Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 00:37

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 58 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
 Policie vs. cyklisté 
Autor Zpráva
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
jj mimo pozemní komunikace si jezdi jak chceš jak se tam dostaneš je věc druhá :wink:

12.10.09, 05:25
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Ak si dám 2-3 pivá nemôžem už ísť na bicykli ale tlačit bicykel môžem - nie je to jedno? Kde sú tie zlaté časi keď sa chodilo do krčmi na bicykli a policia (STB) nato nepovedala cyklkistom nič, popripade len dohovarali.

12.10.09, 08:50
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek 
Tild píše:
Kde sú tie zlaté časi...

Sů asi tam, kde jsou i ty časy, kdy byl provoz na cestách desetkrát menší, kdy nebyl za volantem každý šašek hrající si na závodníka...

12.10.09, 09:19
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Tild píše:
Ak si dám 2-3 pivá nemôžem už ísť na bicykli ale tlačit bicykel môžem - nie je to jedno? Kde sú tie zlaté časi keď sa chodilo do krčmi na bicykli a policia (STB) nato nepovedala cyklkistom nič, popripade len dohovarali.

zahazovali ventilky ... :lol:

12.10.09, 14:22
Profil ICQ

Příspěvek 
Myslím, že v případě alkoholu se nemá cenu bavit o nějakých předpisech nebo zákonech. IMO nejdůležitější je přece zodpovědnost každého z nás! Na cyklostezku, kde se pohybují ostatní cyklisté, udělá ožraté hovado dost paseku, takže společnými silami odklidit :D . Znám v podstatě nepoužívanou pozemní komunikaci, která vede skrz lesy. Tudy jezdí asi se čtyřmi(až šesti) pivy domů místní hajnej kolem druhé v noci. Šanci, že tam potká auto je sice nenulová, ale mizivá (ač to tedy není proti logice, je to proti předpisům). A co když jede po "nepozemní" komunikaci? Je to dobře, když kličkuje metrákový ožrala mezi lidmi (nebo třeba děckama) na lesní cestě z kopce, kde to má povoleno?
Ožralý cyklista (stejně jako neosvětlený) sice logicky způsobí menší škodu než za volantem, ale.. vemte si zmatkaře řidiče, uvidí cyklistu na poslední chvíli/nečekaně změní směr do vozovky, strhne volant do protisměru, který není volný a průser (málokdo z nás má reflex nebo jak to nazvat, že raději srazí cyklistu/chodce/kočárek, než se čelně srazí s "neživým" autem).
Za sebe musím říct, že bych za volant "pod vlivem" (řídítka) nesedl, protože pokud by se něco stalo, navždy bych se sám sebe musel ptát: kdybych neměl v sobě ty dvě piva(dosaďte libovolné množství alkoholu), vyhnul bych se nehodě? Zareagoval bych dříve, stačilo by to? A jelikož vím, že pod vlivem se ztrácí soudnost a zodpovědnost, tak si neberu ani klíče od auta, když budu pít. Pro mě je tohle mnohem důležitější než to, že je alkohol za volantem zakázaný nebo kolik je za to bodů. Myslete u toho hlavou :wink:

Facebook mi nevadí, bo mě zatím nikdo neprudí s tím, že na něm nejsem

14.10.09, 19:43

Příspěvek 
IceBear píše:
Myslím, že v případě alkoholu se nemá cenu bavit o nějakých předpisech nebo zákonech. IMO nejdůležitější je přece zodpovědnost každého z nás!

Tohle bych tady radsi vubec nevytahoval ;)

Jednou mas na neco predpis, tak ho holt musis dodrzovat a nepremyslet nad tim, jestli je to hovadina nebo ne. To je mantra slusnych, zakonudbalych obcanu a kdo tvrdi neco jineho, je velmi hbite ocejchovan nejakym peknym titulem, jichz cesky jazyk nabizi prehrsel.

Whoever lays hands upon me to govern me, is an usurper, a tyrant and I declare him my enemy!

14.10.09, 19:51
Mistr mechanik

Příspěvek 
IceBear píše:
Myslím, že v případě alkoholu se nemá cenu bavit o nějakých předpisech nebo zákonech. IMO nejdůležitější je přece zodpovědnost každého z nás! Na cyklostezku, kde se pohybují ostatní cyklisté, udělá ožraté hovado dost paseku, takže společnými silami odklidit :D . Znám v podstatě nepoužívanou pozemní komunikaci, která vede skrz lesy. Tudy jezdí asi se čtyřmi(až šesti) pivy domů místní hajnej kolem druhé v noci. Šanci, že tam potká auto je sice nenulová, ale mizivá (ač to tedy není proti logice, je to proti předpisům). A co když jede po "nepozemní" komunikaci? Je to dobře, když kličkuje metrákový ožrala mezi lidmi (nebo třeba děckama) na lesní cestě z kopce, kde to má povoleno?
Ožralý cyklista (stejně jako neosvětlený) sice logicky způsobí menší škodu než za volantem, ale.. vemte si zmatkaře řidiče, uvidí cyklistu na poslední chvíli/nečekaně změní směr do vozovky, strhne volant do protisměru, který není volný a průser (málokdo z nás má reflex nebo jak to nazvat, že raději srazí cyklistu/chodce/kočárek, než se čelně srazí s "neživým" autem).
Za sebe musím říct, že bych za volant "pod vlivem" (řídítka) nesedl, protože pokud by se něco stalo, navždy bych se sám sebe musel ptát: kdybych neměl v sobě ty dvě piva(dosaďte libovolné množství alkoholu), vyhnul bych se nehodě? Zareagoval bych dříve, stačilo by to? A jelikož vím, že pod vlivem se ztrácí soudnost a zodpovědnost, tak si neberu ani klíče od auta, když budu pít. Pro mě je tohle mnohem důležitější než to, že je alkohol za volantem zakázaný nebo kolik je za to bodů. Myslete u toho hlavou :wink:

