Autor |
Zpráva |
Mrkvos
|
Favorit nestartuje
Ahoj, mám takový drobný problém. Favoritek nechce nastartovat. Kontrolky normálně naběhnou, točí, ale nenaskočí. Nejde ani na roztlačení. Baterie by měla být OK a ve startéru by problém být taky neměl. Díky za rady.
_________________ Škoda Favorit 135L
|
1.1.10, 14:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Hází to jiskru? Jde tam palivo?
Můžou být jen dvě závady - buď není co zapálit, nebo čím to zapálit.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
1.1.10, 14:33 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Re: Favorit nestartuje
Mrkvos píše: Ahoj, mám takový drobný problém. Favoritek nechce nastartovat. Kontrolky normálně naběhnou, točí, ale nenaskočí. Nejde ani na roztlačení. Baterie by měla být OK a ve startéru by problém být taky neměl. Díky za rady.
Tak nějak, buď to nedává jiskru nebo není benzín. Jestli to škytá a nic, tak hned nové svíce.
_________________ J.
|
2.1.10, 11:36 |
|
|
varok
|
Navíc pokud to nechytne po roztlačení, tak startér na to nemá vliv.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
2.1.10, 17:00 |
|
|
DoggazzCZ
|
Ahoj.. Mám podobný problém jako Mrkvos... Mám Formana z 94, 50 kW, BMM. Tak trošku pootevřu historii mé závady. O Vánocích, po večeři, jsme chtěli jet někam na půlnoční, tak jsem skočil do auta, otočim klíčkem startuje, startuje a nic... Zkusil jsem takhle několikrát a prostě bez výsledku. Řekl jsem si, že to asi nebude mít dost benzínu, takže jsem hned druhej den kanystrem dolil, otočim klíčkem a motor naskočí. Přeparkoval jsem si a auto nechal dva dny stát. Po těch dvou dnech jsem měl jet do Brna, ráno vlezu do auta a opět klasika jako o Vánocích. Asi po půl hodině se mi to podařilo nahodit. Dojedu do Brna a druhej den zase domu. Auto chytlo v pohodě, cestou ještě zastavuju, zase na první nastartování naskočí. A cestou domů, na dálnici, kousek od Průhonic, to začalo ztrácet otáčky až to uplně chcíplo, sjel sem do odstavnýho pruhu, chvilku startoval a nic, šel jsem se kouknout do motoru, kde sem nic nevypátral, zkusil nastartovat a chytlo to. Pak sem jel ještě za kámošem, stavoval u otce a pak v krámu pro pivo. A druhej den ráno, už naprosto beznadějný... Startoval, ale ani za nic chytnout. Takže sem to odtáhnul do servisu, mechanik to napíchnul na diagnostiku a že prej je to snímačem otáček. Vyměnil, včera sem s tim z toho servisu odjel, celej den sem si v pohodě jezdil. A dneska je to tu zase... Startuje, ale opět nechce chytnout.
Omlouvám se za dlouhej příběh, ale prostě to nechápu... Tak díky za případný rady.
_________________ Škoda Forman 1,3 BMM, r.v. 94
|
7.1.10, 00:08 |
|
|
DoggazzCZ
|
DoggazzCZ píše: Ahoj.. Mám podobný problém jako Mrkvos... Mám Formana z 94, 50 kW, BMM. Tak trošku pootevřu historii mé závady. O Vánocích, po večeři, jsme chtěli jet někam na půlnoční, tak jsem skočil do auta, otočim klíčkem startuje, startuje a nic... Zkusil jsem takhle několikrát a prostě bez výsledku. Řekl jsem si, že to asi nebude mít dost benzínu, takže jsem hned druhej den kanystrem dolil, otočim klíčkem a motor naskočí. Přeparkoval jsem si a auto nechal dva dny stát. Po těch dvou dnech jsem měl jet do Brna, ráno vlezu do auta a opět klasika jako o Vánocích. Asi po půl hodině se mi to podařilo nahodit. Dojedu do Brna a druhej den zase domu. Auto chytlo v pohodě, cestou ještě zastavuju, zase na první nastartování naskočí. A cestou domů, na dálnici, kousek od Průhonic, to začalo ztrácet otáčky až to uplně chcíplo, sjel sem do odstavnýho pruhu, chvilku startoval a nic, šel jsem se kouknout do motoru, kde sem nic nevypátral, zkusil nastartovat a chytlo to. Pak sem jel ještě za kámošem, stavoval u otce a pak v krámu pro pivo. A druhej den ráno, už naprosto beznadějný... Startoval, ale ani za nic chytnout. Takže sem to odtáhnul do servisu, mechanik to napíchnul na diagnostiku a že prej je to snímačem otáček. Vyměnil, včera sem s tim z toho servisu odjel, celej den sem si v pohodě jezdil. A dneska je to tu zase... Startuje, ale opět nechce chytnout. Omlouvám se za dlouhej příběh, ale prostě to nechápu... Tak díky za případný rady.
