Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 26.11.24, 10:44

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Radici paka Forman 
Autor Zpráva

Příspěvek Radici paka Forman
Zdar lidi,
cim to je ze mi u Formana jakoby chrasti radici paka (jako kdyz do ty samotny tycky nasypete kaminky :-)) Razeni jde lehce, vymeni jsem ten sroub + takovy ty dve silonovy pouzdyrka co je prisroubovana samotna paka a tahlo k prevodovce. Nepatrna vule je ted prave jen nekde v tom kulovym kloubu co je skovanej pod manzetou. Vsechno jsem to prolil olejem ale je to furt stejny. Drive kdyz byly vybehany ty sylonovy pouzdra a byla tam vule tak to nedelalo. Nevite teda nekdo co je jeste potreba vymenit?

Dik M.

2.2.07, 13:56
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
to bude asi ta guma, jak vní drží ta tyč pod autem aby naspadla na zem, za řadící tyčí, je vychozená a má vůli kup novou dva šroubky a je to miloš

2.2.07, 21:47

Příspěvek Re: Radici paka Forman
U převodovky je takový jako kříž na táhlu který má ty kříže mezisebou zanýtovaný a často se stane že ty nýty sou vymačkaný a pak to dělá takový bordel.Ať ti nekdo hejbe řadičkou a ty si vlez pod auto a uvidíš.Jinak sem to vždy opravil tím že sem to odvrtal a dal zkrz šroub s kontra matkou a utáhl sem to. :D

3.2.07, 11:51
Profil ICQ

Příspěvek 
Diky za rady, tu gumu co je vzadu jsem vymenil (byla pekne vytahana :-)). Zkontroloval jsem i vule v tom spojeni s prevodovkou, tam je to OK. Opravdu je vule nekde primo u ty radici paky, protoze kdyz ji zespodu chytnu tak je to cejtit ze je to nekde pod tou manzetou. Mel jste to nekdo nekdy rozdelany? Co tam je co by se dalo vymenit ?? Jinak radit jde opravdu dobre, ta vule je fakt minimalni a je to neprijemny jen tim zvukem. Jo a dela to jen na 3ku a 4ku. Kdyz je zarazeno neco do strany tak je klid...

Dik M.

5.2.07, 10:06

Příspěvek 
khko píše:
Diky za rady, tu gumu co je vzadu jsem vymenil (byla pekne vytahana :-)). Zkontroloval jsem i vule v tom spojeni s prevodovkou, tam je to OK. Opravdu je vule nekde primo u ty radici paky, protoze kdyz ji zespodu chytnu tak je to cejtit ze je to nekde pod tou manzetou. Mel jste to nekdo nekdy rozdelany? Co tam je co by se dalo vymenit ?? Jinak radit jde opravdu dobre, ta vule je fakt minimalni a je to neprijemny jen tim zvukem. Jo a dela to jen na 3ku a 4ku. Kdyz je zarazeno neco do strany tak je klid...

Dik M.

No, nevim, jak je to u Fáva, ale na Å jsem měl podobný problém - byla (je) vůle v kulovém kloubu, co je na řadicí páce pod tou manžetou.
Taky mi to po výměně silentbloku (kloubu táhla řazení) začlo drnčet na 3ku a 4ku (na ostatní rychlosti to předepíná vratná pružina, tak to nedrnčí). Fór je v tom, že dokud byla vůle v táhle, tak ta vůle pohltila vibrace převodovky a po výměně kloubu táhla se tyto vibrace přenášejí na řadicí páku.
Takže možnosti jsou dvě: buď tam zase udělat vůli na táhle :lol: , nebo odstranit tu vůli v tom kulovém kloubu.
U 742 to tam drží hliníkový klobouček, který se vychodí...
Mně pomohlo tento klobouček trochu upravit (snížit) tak, aby tam ta vůle nebyla...
...a je po drnčení :)

Ale nevim, jak u 781 :(

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

5.2.07, 10:36
Profil ICQ

Příspěvek 
Jo to je presne ono :-) Clovek vymeni jednu vec a hned muze menit dalsi. Tak az bude trosko vic teplo tak to rozdelam.

Uz jste to mel nekdo rozdelany? Aby to na me neskocilo a ja to pak nedal dohromady :-)

Dik M.

5.2.07, 11:39
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]