hezky jsi tam napsal pokud jdu pít neberu si ani klíče od auta to je svaté a boží :wink: miloš

14.10.09, 19:54

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
hezky jsi tam napsal pokud jdu pít neberu si ani klíče od auta to je svaté a boží :wink: miloš

Bo si nevěřím, že by mě to nenapadlo :oops:

14.10.09, 20:21

Příspěvek 
bitmap píše:
Tohle bych tady radsi vubec nevytahoval ;)

Jednou mas na neco predpis, tak ho holt musis dodrzovat a nepremyslet nad tim, jestli je to hovadina nebo ne. To je mantra slusnych, zakonudbalych obcanu a kdo tvrdi neco jineho, je velmi hbite ocejchovan nejakym peknym titulem, jichz cesky jazyk nabizi prehrsel.

Tak já si myslím (a pevně v to doufám), že lidi tady na fóru co zastávají názor "zákon nadevše", myslí při jízdě i hlavou. Auto je jejich koníček. Já ti asi rozumím, co jsi svými příspěvky chtěl napsat. Že zákon vždycky nepostihne všechny situace a tudíž by mělo být občas důležitější rozhodnutí řidiče v dané situaci a ne slepě dodržovat. Můj názor na to je, že čím více zákonů, tím více lidí myslící si, že je předpisy ochrání od nehody a tudíž jezdí kolikrát nebezpečněji, než rozumný "nedodržovač". Jsou schopni jet nebezpečně kolem zaparkovaných aut mezi kterými pobíhají děcka, protože "tady je padesát, ne?"(kolega) případně "tyvole to není možný, dyť jsem jel na dálnici 130, jakto že to klouže? Kde jsou k..va ti smradi silničáři?"(kámoš z "vody"). Ale jsou i výjimky, můj šéf třeba jezdí striktně podle předpisů, ale má taky vynikající odhad a umí za volantem myslet a předvídat.

Ale musím říct, že to píšeš dost nešťastně, můžu z toho mít třeba pocit, že zastáváš názor: "poruším bez rozmyslu všechno, co můžu" :wink:

14.10.09, 20:47

Příspěvek 
IceBear píše:
Ale musím říct, že to píšeš dost nešťastně, můžu z toho mít třeba pocit, že zastáváš názor: "poruším bez rozmyslu všechno, co můžu" :wink:

Zastavam nazor "zakon me nezajima, ridim se Zlatym pravidlem", prizemz bezezbytku ctim pravidla silnicniho provozu.
Rozdil mezi pravidly a predpisy uz jsem tu nejednou zminil, takze se nebudu zbytecne opakovat a odkazu na funkci Hledat :)

Whoever lays hands upon me to govern me, is an usurper, a tyrant and I declare him my enemy!

14.10.09, 21:25
rejpal

Příspěvek 
Už jsem to tu psal, kdyby lidé byli odpovědné myslící bytosti, stačilo by pár pravidel, třeba i nepsaných, a provoz by byl bezpečnější než dnes. Bohužel jsou lidé směsí tupých ovcí a blbých hovad a proto ani současné množství různých příkazů zákazů a nařízení nestačí.

PS: Neberte si to osobně. :wink:

14.10.09, 21:39
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
fatal píše:
Už jsem to tu psal, kdyby lidé byli odpovědné myslící bytosti, stačilo by pár pravidel, třeba i nepsaných, a provoz by byl bezpečnější než dnes.

Tak tohle tesat do kamene.

Ovšem myslím, že ta spousta zákonů, zbytečných značek a semaforů vede mnohem více lidí než je zdrávo mezi ty, co jsi vyjmenoval. Ono je totiž pohodlnější slepě věřit, než u řízení myslet a předvídat... bohužel.
U nás například při výjezdu ze sídliště musí dát přijíždělící auta přednost zprava. 95% řidičů to ignoruje, protože "jedu rovně, tak mám přednost, né?"

14.10.09, 22:15

Příspěvek 
já se snažim dodržovat ale zase v rámci možností :wink:

15.10.09, 05:27
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 58 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4