gokralik - Škoda Favorit 135L '92 LPG
Autor |
Zpráva |
gokralik
|
No...bohužel....lišty jsem lepil tak, že jsem nejdříve odměřil a nahodil ty malé na předních blatnících, pak nalepil ty nohavice a mezi vrchem nohavice a lišty natáhl a napnul nit, podle které jsem to lepil...bohužel to dopadlo tak, jak dopadlo a ještě se to pak několikrát odlepilo, když jsem to připlácl tak to bylo samozřejmě křivě. Takže takhle no...ale když stojíš od auta 10m, tak to vypadá úplně rovně...navíc to nebylo rovně ani kdysi...to tam nalepoval taky nějaký amatér. Mít Feldu a na dveřích prolis, podle kterého se to dá nalepit rovně, tak si pískám.
Pod těmi plasty to bylo navoskované a práh je zespoda nastříkaný Bodyčkem...Přístí rok tedy stříknu i ty lemy. Nebo ještě uvidím, jak to bude vypadat. Nebo vemu horkovzdušnou pistoli a plast na kov přilepím nějak celoplošně.
Je to bohužel taky tím, že plasty tam úplně nesedí..holt není to vyvařené na milimetr přesně, takže to trochu sem tam odstává a tudy se tam dostávají nečistoty.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
3.11.09, 18:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
Se mi auto zase nějak rozežralo. Už druhá nádrž a žere 10l.
Ale zase jsem byl pochválen paní od pumpy, že to mám krásné, to mi spravilo náladu. To už je podruhé, co se mi tohle stalo.
A ten karton jsem měl nahodit, až přijdou mrazy, dneska mi dvakrát běžel větrák.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
6.11.09, 19:15 |
|
|
gokralik
|
|
9.11.09, 19:50 |
|
|
gokralik
|
Tak kola spravena. Fakt byla úplně povolená ložiska...asi tehdá při kompletizaci jak mi tam něco drhlo nešlo odhadnout dotažení a až se to vydrhlo, tak tam vznikla vůle...dneska jsem teda sundal bubny a vůbec nechápu, co tam tehdy dřelo, protože vůbec nic nevypadá jakkoliv opracovaně...asi permoníci. Stejně mi levé kolo trochu brzdí...snad si to samostav spraví...
|
11.11.09, 18:02 |
|
|
gokralik
|
Si tu mluvím sám pro sebe.
Dneska jsem nasypal těsnící prášek do vody...už jsem přišel na místo úniku a bohužel je na chladiči. Ale vody neubývá nějak moc. Asi to tam sežral ocet, kterým jsem chladič pročišťoval.
No a ještě jsem si změřil nabíjení a moc mě to nepotěšilo...nejprve na volnoběh na altíku 13V. Dotáhl jsem pořádně všechny šrouby, hlavně ty tři, na které se tu často upozorňuje (pokud to byly ony ) A hle.
________vypnutý motor___bez zátěže__při zátěži (světla, ventilátor 2, rádio)
Alternátor.........x.....................14V..................13,5V
Baterie..........12,5V.................13,6V................13,2V
Při přidávání otáček se hodnoty nijak moc neměnily. Asi to nebude nejideálnější stav co?
|
13.11.09, 16:21 |
|
|
fatal
rejpal
|
Sssssss (to abys tu nemluvil sám).
Měřák měří přesně? Stačila by úchylka pár procent a jsi na pěkném napětí...
|
13.11.09, 16:41 |
|
|
gokralik
|
Měří přesně, je od elektrikáře. Takže to není taková katastrofa?
Jako ten altík má 17 let bez údržby, tak co bych po něm chtěl žejo...ale hlavně to utáhnutí šroubů tomu určitě pomohlo.
|
13.11.09, 17:17 |
|
|
fatal
rejpal
|
Co si matně pamatuju, tak těch klasických 14,4V je nad napětím plného nabití, to je tuším nějakých 13,8V. Takže bych to hned neoznačil za vadné. Důležitější je, dle mého názoru, zda je baterka po běžné jízdě nabitá. To jde zjistit zhruba třemi způsoby - 1) změřením napětí naprázdno po nějaké době ustálení a zjištění dle chytré literatury procento nabití, 2) změřením hustoty kyseliny a opět mrknout do literatury, 3) hodit baterku na nabíječku a pokud bude vesele plynovat, je nabitá.
|
13.11.09, 17:29 |
|
|
M4sterCZ
Junior TW team
Příspěvky: 964 Bydliště: Mezi ostravou a Novým Jičínem...Bílovec
|
Kdybys byl kamarád tak ti tu neco napišu..ale my kamaradi nejsme tak smula
_________________ Škoda Favorit Silver Line 135B BMM 40 kW papírově 136L 46kW:D 2 in 1 Odpočívej v pokoji Škoda Octavia 1,6 MPi Člen Junior TW teamu
|
13.11.09, 17:33 |
|
|
gokralik
|
Ta baterka už je asi po smrti...předevčírem mě nenechala nastartovat. V noci na dnešek byla na nabíječce a pak jsem se zabýval tím dobíjením...uvidím, jak teď bude fungovat. Uvidíme jak tento týden bude fungovat...jestliže ranní startování půjde zase od desíti k pěti, tak půjde pryč...
Zvláštní je, že můžu někde stát i 6 hodin a více, sednu do auta a baterka točí jako divá...ale když přijedu autem večer a ráno hnedka odjíždím, točí...no spíš už jenom převaluje...asi se baterka bojí tmy, že ji nesmím nechat přes noc.
Víš co musíš udělat, abys byl kamarád.
|
13.11.09, 17:33 |
|
|
M4sterCZ
Junior TW team
Příspěvky: 964 Bydliště: Mezi ostravou a Novým Jičínem...Bílovec
|
to se nikdy nestane
_________________ Škoda Favorit Silver Line 135B BMM 40 kW papírově 136L 46kW:D 2 in 1 Odpočívej v pokoji Škoda Octavia 1,6 MPi Člen Junior TW teamu
|
13.11.09, 17:36 |
|
|
michalkatka
|
tie napätia máš v poriadku...
k tým práškom, utesňovačom a čističom chl. sústav. Ja už nikdy viac, videl si to tesnenie
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
14.11.09, 12:58 |
|
|
gokralik
|
Jaké těsnění? Nebo co máš na mysli?
Jo a po dlouhých problémech s centrálem se dneska rozhodl nefungovat...sice po připojení ŘJ v zámcích škubne, ale nereaguje na nic. Jdu to proměřit...jetě, že je venku tak pěkně a dá se dělat jenom v tričku.
|
14.11.09, 14:34 |
|
|
michalkatka
|
gokralik píše: Jaké těsnění? Nebo co máš na mysli? goralik píše: Dneska jsem nasypal těsnící prášek do vody...už jsem přišel na místo úniku a bohužel je na chladiči.
do vody : utesňovač chladiacich sústav, lebo čistič chladiacich sústav, ono to pomôže, ale otázne je aký to má skutočný efekt pre motor...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
14.11.09, 14:50 |
|
|
gokralik
|
No to by mě taky zajímalo...ale chci to zkusit, protože mě trápí neustále prolínající kohout radiátoru topení a teď jsem přišel na ten chladič a na nový bohužel nejsou peníze. Chci to jen zkusit, kamarád s tím nemá špatné zkušenosti.
|
14.11.09, 14:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|