Favorit:po startu nejede sytič,po zahřátí vysoké otáčky
Autor |
Zpráva |
katoo
|
Těsnění vyměněno,výsledek žalostný,auto si dělá s volnoběhem co chce,klidně samo od sebe chcípne,kopec co jsem kdysi jel na 3 stupeň musím jet na jedničku.
Měnil jsem předtím i rozdělovač,může to dělat právě on?
Že bych třeba otočil tu hřídelku co je v rozvodech o 180° ?
_________________ Favorit rv.93 karburátor.LPG od roku 2006.Najeto 160 tis. km
|
7.11.09, 13:07 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
katoo píše: Těsnění vyměněno,výsledek žalostný,auto si dělá s volnoběhem co chce,klidně samo od sebe chcípne,kopec co jsem kdysi jel na 3 stupeň musím jet na jedničku. Měnil jsem předtím i rozdělovač,může to dělat právě on? Že bych třeba otočil tu hřídelku co je v rozvodech o 180° ?
to by ti auto nešlo vôbec, rozdeľovač by to mohol robiť, ale takto na diaľku ťažko, predzápal máš aký odhadom to vždy nastavujem tak aby neklepali ventili v zábere pri nízkych otáčkach...
ten obohacovač si aspoň nepozeral v akom stave sú tie membránky
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
7.11.09, 16:13 |
|
|
katoo
|
Zkusím ještě povolit rozdělovač a otáčet s ním.Membrýny obohacovače děravé nejsou,ale jsou už trochu ztvrdnuté.
|
7.11.09, 16:18 |
|
|
michalkatka
|
katoo píše: Zkusím ještě povolit rozdělovač a otáčet s ním.Membrýny obohacovače děravé nejsou,ale jsou už trochu ztvrdnuté.
otáčaj rozdeľovač tak aby ventily v zábere klepali, trošku to vráť a ak to nepomôže, chyba bude niekde inde...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
7.11.09, 16:22 |
|
|
katoo
|
Točil jsem rozdělovačem ve směru hodin. ručiček až se zvedly otáčky motoru a přestalo to i vynechávat.Otáčky teďkom ani nepadaly,trochu jsem to projel a táhne suprově.Kolik stupňu tam je to teďkom vůbec netuším,ale udělal jsem si tam rysku.
|
7.11.09, 16:32 |
|
|
gokralik
|
Tak to ještě překontroluj stroboskopem. Detonace se neozývají?
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
7.11.09, 17:46 |
|
|
katoo
|
Stroboskop nemám,detonace se neozývají.
Možná jsem zapomněl na jednu věc která by mohla Vám zasvěceným napovědět.
Loni mi měnil jeden pán rozvoďák a říkal že to nemohl seřídit.
Od té doby se to auto chovalo jinak,byl jsem za ním asi 3x,seřizoval bohatost,ale nikdy to už nebylo ono.
Nemohl se minout třeba o jeden zub a proto nevychází i ten předstih?
|
7.11.09, 17:59 |
|
|
gokralik
|
Přinejhorším, bych ti mohl se stroboskopem pomoct, nemáme to k sobě nejdál Si nejsem jist, jestli může být řetěz o jeden článek mimo, ale možné je všechno. Tuším, že u 135ky se to nemůže potkat, takže to může být i těmi rozvody. Taky byl tady na TW k vidění rozvoďák, který má značky o jeden článek posunutý.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
7.11.09, 20:44 |
|
|
katoo
|
Jé to bys byl hodný,na emise se mi už jet nechce,to raději do Těšína a k někomu co tomu trochu rozumí.
Řekni kdy Ti to tak bude sedět a já přijedu (dělám na směny).
|
7.11.09, 20:53 |
|
|
gokralik
|
Jo, rozumím tomu opravdu jen trochu. Bych ti pomohl ale jen s tím stroboskopem. Rozvody jsem zatím nikdy nedělal, s těma bych ti moc neporadil...
Já mám prakticky každý čtvrtek a pátek volno, takže pokud ti to vyhovuje, napiš mi PM a pak se domluvíme.
|
7.11.09, 23:39 |
|
|
varok
|
Joo, předstih taky dělá hodně. Asi tam byl malý nebo velký předstih. Každé fáčko potřebuje jiné nastavení, tabulky jsou jen orientační.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
8.11.09, 11:49 |
|
|
katoo
|
2 gokralik: jo pisnu pak PM
Uvidíme až kolik tam ten předstih opravdu je,v papírech od předposledních emisí bylo tuším 5°
Včera jsem si tam dal ten původní karbec,má však jednu závadu: při startu studeného motoru startne dobře ale hnedka chcípne,to se opakuje tak 4x,pak už drží.Ten druhý karbec to nedělá.Oba jsem měl rozebrané a vyčištěné.
Kouknul jsem ještě na svíčky a jsou očazené,černé.Že by ten předstih nebyl pořád dobrý?
|
8.11.09, 13:33 |
|
|
gokralik
|
To uvidíme...kouknem na ty rozvody a uděláme základní nastavení rozdělovače.
|
8.11.09, 15:48 |
|
|
katoo
|
Super,ještě přemýšlím který karbec tam dát.Jestli ten původní nebo ten co jsem koupil na vrakáči.
|
8.11.09, 16:45 |
|
|
varok
|
Ten předstih může být nastavený dobře. Pokud to chytne a hned chcípne, nejspíše nefunguje správně sytič a přechlastá. Asi bude špatný objemový ovladač. Ten musí po naskočení motoru pootevřít přívěru. Proto jsou černé ty svíčky.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
9.11.09, 19:50 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|