Tak jsem připájel uhlíky do startéru z Feldy...
Autor |
Zpráva |
Nepér
|
Sadra17 píše: nebylo by lepší za pár korun koupit nový ? No já nevim, za dva litry?
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
21.9.09, 07:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
21.9.09, 08:42 |
|
|
Nepér
|
Vím kolik stojí uhlík, když jsem je kupoval.
|
21.9.09, 09:26 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
no tak proč je letuješ
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
21.9.09, 14:45 |
|
|
Nepér
|
Už to Sádro nehul a přečti si to od začátku, kdybych měl čím to nabodovat, tak to tam bodnu, jenže on ten startér má asi i jinej problém, když se tolik hřeje a je tak slabej, teda jestli to není baterkou zkusím až za dvě hodiny doma, až tam vrátím startér z favorita.
|
21.9.09, 14:54 |
|
|
Ondras83
|
feldí startér točí o hodně rychlejc než favorit, tzn že má těžší převod, proto na to musí bejt víc síly a proto se hřeje...s feldím startérem fáčko v zimě po tejdnu stání na veřejnym prakovišti pod sněhem chytlo na drc..sjeli sem od chaty na lyžích a šel....s favoritím startérem to trvá dýl
mno a feldí má lepší zvuk
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
21.9.09, 15:40 |
|
|
Nepér
|
Takže, je to jednoznačně startér, sice to ani nijak extra nedobíjí, ale to nechme stranou...
Startér felicia: přijedu domu, zastavím motor, na akumulátor připojím voltmetr se záznamem minimální hodnoty, odpojím zapalování a točím motorem, dvě otáčky a zastavilo se to, minimum na akumulátoru 8,7V.
Startér favorit: vyndám startér z feldy (znáte ten vtip se slonem, žirafou a ledničkou?), dám tam startér z favorita, opět voltmetr, opět bez zapalování, točím, nechám to běžet asi 5s, zaznamenané minimum napětí 9,1V a točí vesele dál, ani jsem to předtím moc nenabíjel.
Závěr: ten můj startér z feldy je nějakej vadnej.
BTW, zase jsem zkoušel couvat do kopce a s fávostartérem bez problémů...
Jdu ten feldí rozebrat. (asi už počtvrtý).
|
21.9.09, 17:00 |
|
|
Nepér
|
Takže se to připeklo, jeden z uhlíků je nepohyblivý... otázkou je proč? Proč se to tak hřeje? Proč jiný startér, kde jsem to kamarádovi taky připájel, funguje bez problémů? Je problém ve statorových cívkách, v rotoru, nebo v uhlících samotných? Když koupím nové to vinutí, včetně držáku a nabodovaných uhlíků, nebude to stejné a nebudu muset koupit i ten rotor?
|
21.9.09, 17:35 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
až najdu křišťálovou kouli, tak ti to řeknu, podle mě je to prostě zničený a má smysl to tak akorát hodit do popelnice, nebo odmotat měď a doné
st do sběru
|
21.9.09, 17:47 |
|
|
Nepér
|
Tak já nevim, všechny mechanický věci vypadaj ok...
|
21.9.09, 18:29 |
|
|
michalkatka
|
Nepér píše: Tak já nevim, všechny mechanický věci vypadaj ok...
problémy bývajú často v rotoroch, aj keď ho meriaš, javí sa ok, ale v zátaži sa "prejaví"...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
21.9.09, 18:32 |
|
|
Nepér
|
Hm, tak já na to kašlu a tyhle věci asi budu kupovat nový, nebo nevim... když to BMW je ale drahý
|
21.9.09, 18:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|