Tak už je to zase v servise, sem zvědavej, co mi zejtra řekne...
|
7.1.10, 20:15 |
|
|
DoggazzCZ
|
Tak teď to byla pro změnu zapalovací cívka...
|
11.1.10, 13:50 |
|
|
ferrari
|
Pomohlo? AKo vždy, prvá pomoc je vytiahnuť kábel od sviečky a použiť náhradnú, pichnúť ju do koncovky a oprieť o motor, pomocník nech štartuje...no a kukať, či to hádže iskru...Ale opatrne, ľúbi to dobre nakopať
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
12.1.10, 16:52 |
|
|
DoggazzCZ
|
Tak cívka v autě, auto startuje zatim v pohodě...
|
12.1.10, 22:14 |
|
|
matuszynski25
|
Dobrý večer. Mám také problémy se startováním. Mám Fa 136l rv.90 karbec Při startování jen točí ale nechce chytnou až po roztáhnutí chytne. Zítra jedu za známým opravářem. Myslel jsem že je to voda v benzínu ale po užití přípravků to stále dělá. Tak ještě zkusím svíčky vyměnit a kuknout na rozdělovač.
|
13.1.10, 20:47 |
|
|
laubik
|
Dobrý den, mám podobný problém u fav. 93 karburator. Ze dne na den přestal startovat. Jiskru hází, karbec jsme vyšistili a vyfoukali. Chvílemi má chuť naskočit ale nenaskočí. Když ho roztáhnem tak asi po 200 metrech chytne nejprve jen na téměř plný plyn a po mírném zahřátí fuguje i na volnoběh. Jak však vystydne opět nejde natočit. Baterka je ok. Dík za rady.
|
14.1.10, 13:53 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
laubik píše: Dobrý den, mám podobný problém u fav. 93 karburator. Ze dne na den přestal startovat. Jiskru hází, karbec jsme vyšistili a vyfoukali. Chvílemi má chuť naskočit ale nenaskočí. Když ho roztáhnem tak asi po 200 metrech chytne nejprve jen na téměř plný plyn a po mírném zahřátí fuguje i na volnoběh. Jak však vystydne opět nejde natočit. Baterka je ok. Dík za rady.
Jistě, protože Ti nefunguje sytič, to je celé...
_________________ J.
|
14.1.10, 14:14 |
|
|
laubik
|
To mě taky napadlo ale co s tím v domácích podmínkách?
|
14.1.10, 14:57 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
laubik píše: To mě taky napadlo ale co s tím v domácích podmínkách?
Zkusit to promazat WD40, pokud nepomůže, hledat, který z prvků to způsobuje. a vyměnit ho. A když nevíš, co s tím, tak to dej někomu, kdo tomu rozumí.
_________________ J.
Naposledy upravil Jiří Čech dne 14.1.10, 15:15, celkově upraveno 1
|
14.1.10, 15:01 |
|
|
laubik
|
Jiří Čech píše: laubik píše: To mě taky napadlo ale co s tím v domácích podmínkách? Zkusit to promazat WD40, pokud nepomůže, hledat, který s prvků to způsobuje. a vyměnit ho. A když nevíš, co s tím, tak to dej někomu, kdo tomu rozumí.
Já na to mrknu, co člověk nezná může poznat. Mě všichni známí radili že sytič pokud odejde tak většinou zůstane otevřený a proto jsem mu nevěnoval pozornost. Zítra na to mrknu. Dík.
|
14.1.10, 15:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|