D

Whoever lays hands upon me to govern me, is an usurper, a tyrant and I declare him my enemy!

3.9.09, 21:49

Příspěvek 
No proto. :lol:

Sám tomu moc nerozumím a zkušeností nemám moc. Radši ani do motoru moc nerýpu dokud jezdí tak jak má.

3.9.09, 21:52

Příspěvek 
ser na to, jinou nekupuj, kup do toho lubrifilm metal, já sem takhle jednu rozhejbal...sice fáčko už nejezdí, ale ta převodovka staví lesy ve služebním formanu a to bys viděl, jak dostává pokouřit...funguje ale pořád dobře :wink:

unás ten lubrifilm stojí 180kč :)

4.9.09, 13:13
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak díky za tip. Snad to pomůže. Z popisku toho Lubrifilmu to vypadá, že ho tam naleju a budu mít nové auto. :lol:

Mimochodem teď tam vždycky v garáži nechám zařazenou dvojku nebo zpátečku a buď je to tím, nebo tím chladným počasím, ale zase mi to připadá lepší. Zařadit už jde úplně lehce, ale to vyřazení mě sere. Možná se to časem rohýbe úplně. :|

4.9.09, 15:50

Příspěvek 
Nevim, nevim. Ale jestli ve stojicim aute nechas zarazeny kvalt?... je uplne jedno, nema to na nic vliv, chladnejsi pocasi?... pochybuji :? . Spis si myslim ze jen zatuhnuly prevody jak to dlouho stalo :wink: . Ale to se mi taky nezda. Hold ta prevodovka ma uz asi neco za sebou, nemuzes od toho cekat zazraky je to prece jen auto stare 17 let. :(

No a to slysim tedy poprve ze se predstihem da nastavovat spotreba motoru :shock: . Jestli to jezdilo dobre necukalo a auto tahlo, tak bych to toho nerypal :wink: . Nemas nahodou prilis bohatou smes? Chlap na emisich neco rikal ze mas zvysene emise na plyn nebo tak neco, spis bych pricinu vysoke spotreby hledal tam, ne?.

4.9.09, 16:10

Příspěvek 
Johnny píše:
Nevim, nevim. Ale jestli ve stojicim aute nechas zarazeny kvalt?... je uplne jedno, nema to na nic vliv, chladnejsi pocasi?... pochybuji :? . Spis si myslim ze jen zatuhnuly prevody jak to dlouho stalo :wink: . Ale to se mi taky nezda. Hold ta prevodovka ma uz asi neco za sebou, nemuzes od toho cekat zazraky je to prece jen auto stare 17 let. :(

Ten kvat tam nechávám, protože takhle je tyč řazení zasunutá do převodovky a třeba tamní olej rozpouští nějaké sračky, kvůli kterým to jde tak těžko. Je to čistá teorie, třeba je to blbost. Chladnější počasí by mohlo některým věcem pomoc, viz teplotní roztažnost, ale je to spíš taky jen v teorii mého uvažování. Jasně, ta převodovka už má svoje a taky si něco užila, tak se buď vzpamatuje, proleju to Lubrfilmem a nebo jí dám sbohem a šáteček. :)

Johnny píše:
No a to slysim tedy poprve ze se predstihem da nastavovat spotreba motoru :shock: . Jestli to jezdilo dobre necukalo a auto tahlo, tak bych to toho nerypal :wink: .

Tak přímo spotřebu tím asi nenastavuješ, ale když jsem ten předstih zvedl, jelo to o trochu líp. Auto šlo ochotněji do otáček a to mělo asi vliv i na spotřebu. Tak já jsem tehdy jednou s tím předstihem laboroval, ale už mě takové věci přešly.

4.9.09, 16:17

Příspěvek 
Už mě potřetí nasral náhon tachometru. Ještě jednou a půjdu koupit nový. Ten čtyřhran vždycky vylítá v té kostičce kruh a tachometr se skácí na nulu. Co půl roku ho musím pobít kladivem. No ještě, že to není nijak strašná práce.

Jiné novinky nemám. Ještě blbne trochu plyn, musím ho konečně seštelovat pořádně a musím předělat kabeláž k rádiu. Ta čokoláda se tam fakt nehodí. Už jsem si koupil svorkovnice.

14.9.09, 17:14

Příspěvek 
tacho lanko by som ti kľudne daroval, ale vybije to na prevodovke, alebo na budíkoch :?:

nemáš tam niekde moc veľký ohyb :?: potom sa to lnko ťažko točí a preto sa to môže stať, aj keď osobne si myslím že by nemalo :idea:

15.9.09, 08:37

Příspěvek 
Je to vybité na převodovce. Jak říkám, tam je to už celé pomlácené, takže to změklo a občas to vypadne. Možná půjde koupit jen to plastové kolečko se čtyřhranem za pár korun.

15.9.09, 09:01

Příspěvek 
gokralik píše:
Je to vybité na převodovce. Jak říkám, tam je to už celé pomlácené, takže to změklo a občas to vypadne. Možná půjde koupit jen to plastové kolečko se čtyřhranem za pár korun.

Určitě to jde koupit v každé pořádné mototechně na škodofky..

15.9.09, 19:31

Příspěvek 
V to doufám. :wink: V Ostravě nebo v Karviné mají ještě originální zásoby. Vždycky tam rád nakupuji. :P

Mimochodem konečně jsem předělal kableáž u rádia. Místo příšerné čokolády jsem tam dal normální svorkovnici. Nakonec jsem zprovoznil i druhý reproduktor. V tom sundávání tapecu jsem už úplný profík.

15.9.09, 19:52

Příspěvek 
Aby řeč nestála...
Obrázek

19.9.09, 08:33
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 1957 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 131  Další