Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 22:51

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 Zapalovací VN kabely 
Autor Zpráva
rejpal

Příspěvek Zapalovací VN kabely
Mám dojem, že už se to tu probíralo, ale nedaří se mi to najít. Kdyžtak nahoďte odkaz...

Mám podezření na špatné zapalovací kabely, takže chci zkusit nové. Rád bych je vyrobil sám (chci si doladit délku přesně apod.), takže mám pár dotazů:

V 742 má být odporový kabel (nemýlím-li se), dá se sehnat? Dá se sehnat kabel s nižším odporem? Dají se sehnat koncovky? Je rozdíl mezi užovkovými a eMkovými (resp. jinými) koncovkami? Jakým způsobem se koncovky na kabel montují?

9.10.09, 16:43
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Ignorant pravidel

Příspěvek Re: Zapalovací VN kabely
fatal píše:
Mám dojem, že už se to tu probíralo, ale nedaří se mi to najít. Kdyžtak nahoďte odkaz...

Mám podezření na špatné zapalovací kabely, takže chci zkusit nové. Rád bych je vyrobil sám (chci si doladit délku přesně apod.), takže mám pár dotazů:

V 742 má být odporový kabel (nemýlím-li se), dá se sehnat? Dá se sehnat kabel s nižším odporem? Dají se sehnat koncovky? Je rozdíl mezi užovkovými a eMkovými (resp. jinými) koncovkami? Jakým způsobem se koncovky na kabel montují?

vetsina starych koncovek se sroubovala mela vevnitr maly sroubek podobny vrutu do dreva

mozna by se dali koncovky sehnat

rozdikl mezi eMkem a Uzovkou mozna jenom v tom ze eMka meli na svickach ty rozsirovaci kloboucky a uzovky nee- ale timhle si nejsem jistej

9.10.09, 16:45
Senior TW team

Příspěvek 
koncovky sezen stary (obcas je i prodavaj) a kabel se take da kouopit :-)

Když se zblázníte do řady 742 není cesty zpět - zbývá vyřešit jen otázku - kdy konečně dostanu rozum?

9.10.09, 17:38
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
další pojízdná rušička :sick:

9.10.09, 17:52
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek 
Sadra17 píše:

Mohl bys to trochu rozvést? Co se ti nelíbí?

9.10.09, 18:29

Příspěvek 
já taky jezdim s měděnějma kabelema... dělal jsem si je podle původních, koncovky jsem použil z nich a neni s nima sebemenší problem.... a jestli něco někomu rušim je mi absolutně jedno :D :D

9.10.09, 20:30
Profil ICQ

Příspěvek 
hlavně je dobrý vzít si měřák a všechny starý koncovky přemeřit aby měli všechny stejnej odpor... některý jsou 1kOhm a jiný zase 5kOhm, tak je dobrý dát všechny stejný a hlavně prohlídnout a jestli v nich ten odpor nechrastí, pak jsou vyhřátý a na vyhození.

9.10.09, 20:34
Profil ICQ
Ignorant pravidel

Příspěvek 
ppavel píše:
já taky jezdim s měděnějma kabelema... dělal jsem si je podle původních, koncovky jsem použil z nich a neni s nima sebemenší problem.... a jestli něco někomu rušim je mi absolutně jedno :D :D

med je nejlepsi, nesnasel sem levne kabely z uhlikovych vlaken ktere sem musel znova cvakat aby fungovaly nebo je 2 - 4x reklamovat

9.10.09, 20:35
rejpal

Příspěvek 
Díky za rady. Koncovky neměli, vzal jsem pro zkoušku sadu na 120. A vypadá to, že z toho asi použiju jen koncovky... :roll:

Je normální, že má každý kabel jiný odpor? Nejen jiný podle délky, ale třeba kabel na 3. válec má 10k, a kabel na 4. válec (přestože je delší jen o kousek) má 50k. Že má kabel na 2. válec 30k a 1. 10k už se ani nedivím...

Výrobce Tesla Blatná... Že já koupil zrovna ty zmetky, které tu někdo nedávno nedoporučoval? :roll:

10.10.09, 11:42
Mistr mechanik

Příspěvek 
Ty černý viď? :) Ty mám taky. V regálu. :D A do auta dám, až je koupim, ty modré. Ale možná mám doma origo kabely z oužy, s šroubovacíma oběma koncovkama...

10.10.09, 13:09

Příspěvek 
Černé kabely TESLA jsou pěkný šmejd.

Nejstarší 742 používaly zelené kabely převzaté ze Š100/110, ty byly odporové s nesundavatelnými odporovými koncovkami, ale často se jim propalovalo uhlíkové jádro. Potom si nejsem jist, jestli už rovnou přešli na černé odporové kabely s odporovými sundavacími koncovkami nebo byla ještě etapa červených Cu kabelů se sundavacími koncovkami. Každopádně ty černé kabely byly pak až do konce výroby 742.

Já jsem jezdil jak Cu kabely s odporovými koncovkami, Cu kabely bez odporových koncovek, černé novodobé TESLA kabely a teď modré TESLA kabely, nejlepší možnost vidím buď Cu kabely s odporovými koncovkami nebo ty modré novodobé, ale ty k užovce moc dobově nejdou :wink:

Odpory kabelů by měly být přímo úměrné délce, pokud tomu tak není, kabely jsou šmejd.

Cu VN kabel v metráži a nové odporové koncovky v Plzni nebýval žádný problém sehnat.

10.10.09, 18:57
rejpal

Příspěvek 
Carlos píše:
Ty černý viď? :)

Jo. To budou ony. Origo káble tam mám nyní, ale možná už to mají za sebou.

Šemik píše:
Černé kabely TESLA jsou pěkný šmejd....

Díky za potvrzení a info, holt není Tesla jako Tesla. Teď uvažuju, zda jim to tam půjdu omlátit o pult, nebo to použiju na koncovky.
:roll: Komické je, že když jsem si vyžádal doklad, říkala prodavačka, že to nemůže být špatné. :?

Dobové kable mít nemusím, alespoň ne teď, mám otuzený eMkový motor, tak co. 8)

10.10.09, 19:35
Mistr mechanik

Příspěvek 
fatal píše:
Sadra17 píše:

Mohl bys to trochu rozvést? Co se ti nelíbí?

mě třeba se nelíbí že vyhdou dráž jak hotové miloš

10.10.09, 20:03
rejpal

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
mě třeba se nelíbí že vyhdou dráž jak hotové miloš

To jo, ale vidíš, jak jsem s těmi levnými hotovými dopadl. :wink:

10.10.09, 21:22

Příspěvek 
To jsem si taky takhle koupil nové černé Tesla kabely na Fáčko... jednou jsem je nasadil na svíčky a když jsem je chtěl sundat zůstala mi koncovka u kabelu pro 4 válec na svíčce. Nehledě na to že ani v originálním víčku rozdělovače ty kabely moc dobře nedržely. Zajímavé ovšem je že staré původní černé kabely co tam byly z výroby jsou pořád bez problému s ukázkovými hodnotami odporů a koncovky drží jako víra... takže tam mám prozatím ty staré a uvidím které tam pak dám... možná Champion nebo Bosch.

11.10.09, 12:58
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další